אולמרט חוזר למועדון
וגם: תורמים ריהוט לצעירי השלטר, פלוג נפרדת מהיהלומנים, מגלים את הצד הציוני של המטבע, עושים שוק וגם שיק בבורסה. רכילות עסקית
אולמרט לא נבהל מהעפיפונים
אהוד אולמרט, ראש הממשלה לשעבר, התארח בשישי בבוקר במפגש של המועדון המסחרי תעשייתי.
אולמרט, שהגיע להילטון ת"א, כאחד האדם וללא אבטחה, נשא דברים בפני כ-140 נוכחים, בהם מראשי התעשייה ומנהלי ארגונים, כגון גד פרופר - יו"ר הלשכה לסחר ותעשיה של האיחוד הישראלי-אירופי, ד"ר אלי פישר, צביקה לבנת, דוד אברהם זאדה, אסף רפפורט (מנכ"ל מרכז המחקר ופיתוח ומנהל חטיבת אבטחת הענן של מיקרוסופט ישראל), אסף (לולו) אברהם, גד פרופר - יו״ר הלשכה ישראל - האיחוד האירופי, אפרים פורטיס - יו״ר לשכת יוון, פרופ דניאל רואש - יו״ר לשכת צרפת, עו"ד רונית רייכמן, יונה ברטל, ומנהלת המועדון - עליזה סומך קרן.
אולמרט התמקד בפוליטיקה, בלי אף מילה על הכלא. בין היתר חילק ציון לשבח לרמטכ"ל אייזנקוט: "צריך להימנע מהצהרות ולדבר כמה שפחות", בהתייחס לעזה. יום לפני ההחרפה במצב, אמר: "ההתנתקות היתה האקט החשוב ביותר של אריאל שרון, אבל בינתיים הם פיתחו יכולות. הוא הדגיש: "שלא תהיה אי הבנה, יש לנו את היכולת, ולכן מעליב אותי כשמדברים על העפיפונים, כי התגברנו על צרות גדולות יותר. אין ויכוח שצריך לפגוע בחמאס, אבל לא בפאניקה סביב האירוע הזה. לפעול? כן. בנחישות וללא היסוס? כן, אבל בלי בהלה".
עוד הדגיש אולמרט את הנושא הפלשתינאי כאיום הממשי על זהותה וקיומה של ישראל. "אסור לתת לפחד להתגבר על התקווה או לאיום על הנחישות, כי לפתור את הסכסוך זה האתגר האמיתי", והתייחס למה שכינה "הפוזה הטרמאפיסטית": "טראמפ לא רוצה ששמו ייקשר בכשלונות, לכן אם הוא הציע הצעה לשלום, זה אומר שיש סיכוי". לשאלה מה יהיה עליו עצמו, השיב בחיוך מסתורי: "יהיה טוב".
באותו מעמד הודו חברי המועדון לנשיא היוצא: דן ברניצקי, שסיים שתי קדנציות, ובירכו את הנשיא הנכנס: אמנון דותן, שמשמש בין היתר כיו"ר חברת המלט וקיבל את פרס התעשייה ב-2007. בנוסף פתח המועדון בשת”פ עם לשכות המסחר, מה שהביא לאירוע את נוכחותו של מריאן כהן, יו״ר ארגון הגג של הלשכות הדו לאומיות.
רהיטים בידידות
הקרן לידידות ומלון דן פנורמה ירושלים יזמו ביחד תרומה של ריהוט מהמלון דן לבית "השלטר", בו מתגוררים צעירים בסיכון חסרי בית.
השותפים לפעולה: רכזת הקרן לידידות במרחב ירושלים - ג'נסי בנבנישתי, שביקרה בשלטר וראתה את המחסור בריהוט, מנכ"לית המלון - רמה אורן, שהבינה, שהיות והמלון נמצא בשיפוצים באחד מאגפיו - ייתרם הריהוט הישן לצעירים. ואז גייסה הקרן משאית, שמשמשת לשינוע ריהוט יד שנייה למשפחות נזקקות, עליה הועמסו: 12 מיטות ומזרנים, 15 כסאות, 7 כורסאות, 5 שולחנות ו-5 וילונות, בסך כולל של כמה עשרות אלפי שקלים, וכל זה הועבר לשלטר.
עוד שותפו בפרויקט: אורי נויימן, מנכ"ל האיגוד הירושלמי למאבק בסמים ואלכוהול, שמפקח על השלטר, מיכאל קוך - מנהל השלטר, ואבי אזולאי - רכז סיוע בשלטר.
היהלומים של פלוג
נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, ביקרה רגע לפני פרישתה בבורסת היהלומים בר"ג, ונשאה דברים בפני כ-500 חברי ועובדי הבורסה, בהם נשיא הבורסה - יורם דבש, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים - קובי קורן, יו"ר מכון היהלומים - בועז מולדבסקי, מ"מ הנשיא - חזי בלום, והמשנה לנשיא - בן ציון שאשו.
פלוג יידעה את הנוכחים בחדשנות הקשורה בתחום, בין היתר על הכנסת קוד אתי לבורסה – תהליך אותו הובילה חברת ההנהלה אמה ינובר עם פרופסור אסא כשר.
מטבעות ציוניים
במוזיאון הרצלילינבלום נפתחה תערוכת הצילומים "הצד הציוני של המטבע, 1954-1947", המציגה את התהליכים והקשיים שליוו את מנהיגי המדינה בפן הכלכלי בשנים הראשונות להקמתה.
לפתיחת התערוכה הגיעו בכירי הבנקאות ובכירים בכלכלה הישראלית בעבר ובהווה, בהם יוסי בכר - יו"ר קבוצת דיסקונט, לילך אשר טופילסקי - מנכ"לית דיסקונט, חזי כאלו - מנכ"ל בנק ישראל, דוד ברודט - יו"ר בנק לאומי, ואירית איזקסון - יו"ר הבינ"ל. כאלו העניק ציון גבוה לנגיד הראשון דוד הורוביץ, על שהבין את חשיבות המסרים הלאומיים המופיעים על השטרות.
שיק ושוק בחדשנות
למעלה מ-200 נשים (ועוד כמה גברים) הגיעו למרכז הכנסים בבורסה לניירות ערך בתל אביב, לאירוע "השיק של השוק" - מפגש על כלכלה ופיננסים, שעסק הפעם בחדשנות ובהשפעתה על החלטות השקעה בשוק ההון.
במשתתפות: גלית חמי, עורכת כלכליסט, וסופי שולמן, עורכת מוסף שוק ההון בעיתון, שסיפרו, שכשחקרו את נושא החדשנות הבינו, שהצלחת החדשנות הישראלית נשענת על בלאגן, חוצפה ואבולוציה.
עוד נכחו: חני שטרית בך, מנהלת המחלקה הכלכלית בבורסה לני"ע, טלי הובר, סמנכ"ל כספים שופרסל, אלה אלקלעי, שותפה וסמנכ"לית פיתוח עסקי בבית ההשקעות IBI, ואיתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך.