לקרוס: ישראל פתחה את אליפות העולם הביתית בניצחון
הנבחרת רשמה 3:11 גדול על ג'מייקה במשחק הראשון במסגרת האליפות שמתקיימת בנתניה. אחרי הבלגן: נבחרת אירוקווי נחתה בארץ
פתיחת המשחק הייתה צמודה והרבע הראשון הסתיים ב-1:1 בלבד, כשאת השער לישראל כבש מת'יו פופק, אבל ברבע השני ישראל לחצה על הגז והשיגה ארבעה שערים מול שער בודד של הג'מייקנים.
לאחר הפסקה של עשר דקות, ישראל (שירדה ביתרון של 2:5 למחצית) המשיכה במומנטום. יותר ויותר קהל ישראלי החל להגיע, עם בני משפחה המצוידים בדגלים ובקריאות הרגילות שהביאו מעולם הכדורגל (כיאה למגרש) של "אל אל ישראל". הרבע השלישי היה כמעט כולו בחלקו של הצהובים-ירוקים, אבל ישראל המשיכה לנסות להבקיע וזה השתלם לה עם ארבעה שערים נוספים. היא קינחה ברבע האחרון עם שניים נוספים כדי לחתום את הניצחון הגדול.
מדובר באליפות העולם הגדולה ביותר שנערכה בענף עד היום וזו הפעם הראשונה שהטורניר מתקיים במדינה שאינה דוברת אנגלית. חלק מהמשחקים יתקיימו באצטדיון החדיש בנתניה וחלקם במגרש במכון וינגייט שעבר הסבה בימים האחרונים עם אלפי מקומות ישיבה זמינים, מתחם VIP ועמדות שידור.
לקרוס (Lacrosse), למי שלא יודע, נכנס לראשונה למשחקים האולימפיים כבר בסנט לואיס 1904 בהשתתפות שלוש נבחרות בלבד אבל החזיק מעמד באולימפיאדה רק עד לונדון 1908. מספר ניסיונות להחזיר אותו בהמשך לתוכנית האולימפית לא צלחו.
מדובר בספורט קבוצתי בהשתתפות עשרה שחקנים לכל נבחרת, במסגרתו נדרשים השחקנים להשתמש במקל ייחודי שבקצהו רשת כדי להתמסר בכדור גומי קשיח, אותו יש לקלוע לשער היריב. הלקרוס נחשב לספורט הקיץ הלאומי של קנדה ומתפתח גם בארצות הברית.
סוף טוב הכל טוב
נבחרת אירוקווי, שהמתינה יומיים בנמל התעופה בטורונטו ולא הורשתה תחילה לעלות לטיסה לישראל, נחתה לפני הצהריים ותששתף באליפות.
הנבחרת, הכוללת 23 שחקנים ו-12 אנשי צוות, לא הורשתה לעלות בגלל היעדר אשרות כניסה, ולכן חברת התעופה לא הייתה יכולה להעלות אותם למטוס. רק לאחר התערבותם של מארגני הטורניר, ביחד עם משרדים ממשלתיים בישראל (משרד החוץ ומשרד התרבות והספורט) וקנדה, הועלתה הנבחרת על הטיסה בסופו של דבר.