להקפיא את חשבון החשמל: טיפים לשימוש חסכוני במקרר
חם לכם בקיץ? גם למקרר שלכם. למיקום שלו, לסידור המזון בתוכו ולאיטום הדלתות השפעה על איכות הקירור ועל חשבון החשמל שלכם. אתר "המקצוענים" עם טיפים שיחסכו לכם כסף ויאריכו את חיי המזון שבמקרר
אם יש לכם מקרר או מקפיא בחדר שירות, אם הגומיות כבר לא אוטמות היטב את הדלתות ואם מעולם לא שאבתם אבק מחלקו האחורי של המקרר – אל תתפלאו אם חשבון החשמל שלכם מנופח. כדי להפחית את צריכת החשמל של המקרר, לפניכם כמה טיפים שלא רק יהפכו את המקרר לחסכוני יותר, אלא גם ימנעו תקלות ברכיביו השונים.
"מקרר ומקפיא הם מכשירים שפועלים 24 שעות ביממה, לאורך כל השנה. ואולם, צריכתם משתנה במהלך השנה ומושפעת בעיקר מטמפרטורת הסביבה, מזמן ותדירות הפתיחות של הדלתות", אומר שלומי לוי, מנהל מחלקת יעול צריכה בחברת החשמל.
עוד כתבות בנושא:
11 סימני אזהרה של מכונות כביסה
מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם
למקם את המקרר הרחק מתנור, מכיריים ומשמש
אחד הדברים החשובים ביותר להקלה על פעולת הקירור בימות הקיץ היא, למקם את המקרר או את המקפיא הרחק ממקורות חום ובמקום שאינו חשוף לשמש. "ישנם בתים שבהם ממקמים מקרר או מקפיא בקומה העליונה של הפנטהאוז, בחדר שירות או במרפסת", מוסיף לירן ישי מקירור לירן באתר "המקצוענים". "הבעיה היא שאם השטח אינו ממוזג כמו שאר הבית, הטמפרטורה שבו גבוהה במיוחד. ואז, המקרר נדרש לעבוד הרבה יותר קשה. זאת, כדי לשמור על הטמפרטורה התקינה בתא הקירור אשר היא בין 4 ל-8 מעלות, ובתא ההקפאה (שהיא מינוס 18). כשהטמפרטורה במקרר מגיעה ל-4 מעלות נפסקת פעולת הקירור (כדי שהאוכל לא יקפא). כשהטמפרטורה עולה לכיוון 8 מעלות, המקרר מחזיר את המדחס בחזרה לקירור, עד ששוב הטמפרטורה יורדת ל-4 מעלות וכן הלאה.
לדבריו, "בחורף, כשהטמפרטורה בחוץ היא כ-20 מעלות, המקרר צריך 'לרדת' רק בכ-38 מעלות לצורך הקפאת תא הקירור. לעומת זאת בקיץ, כשהטמפרטורה עולה לכ-40 מעלות, עליו לרדת בכ-58 מעלות לצורך הקפאה. ככל שחם יותר בסביבתו, כך המדחס פועל במשך שעות ארוכות יותר, ונכנס להשהיות קצרות יותר. אם האזור גם חשוף לקרינת השמש, או בקרבת תנור וכיריים, הדבר בהחלט גורם לו להתאמץ יותר ותצרוכת החשמל להיות גבוהה יותר. לכן, גם אם מדובר בתנור בילד-אין, עם בידוד איכותי, עדיף בכל מקרה בשלב תכנון המטבח להרחיק אותו מהמקרר. כשמדובר בתנור משולב כיריים, אשר אינו מבודד, זה בהחלט קריטי עניין המרחק שלו מהמקרר".
לוודא שהדלתות נסגרות היטב
חשוב להקפיד על סגירה טובה של הדלתות ולבדוק מעת לעת את אטם הגומי שמסביב לדלת, כדי להבטיח איטום מושלם. "שתי הסיבות העיקריות לכך שהדלתות אינן נסגרות היטב הן שהדלת אינה מכוונת היטב או שגומיות האיטום התבלו", מסביר ישי.
"אם הדלת אינה מכוונת, יש צורך להחזיר אותה למקומה. דלת המקרר מוחזקת על-ידי ציר, והיא שוקלת כ-10 קילו. כשמוסיפים מוצרים רבים, ובייחוד במדף המשקאות, היא גורמת לדלת לרדת ולא להיסגר היטב. במקרה כזה, יש צורך להגביה אותה בחזרה. לגבי גומיות האיטום, הרי שלעתים ניתן להסתפק בהרטבה שלהן במים חמים כדי לרכך אותן מעט אם הן איבדו מגמישותן. אחרת, יש צורך להחליף אותן".
כמה זה עולה? "עלות כיוון הדלת היא 200-300 שקל (כולל מע"מ)", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".
מוקד השירות: "מדובר בעלות של 400-800 שקל, בהתאם לחברה ולדגם המקרר. מומלץ להחליף את הגומיות ישירות מול החברה ולא דרך בעל מקצוע, בשל האפשרות לקבל גומיות מאיכות ירודה, שלא מטעם החברה המקורית".
בכתבה הבאה: טיפים נוספים על ניקוי המעבה וסידור המזון בצורה שתמנע תקלות וצריכת חשמל מוגברת
צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"