9 שנות מאסר לתושב עזה: בריכה לחמאס במקום עזרה לנזקקים
מוחמד מורג'תא, פעיל בארגון צדקה הומניטרי טורקי ברצועה, ניצל את עבודתו להעברת מאות אלפי שקלים לחמאס. בהסדר טיעון נגזרו עליו 9 שנות מאסר
במקום לנזקקים בעזה - הכסף עבר לארגון הטרור: תשע שנות מאסר נגזרו היום (א') על פעיל חמאס מוחמד מורג'תא מעזה, שהורשע בהסדר טיעון בהעברת מאות אלפי שקלים לארגון. מורתג'א, עובד בארגון הצדקה ההומניטרי הטורקי "תיקא", הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע בשישה סעיפים בגין עבירות של חברות בארגון טרור, תמיכה בארגון טרוריסטי, עשיית פעולה ברכוש למטרות טרור ועבירות נוספות.
לפי עובדות כתב האישום המתוקן, שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע באמצעות עו"ד יואב קישון מפרקליטות מחוז דרום-פלילי, במהלך מבצע "צוק איתן" ולאחריו קיבל הנאשם כספים מהארגון ההומניטרי הטורקי, שנועדו לרכישת חבילות מזון למשפחות נזקקות. במסגרת עבודתו בארגון הוא רכש חבילות מזון והעביר חלק מהן למשפחות נזקקות וחלק לפעילי חמאס.
בנוסף, מורתג'א גייס כ-80 אלף דולר והעביר סכום זה לפעילי חמאס לצורך בניית בריכת שחייה במוצב הארגון. המוצב והבריכה הופצצו במועד מאוחר יותר על ידי צה"ל. עוד עלה מעובדות כתב האישום המתוקן, כי הנאשם קיבל מארגון הטרור הטורקי IHH סך של 11 אלף שקל, שאותם העביר לחמאס לצורך רכישת חליפות צבאיות.
חתונה קבוצתית לבקשת הנייה
כמו כן, במועד כלשהו שאינו ידוע לפרקליטות, נמסר לנאשם כי ראש ממשלת חמאס דאז בעזה איסמעיל הנייה ביקש מנשיא "תיקא" לבצע פרויקט של חתונה קבוצתית המונית של צעירים בעזה.
זמן מה לאחר מכן, הודיע אחראי "תיקא" בעזה ובגדה המערבית, כי יש אישור לחתונה של 2,000 חתנים בעזה, כאשר כל חתן קיבל סכום של 2,000 דולר וביקש להכין רשימת חתנים.
הנאשם פנה בעניין זה למשרדו של הנייה, ואנשי חמאס הכניסו לרשימת החתנים את פעילי הארגון, באופן שלפחות מחצית החתנים היו פעילי חמאס. החתונה התקיימה באצטדיון אל-ירמוח בעזה.
נציג הפרקליטות אמר בשלב הטיעונים לעונש כי "נפוליאון אומר 'הצבע צועד על קיבתו'. הנאשם סייע לארגוני טרור והעביר להם כמויות מזון בזמן הלחימה של ארגונים אלה במדינת ישראל. מדובר בתיק שאין דומה לו במחוזותינו".
הוא הוסיף: "אנו רגילים לטעון בתיקים שבהם תושבי עזה לוקחים חלק במערך הצבאי של ארגוני הטרור, בין אם בהנחת מטענים, תצפיות, שיגור טילים, אך בעניינו המדובר בנאשם שמשנת 2008 נשבע אמונים לחמאס. הוא לא לקח חלק בפעילות הצבאית. אך ארגוני הטרור, כדי שיתקיימו, צריכים מזון ואספקה שבלעדיהם אינם יכולים להתקיים".
בגזר הדין צוין כי "כאשר מדובר בעבירות חמורות שמטרתן היא, בסופו של יום, פגיעה בביטחון מדינת ישראל ותושביה, גוברת החובה להשית עונש הולם שתהיה בו גם הרתעה ליחיד וגם לרבים ופוחת משקל של הנסיבות האישיות".
סנגוריו של הנאשם, עורכי הדין חאלד אזברגה וזיאד אבו ענאם, טענו כי "הניתוח בישראל של המצב בעזה הוא בתנאי מעבדה, אך המציאות בעזה שונה וקשה - מצב הומניטרי קשה וכל ארגון בסופו של יום בא במגע עם השלטון שם".