שתף קטע נבחר
 

מתי בפיפ"א יתייחסו ברצינות לזעזועי המוח?

אי-היכולת לאבחן פגיעת ראש חמורה בזמן כה קצר והטיפול החובבני של הצוותים הרפואיים העלו שוב לדיון את הנושא. אולי זעועי המוח שספגו מטווידי ואמרבאט במונדיאל ידליקו נורה אדומה אצל ראשי התאחדות הכדורגל העולמית

 

ברגע הראשון זה נראה היה כמו עוד תיקול חזק בין שחקנים, אבל כבר מההילוך החוזר הראשון אפשר היה להבין שבלז מטווידי חטף מכה מאוד לא שגרתית. במבט נוסף אפשר היה לראות את המרפק - הלא מכוון - של אדן הזאר פוגש את הלחי של הצרפתי. אחר כך, קלוז-אפ אלמותי אחר הראה את המבט המטריד בעיניים של הקשר, משהו בין המום למבוהל, ממש כאילו ראה רוח רפאים. אולי את רוח הרפאים של עצמו.

 

הקשר הישיר בין נגיחות לזעזועי מוח

הרופאים קבעו: קאריוס סבל מזעזוע מוח

 

הרגע הזה העלה שוב לדיון את נושא זעזועי המוח מהם סובלים שחקני כדורגל, תופעה די שכיחה, שלטענת רבים אינה מקבלת התייחסות רצינית מספיק. מטווידי הוא לא הראשון במונדיאל הזה. כבר במחזור הראשון, למשל, נראה הצוות הרפואי המרוקאי כשהוא מתמודד עם חצי עילפון של נורדין אמרבאט באופן מגושם ולא מקצועי למראה - בעזרת סטירות לחי והשפרצת מים על פניו.

 

מטווידי (צילום: MCT)
מטווידי. נטש את חצי הגמר(צילום: MCT)

 

העניין הוא שמטווידי, שירד מהמגרש רק אחרי שניות ארוכות בהן בקושי הגיב ונזקק לתמיכת הצוות הרפואי כדי ללכת ישר - חזר כמעט מיד למשחק. הערכה רפואית סבירה של זעזוע מוח לוקחת לפחות עשר דקות, וקשה היה שלא לדאוג לשלומו של האיש הגדול. ובאמת אחרי עוד דקה-שתיים הוא החליט שדי, נשכב על הדשא וביקש להתחלף.

 

אמרבאט (צילום: MCT)
אמרבאט. הצוות המקצועי טיפל בו באופן חובבני(צילום: MCT)

 

העובדה היא שבין אם סבל או לא מזעזוע מוח, מטווידי לא יכול היה לקבל הערכה רפואית מספקת - פשוט כי בכדורגל תחרותי אין כיום את האפשרות לעשות זאת. יכול להיות שהגיע הזמן למצוא את הדרך להתמודד עם הבעיה הזו - אם באמצעות חילופים זמניים, או צוותים בלתי תלויים שייקחו את ההחלטה אם שחקן כשיר לחזור לשחק או לא. כל שיטה, טובה או רעה, תהיה יותר ממה שפיפ"א מציעה כרגע: כלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים