עבודת גמר: הטקטיקה שתביא לזכייה במונדיאל
משני הבלמים היריבים שהפכו לאימת החלוצים, דרך הג'וקר הקרואטי שיידבק לגריזמן ועד למאץ'-אפ המפתיע שעשוי להכריע את זהות הזוכה במונדיאל
חיל האוויר
"החומה הצרפתית" - כך מכנים במונדיאל הזה את השילוב בין וראן לאומטיטי, שני בלמים מקבוצות יריבות שבנבחרת משתפים פעולה באופן מרשים. בחצי הגמר שלחו שחקני בלגיה 26 הגבהות לתוך הרחבה הצרפתית, אבל רק חמש מהן לא נתקלו בראש של שחקן הגנה. וראן, בטורניר פנטסטי, הוא השחקן שבמונדיאל הנוכחי הרחיק הכי הרבה כדורים בעזרת הראש.
גם חצי הגמר השני היה מלא בהגבהות. 40 כאלה היו רק לקרואטים, שניסו בכל הזדמנות למצוא את מנדז'וקיץ' הנהדר. הוא מוריד כדורים לאחרים, מבשל ויוצר בלבול בהגנת היריבה. רק שלושה שחקנים - דזיובה, קיין ומגווייר - עלו ליותר כדורי גובה ממנו ברוסיה.
הערב (ראשון, 18:00) יפגוש הענק הקרואטי את החומה הצרפתית. ורסאליקו וסטריניץ' ימשיכו לשלוח לו כדורי רוחב ויאתגרו את וראן ואומטיטי, שימשיכו לנסות ליירט את הכדורים האלה. המאבק האווירי הזה הוא בהחלט מפתח לגמר.
רק על הקווים
שתי הנבחרות מחזיקות במרכז קישור מפחיד, מלא בשמות נוצצים, אבל רוב ההתקפות שלהן בכלל לא מתחילות במרכז המגרש. צרפת היא הנבחרת שתוקפת הכי מעט מהאמצע מבין 32 הנבחרות שהשתתפו - רק 20 אחוז מההתקפות. קרואטיה במקום הרביעי מהסוף עם 22 אחוז. לא משנה כמה שחקנים גדולים יש לה באמצע, היצירתיות עד כה הגיעה מהאגפים.
קרואטיה היא הנבחרת שתוקפת הכי הרבה מאגף שמאל, צרפת מימין. כלומר ההתרחשות תגיע מאותו אגף. אמבאפה ייצא להתקפות מהירות מול סטריניץ', שנחשב לחוליה הפחות חזקה בהגנה הקרואטית (ולכן ייתכן שפיבאריץ' יפתח בהרכב). אליו יתלווה פבאר שהפך לסנסציה.
פבאר, למרות החודש המצוין שלו, היה זקוק לעזרה מול הזאר בחצי הגמר (ופוגבה סיפק לו אותה). עכשיו יעמוד מולו פרישיץ', ולפעמים גם רביץ'. חיפשתם קו מקשר בין הנבחרות? הנה הוא - אגף אחד ממנו הן ינסו הנבחרות להשיג הכרעה.
תפוס אותי אם תוכל
צרפת, ביחס לנבחרת במעמדה, לא מתעניינת יותר מדי בהחזקה בכדור. לכן מטווידי לא משחק בדיוק ליד פוגבה, אלא מבלה בצד שמאל. קאנטה ופוגבה יכולים להסתדר לבד, ומבחינת הצרפתים עדיף להם לא להתמהמה ולצאת מהר קדימה לאחר חטיפת כדור. הקרואטים צפויים לשחק שוב עם ברוזוביץ' כתומך למודריץ' וראקיטיץ'.
התרומה של ברוזוביץ' בגמר לא צריכה להיות בהנעת הכדור, אלא בכיסוי על גריזמן. שלשום אמר הכוכב הצרפתי שהוא מבקיע פחות, אבל מרגיש שהוא מוביל את קצב המשחק באמצעות תנועה נכונה. גריזמן הולך שמאלה או ימינה, יורד לאחור או מצטרף לז'ירו ברחבה. קשה מאוד לכסות אותו.
היתרון בקשר נוסף לא נועד לתת יתרון בשליטה, אלא בכיסוי על גריזמן. בשבעת משחקי הנוקאאוט האחרונים של צרפת, ביורו ובמונדיאל, חלוץ אתלטיקו מדריד היה אחראי לכמות נדירה של 11 שערים ובישולים. הוא חייב להיות המטרה של הקרואטים, יותר מכל אחד אחר על הדשא בלוז'ניקי.
המאץ'-אפ הסמוי
כשברוזוביץ' בהרכב, למודריץ' יש הרבה יותר חופש לרוץ קדימה בלי להסס. שם, בעמדה קדמית יותר, הוא יפגוש את קאנטה. אלה שני השחקנים החשובים ביותר בנבחרות שלהם, שניים שעשו את מספר הקילומטרים הגבוה בטורניר. בעוד המאצ'-אפ ביניהם ברור, אסור לשכוח לרגע את הכוכבים שנמצאים לידם - פוגבה וראקיטיץ'.
שניהם מרשימים מאוד בטורניר, אבל מדברים עליהם פחות בגלל ההתעלות יוצאת הדופן של קאנטה ומודריץ'. בעיקר פוגבה, שבניגוד למשחקים במנצ'סטר יונייטד עושה עבודה טקטית משובחת. הם מסוג השחקנים שעושים הכל בהגנה ובהתקפה.
ראקיטיץ' ינסה לתת למודריץ' יתרון מספרי על קאנטה (מטווידי אחראי לסגירת הכדרורים של ורסאליקו ורביץ'). פוגבה, כמו נגד בלגיה, יצטרף לחגיגת קשרי-העל שיתעמתו זה עם זה. קאנטה ומודריץ' מועמדים לזכות בכדור הזהב ברוסיה, אבל אל תתפלאו אם כדור אחד של פוגבה או של ראקיטיץ' יהיה זה שיכריע לאן יטוס הגביע.