שתף קטע נבחר
 

סערת האמוניה במונדיאל: "יכול לגרום למוות"

הרופאה הראשית של מכון וינגייט, ד"ר לובה גליצקיה, התייחסה באולפן ynet לדיון סביב השימוש בגז ע"י שחקני רוסיה: "ההרגשה שזה יוצר היא כאילו שתקעו לך סכין בראש, מאוד אלים ומסוכן"

 

צפו בד"ר גליצקיה מסבירה על התופעה    (צילום: אלי סגל)

צפו בד"ר גליצקיה מסבירה על התופעה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התחקיר בגרמניה בו נחשף כי שחקני נבחרת רוסיה במונדיאל הסניפו גז אמוניה על מנת לשפר את ביצועיהם במשחקים, ממשיך להסעיר את העולם. ד"ר לובה גליצקיה, הרופאה הראשית של הוועד האולימפי בישראל ומכון וינגייט, התייחסה לנושא באולפן ynet.

 

"גז האמוניה מסוכן מאוד, במיוחד בריכוזים גבוהים", סיפרה ד"ר גליצקיה. "יחד עם זאת, זה לא משהו חדש כי בספורט עושים בו שימוש כבר עשרות שנים, בעיקר בענפים בהם נדרש ביצוע קצר טווח כמו הרמת משקולות, אבל לא בכדורגל. בגלל זה אני לא מבינה למה הרוסים הסניפו את זה במחצית. אבל זה כן משהו ידוע".

 

שחקני נבחרת רוסיה חוגגים אחרי ההחמצה של אספאס (צילום: רויטרס)
שחקני רוסיה חוגגים את הדחת ספרד(צילום: רויטרס)

 

מה האמוניה עושה למעשה לאדם?

"אם נגיד התכוונת ללכת לישון והסנפת את האמוניה, זה גורם לך להתעורר ישר, ממלא אותך באנרגיה. קשה להתאושש מהחומר הזה, הוא נוראי. פעם אחת הסנפתי אותו כי רציתי לבדוק, וזו חוויה שלא אשכח בחיים - הרגשתי כאילו תקעו לי סכין בראש וסובבו אותה. מאוד אלים ולא נעים".

 

זה יכול להוביל לפגיעה בגוף?

"יכולות להיות לזה תופעות כמו פגיעה ברירית האף, דרכי הנשימה העליונות, ואם משתמשים בריכוזים גבוהים יכולות להיות פגיעות מערכתיות, שעלולות להביא גם למוות. אנחנו מכירים את הסיפורים של תעשיית האמוניה בארץ וכמה כולנו מוטרדים מזה".

 

מיכל האמוניה בחיפה. "כולם מוטרדים מזה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מיכל האמוניה בחיפה. "כולם מוטרדים מזה"(צילום: AFP)

 

בתור מומחית בתחום, את חושבת שזה יכול לשפר ביצועים?

"אני לא חושבת שזה כזה משפר ביצועים, אבל צריך להבין שיש פה אלמנט של פסיכולוגיה. אפקט פלצבו (לקיחת חומר ואמונה שהוא משפיע) עובד כאן מאוד חזק. השימוש בחומר הזה אופייני בעיקר למדינות מזרח אירופה".

 

ד"ר גליצקיה טוענת שלא רחוק היום, בטח לאור התחקיר של העיתון הגרמני, שהאמוניה תהיה אסורה לשימוש על ידי ספורטאים: "נכון להיום האמוניה לא ברשימת החומרים האסורים. לא אתפלא אם יכניסו אותו בשנה הבאה לרשימה הזאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים