שתף קטע נבחר

 

אות כבוד בולגרי לסופר מיכאל בר-זוהר: "תרומה יוצאת מן הכלל"

נשיא בולגריה העניק לבר-זוהר את פרס "סטארה פלאנינה" בטקס בנוכחות שרים, מכובדים ונציגים של הקהילה היהודית. "אני לא מתרגש מפרסים ואותות, אבל זה טוב לעם הבולגרי וטוב לישראל"

 

מיכאל בר-זוהר מקבל אות כבוד

מיכאל בר-זוהר מקבל אות כבוד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסופר וחבר הכנסת לשעבר מיכאל בר-זוהר זכה בפרס "סטארה פלאנינה" – אות כבוד מטעם נשיא בולגריה. הטקס התקיים היום (יום ב') בבוקר בארמון הנשיאות בסופיה, בירת בולגריה.

פרופסור מיכאל בר-זוהר (תמונה: מיקי בר זוהר)
"מרגיש יוצא מן הכלל". מיכאל בר-זוהר בארמון הנשיאות בסופיה(תמונה: מיקי בר זוהר)
 

"קיבלו אותי מאוד יפה", אמר בר-זוהר. בטקס נכחו שרים, פוליטיקאים ומכובדים בולגרים, כמו גם נציגי הקהילה היהודית במדינה. בנאומו דיבר בר-זוהר על שני דברים שלטענתו עשתה בולגריה למען עם ישראל: ביטול תוכנית הגירוש של 48 אלף יהודי בולגריה, אשר שרדו את השואה בזכות כך, והעובדה שאושר ליהודי בולגריה לעלות לישראל.

 

"דיברתי על הקשר הגדול והעמוק שיש לבולגריה עם ישראל ועל הצורך שבולגריה וישראל יהדקו את הקשרים ביניהן, כי מדובר על שתי מדינות קטנות שקשורות אחת בשנייה. לשתיהן יש עקרונות מוסריים עמוקים מאוד, וזה למעשה הכוח של שתיהן", אמר. בר-זוהר סיפר גם על התחושה לאחר הטקס: "אני מרגיש יוצא מן הכלל, למרות שאני לא מתרגש מפרסים ואותות, אבל זה טוב לעם הבולגרי וטוב לישראל".

פרופסור מיכאל בר-זוהר (צילום: מיקי בר זוהר)
מיכאל בר-זוהר ונשיא בולגריה רומן ראדב(צילום: מיקי בר זוהר)

בר-זוהר נולד בסופיה בשנת 1938 ועלה לישראל עשר שנים לאחר מכן. הוא היה ממקימי מפלגת רפ"י, ולאחר מלחמת ששת הימים שימש דובר משרד הביטחון.

 

לאחר מכן החל בר-זוהר בפעילות פוליטית במסגרת מפלגת העבודה. הוא שימש לראשונה כחבר הכנסת העשירית ולאחר מכן כחבר הכנסת ה-12, ובמהלך כהונתו אף עמד בראש ועדת החינוך של הכנסת. בנוסף, עבד בר-זוהר כמרצה באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטת אמורי בארצות הברית.

 

במקביל, עסק בר-זוהר בכתיבת בכתיבת יצירות ספרותיות, והוא גם הביוגרף הרשמי של דוד בן-גוריון ושמעון פרס. הוא כתב יותר מ-35 ספרי תעודה ובהם "ביום נקם", "הרכבות יצאו ריקות", "המרדף אחרי הנסיך האדום" (עם איתן הבר), וסדרת הספרים "המוסד", "הלוחמים פשטו עם שחר" ו"חיסול ממוקד" (יחד עם ניסים משעל).

 

כמו כן כתב רומנים ובהם "האמת השלישית", "אחים", "מרגל בחורף" ו"אניגמה" שאף עובד לסרט הוליוודי. ספרו האחרון שיצא לאור לפני כמה חודשים הוא "קיצור תולדות ישראל".

 

ספריו של בר-זוהר תורגמו ל-29 שפות. בעבר הוא קיבל את פרס סוקולוב, פרס האקדמיה הצרפתית, פרס בן-גוריון, פרס ראש הממשלה ותואר אביר לגיון הכבוד הצרפתי. בנימוקיו כתב נשיא בולגריה רומן ראדב כי החליט להעניק לו את האות בשל "תרומתו היוצאת מן הכלל לפיתוח היחסים בין בולגריה למדינת ישראל ועל הפצת דבר הצלת יהודי בולגריה בימי מלחמת העולם השנייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיקי בר זוהר
בר-זוהר ונשיא בולגריה
צילום: מיקי בר זוהר
מומלצים