שתף קטע נבחר
 

הכיכר העזובה: האנגלים מגלים את רוסיה

החלום לראות את הארי קיין מניף גביע ראשון מאז 1966, הוביל אלפי אוהדים שלא ממש תכננו להגיע למונדיאל, לשבור קופות חסכון. אותו טירוף גם גרם לבעיה מסוג אחר: חשש מכיסאות ריקים בגמר ווימבלדון. נדב צנציפר מדווח מרוסיה על התחושות לקראת חצי הגמר

 

צפו באלן שירר וגארי ליניקר משתגעים אחרי הניצחון על שבדיה

צפו באלן שירר וגארי ליניקר משתגעים אחרי הניצחון על שבדיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אפילו האוהדים האנגלים האופטימיים ביותר לא חלמו על תסריט של חצי גמר מונדיאל ראשון אחרי 28 שנה - ועוד על הפרצוף של ולדימיר פוטין - הדמות השנואה ביותר בממלכה בשנה האחרונה. המסע המופלא והמפרך בין חמש ערים, הכולל מאות שעות בדרכים ובאוויר, עולה להם אלפי ליש"ט. אלא שהבריטים לא ממש מורגשים בטורניר הזה, ורק 2,500 הגיעו למשחק הפתיחה מול טוניסיה.

 


 

המספרים אמנם גדלו מעט בהמשך, אבל לא התקרבו ל-80 אלף הבריטים שהציפו את גלזנקירשן במונדיאל 2006. יש לכך שתי סיבות עיקריות: המצב הרגיש בין הממשלות והחשש מאמבוש של החוליגנים הרוסים, שאת נחת זרועם הרגישו האנגלים על בשרם במארב במארסיי ביורו האחרון. 

 

אנגליה אוהדים (צילום: רויטרס)
מרגישים את הגביע מתקרב. אוהדים אנגלים(צילום: רויטרס)

 

אלא שהנגיעה בחלום, בתהילה, באפשרות לשחזר את הזכייה ההיסטורית מ-1966, בכל זאת גרמה לעוד אלפי בריטים לשבור קופות חיסכון, לאזור אומץ ולהגיע, בינתיים בטפטופים, למוסקבה בטיסות סופר-יקרות. רק מעטים יצליחו להשיג כרטיסים, שנמכרים על ידי ספסרים בכ-1,500 יורו. לפחות הם חוסכים על הבירה, שמחירה ברוסיה נמוך פי ארבעה בהשוואה לאנגליה (0.83 ליש"ט לעומת 3.5 ליש"ט). 

 

בסנט פטרסבורג אין ממש אווירת קרנבל לקראת ה"דרבי" בין צרפת לבלגיה. גם הכיכר האדומה הייתה אתמול די חיוורת, ורק כמה אוהדי ארגנטינה ומקסיקו שנשארו ברוסיה עוד נתנו מעט צבע. עיקר האקשן היה דווקא באזור תחנת המטרו של דובריננסקאיה, שהפך לשוק ספסרות. אולי היום נקבל סימנים אמיתיים לקרב רציני שאמור להתחולל מחר בלוז'ניקי.

 

אנגליה אוהדים מונדיאל (צילום: Getty Images)
מרוצים ממחירי הבירה הנמוכים ברוסיה(צילום: Getty Images)

הארי קיין כובש (צילום: גטי אימג'ס)
האוהדים השקיעו כדי לראות אותו כובש. הארי קיין(צילום: גטי אימג'ס)

מאז עלייתה של אנגליה לחצי הגמר, קיימת מעין מלחמת יוקרה בקרב הבריטים בין שתיים מהתחרויות הגדולות בספורט. ״דילמת ווימבלדון״ מכנים אותה בממלכה, במקרה שנבחרת הכדורגל תעלה לגמר המונדיאל שייפתח שעתיים אחרי הסרב הראשון של גמר הטניס. מארגני ווימבלדון חוששים מקרחות ביציעי המגרש המרכזי, המכיל כמעט 15 אלף מקומות ישיבה, במקרה של עלייה ראשונה של הנבחרת האנגלית לגמר המונדיאל מזה 52 שנה.

 

אבל אנשי הטניס לא מרפים, מבחינתם המסורת מעל הכל: במתחם ווימבלדון ישנה מדיניות של "כדורגל מחוץ לתחום", ולא תמצאו שם זכר לשידור כלשהו בסיטואציה של גמר. ״הגמר שלנו מתחיל תמיד בשעה שתיים וכך יהיה גם הפעם״, הצהירו מארגני הטורניר. בווימבלדון כבר נערכים לאפשרות של שבירת שיא רייטינג שלילי בגמר גברים והעברת שידור המשחק לערוץ המשני של בי-בי-סי.


רוג'ר פדרר ווימבלדון (צילום: gettyimages)
ישחק מול כיסאות ריקים? רוג'ר פדרר(צילום: gettyimages)

 

לטניס אין באמת סיכוי להתמודד מול מפלצת הרייטינג של הכדורגל. לצורך ההמחשה, נגד קולומביה עמדו הנתונים על 81 אחוזי צפייה, סדר גודל של 25 מיליון איש. עם זאת, את אנשי ווימבלדון לא מעניין שליברפול הקדימה משחק הכנה רק כדי שלא ייפול על חצי הגמר מחר. גם הבדיחות שמעלים שחקני עבר כמו איאן רייט בסגנון "האם בכלל מתקיים השנה טורניר הטניס", לא יזיזו למארגנים. הם לא יסטו מילימטר מהתוכנית המקורית, ומצידם שרק משפחת פדרר תשב ביציעים. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
אוהדי נבחרת אנגליה
צילום: Getty Images
מומלצים