ארה"ב עונה לצפון קוריאה: "אנחנו גנגסטרים? העולם גנגסטר"
מזכיר המדינה מייק פומפאו דוחה את ההאשמות של פיונגיאנג בנוגע לגישה האמריקנית בשיחות שנערכו בסוף השבוע. "יש לנו עוד הרבה עבודה לפנינו, מקווה שקים ייצמד להבטחות שפיזר בסינגפור"
ארצות הברית דחתה הלילה (שני) את ההאשמות של צפון קוריאה שכינתה את התנהלותם של נציגיה "גנגסטרית" במסגרת המשא ומתן בין המדינות. מזכיר המדינה מייק פומפאו שמבקר כעת ביפן אמר בתום יומיים של שיחות כי המאמצים לפרק את פיונגיאנג מגרעין זוכים לגיבוי בינלאומי, וכי הסרת הסנקציות תלויה בוויתור על הנשק הגרעיני.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"יש לנו עוד הרבה עבודה לפנינו, אבל אני בטוח שקים ג'ונג און ייצמד להבטחות שפיזר בסינגפור על מחויבותו להתפרק מגרעין", אמר מזכיר המדינה. "כשהבהרנו בפניהם את חשיבות הנושא בפגישה בסינגפור, הם לא התנגדו לכך. הדרך תהיה לא פשוטה ואף מאתגרת".
פומפאו התייחס לביקורת מבית שהופנתה כלפיו מצד סנאטורים אמריקנים שהביעו את חששם מאמירותיה הקשות של צפון קוריאה, ואמר כי "אנחנו יודעים שהמתנגדים שלנו מנסים להקטין את המאמצים הרבים שנעשים".
"למרות ההתקדמות בשיחות עם צפון קוריאה, אנחנו לא מתרככים והסנקציות שנועדו להגן על דרום קוריאה ויפן נשארות בתוקף", אמר מזכיר המדינה האמריקני.
פומפאו, שנועד עם מקביליו מדרום קוריאה ויפן בטוקיו, אמר כי הדרכים שנקט בהן על מנת ללחוץ את פיונגיאנג היו לגיטימיות. "אם השיחות התנהלו באווירה של גנגסטרים, אזי כל העולם הוא גנגסטר", אמר לכתבים המלווים אותו. "מועצת הביטחון אישרה פה אחד את כל הדרישות".
צפון קוריאה פרסמה את ההודעה החריפה עם המראתו של פומפאו מביקורו הראשון בפיונגיאנג לאחר הפסגה. שגרירה לשעבר של ארצות הברית בדרום קוריאה, כריסטופר היל,
אמר כי "מדובר בעלבון שכוון ישירות לפומפאו"
פומפאו לא נפגש עם שליט המדינה, אך נועד עם יד ימינו קים ג'ונג-צ'ול בעניין התקדמות השיחות. גורם בצפון קוריאה אמר לסוכנות הידיעות הממלכתית KCNA כי "ציפינו שהאמריקנים יציעו צעדים מועילים שיבנו אמון הדדי, וכך גם נוכל להציע מחוות משלנו. הגישה והעמדה האמריקנית בשיחות היו ללא ספק מצערות".
בפסגה ההיסטורית שנערכה בחודש שעבר סיכמו טראמפ וקים לפעול למען פירוק מוחלט של חצי האי מנשק גרעיני בתמורה לערבויות ביטחוניות שוושינגטון תעניק לצפון קוריאה.
לפי גורם במשרד החוץ בצפון קוריאה הדרך "המהירה ביותר" להשיג פירוק מוחלט של חצי האי מנשק גרעיני היא ששני הצדדים ינקטו צעדים בוני אמון במקביל.
לפני כשבוע וחצי דווח כי סוכנויות הביון בארה"ב מאמינות שקים משטה בטראמפ, ואף הגביר את קצב העשרת האורניום במדינה המבודדת. חמישה גורמים רשמיים אמרו לרשת NBC כי המשטר הגביר את ייצור האורניום בחודשים האחרונים במקביל למגעים עם וושינגטון.
אחד הגורמים ציין כי "למרות שהצפון קוריאנים עצרו את כל שיגורי הטילים וניסויי הגרעין - אין ממצאים שמראים על צמצום הנשק או הפסקת הייצור הגרעיני. מדובר בהוכחה חד משמעית לכך שהם מנסים לרמות את ארצות הברית".