שתף קטע נבחר

 

צפו: קרחון באורך 6 ק"מ מתנתק מגרינלנד

חוקרים מאוניברסיטת ניו-יורק תיעדו את התנתקות הקרחון, שעשה את דרכו לאוקיינוס. הסכנה: התנתקות קרחונים תגרום לעליית מפלס פני ים

 

 

התנתקות הקרחון (צילום: אוניברסיטת ניו-יורק)    (צילום: אוניברסיטת ניו יורק)

התנתקות הקרחון (צילום: אוניברסיטת ניו-יורק)    (צילום: אוניברסיטת ניו יורק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מדהים, אבל בעיקר מדאיג: חוקרים מאוניברסיטת ניו-יורק תיעדו קרחון שאורכו כ-6 ק"מ מתנתק מקרחון ענק במזרח גרינלנד. צפו בסרטון שמתעד את הרגע הדרמטי.

 

הסרטון צולם ב-22 ביוני בשעה 23:30 (זמן מקומי). התנתקות הקרחון נמשכה כ-30 דקות, אבל החוקרים פרסמו סרטון בהילוך מהיר מאוד - המתעד את ההתנתקות של הקרחון, שצף לעבר האוקיינוס.

 

התנתקות הקרחון בגרינלנד (צילום: אוניברסיטת ניו-יורק)
התנתקות הקרחון בגרינלנד(צילום: אוניברסיטת ניו-יורק)

 

החוקרים אמרו כי התנתקות הקרחונים - אחת התוצאות הקשות של התחממות כדור הארץ - גורמת בסופו של דבר לעליית מפלס פני הים. לדברי החוקרים, הסכנה הגדולה יותר נמצאת באנטרקטיקה, שם נמצאים רוב הקרחונים בכדור הארץ, שחלקם כבר התנתקו מהיבשת והם נמסים באוקיינוס. הם הוסיפו כי עליית פני הים עלולה לגרום לאסונות - ולהצפות של אזורים הנמצאים בקו החוף.

 

ד"ר בוורלי גודמן צ'רנוב, מומחית לגיאו-ארכיאולוגיה ימית וסביבת החוף מאוניברסיטת חיפה התייחסה לתגלית ואמרה: "הגילוי של חוקרי אוניברסיטת ניו יורק, על התנתקות הקרחון בגרינלנד, היא נורת אזהרה שאין להקל בה ראש. התנתקות קרחונים היא סימן מובהק להתחממות כדור הארץ, מה שעלול לגרום בסופו של דבר לעלייה בפני הים. אם המצב יימשך כך, ונראה עוד ועוד קרחוני ענק מתנתקים ממקומם ומשייטים לעבר האוקיינוס, הרי שזהו סימן שהנמסות הקרחונים, הנובעת מירידה בצפיפות הקרח של הקרחון, הולכת ונמשכת. הדבר עשוי להשפיע דרמטית על העולם כולו ברמה החברתית, כלכלית, ארכיאולוגית ועוד. ישנם מחקרים רבים הגורסים כי קו הים יכול לעלות בלא פחות משלושה מטרים, בעתיד הקרוב. יש לייחס חשיבות בינלאומית לממצאי המחקר".

 

בחודש יולי בשנת שעברה התנתק קרחון במשקל טריליון טון ממדף קרח במערב אנטארקטיקה. שטחו של אותו קרחון כפול מגודלה של לוקסמבורג וגדול פי 4 משטחה של לונדון. אחרי ההתנתקות החל הקרחון לנוע בים ודל באוקיינוס הדרומי. "הקרחון הוא אחד הגדולים שתועדו אי פעם וקשה לחזות את ההתקדמות שיעשה בעתיד", אמר אז אדריאן לוקמן מאוניברסיטת סוונזי. לוקמן הוא חוקר בכיר בפרויקט MIDAS, שעוקב אחרי מדפי קרח כבר שנים.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוניברסיטת ניו-יורק
התנתקות הקרחון
צילום: אוניברסיטת ניו-יורק
מומלצים