שתף קטע נבחר
 

לא רק הנאה: היתרונות המפתיעים של הריקוד

הלב מתמלא שמחה והגוף מתחזק. "הריקוד הוא פעילות ספורטיבית לכל דבר, שיעור ריקוד פעם בשבוע משפר את קואורדינאציה, את שיווי משקל, טווח התנועה, מגמיש את המפרקים, מחזק את המוח והלב ומקרב בן אנשים". אומרת כוריאוגרפית ומטפלת בריקוד ומפרטת על היתרונות הייחודיים לבני הגיל המבוגר

בשיתוף "מגדלי הים התיכון" 

 

ריקוד: התרופה לגוף ולנפש. עדויות רבות מצביעות על היתרונות של השילוב תנועה, מוסיקה וחברה על הבריאות הפיזית והנפשית של הבוחרים בה בכל גיל ובמיוחד בגיל מבוגר.

 

"ריקוד הוא פעילות גופנית לכל דבר אולם בניגוד לאימון גופני בחדר הכושר בריקוד אנחנו באים ליהנות ועל הדרך מפעילים את הגוף, משפרים סיבולת לב-ריאה ומחזקים את השרירים. הגוף זז מצד לצד לפי קצב המוסיקה והלב שלנו שולט על הסיפור". אומרת רוני לוגסי כוריאוגרפית, מטפלת בריקוד ומנהלת אומנותית ב"אלמה". 

 

"כולנו אוהבים להיסחף לתוך ריקוד סוער והרמוני", היא מוסיפה "הצלילים של המוזיקה והתנועה נותנת לגוף שלנו להביע את עצמו ולשחרר את הלחץ היומיומי. בגיל השלישי הגוף מתחיל לתת איתותים ומבקש לרקוד קצת אחרת. אבל בכדי לשמור על בריאות איתנה לאורך שנים מומלץ להמשיך לרקוד בשביל הגוף והנפש גם יחד".

 

עוד במדור 60 פלוס:

מחקר בינלאומי: המאכלים שעשויים למנוע דמנציה

מתחילים לתרגל יוגה? השאלות שכדי לשאול

זהו אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לחיים מאושרים 

 

ריקוד  (צילום: shutterstock)
ללמוד סגנון ריקוד חדש למען בריאות המוח ושיפור הקואורדינציה(צילום: shutterstock)

לרקוד לפחות פעם בשבוע - בשביל היתרונות

הריקוד תורם לפיתוח הקואורדינציה, שיפור השיווי משקל, חיזוק הגוף בכלל ורצפת האגן בפרט, הגמשת המפרקים והגדלת טווח התנועה. "שיטות ריקוד שונות משפיעות באופן שונה על הבריאות שלנו בדומה לסוגי אימונים שונים" מסבירה לוגסי. "יש עבודה מחקרית שאני מכירה שטוענת כי בני הגיל השלישי שרוקדים אחת לשבוע לפחות, בריאים יותר והכי חשוב מחייכים הרבה יותר".

 

"סגנונות הריקוד הנפוצים כיום בקרב מבוגרים הם ריקודי עם, ריקודים סלוניים ופלמנקו שלמראית עין נראה כריקוד נוקשה וקשוח, אבל למעשה תנועות הריקוד משרים רוך ונועם". 

 

סובידה לה וידה: עלייה בקצב החיים

"בזמן הריקוד הרוקדים שוכחים את הדאגות היומיומיות, שמים בצד את החולי והכדורים שהופכים לחלק משגרת החיים". משתפת לוגסי מניסיונה. "לכן מומלץ להתחיל לגלות תחומי עניין חדשים כמו להתנסות בריקוד ספרדי שפחות מוכר לבני הגיל המבוגר בארץ".

 

"החחשוב לזכור לרקוד בקצב הנכון לכם באותו רגע, סיבובים חדים או מקצבים מהירים עלולים לגרום לנפילות וסחרחורות. כשאני רוקדת עם קהל בגיל השלישי הם מתרגשים כל כך, נראה שהם חוזרים לילדות".

 

ריקוד  (באדיבות רוני לוגסי )
רוני לוגסי מלמדת ריקוד בקבוצה של מבוגרים(באדיבות רוני לוגסי )
 

למצוא אהבה בזכות הריקוד

טובה רזי בת ה-71 ומוטי ארגמן בן ה-75 הם בני זוג שאוהבים לרקוד. "טובה ומוטי משתתפים בשיעורי ריקוד הפלמנקו שלי", משתפת לוגסי "הם לא מפספסים אף שיעור".

 

"הכרנו בסדנת ריקוד", מספרת טובה "ומאז אנו לא מפסיקים לרקוד. לפעמים אנחנו יוצאים בערבים לחוף הים וחוזרים על הצעדים והמקצבים".

 

 "לפני שהכרתי את מוטי הרגשתי תחושת דכדוך וחולשה הרגשתי שאני מזדקנת, ואיבדתי את שמחת החיים", היא נזכרת "יום אחד, החלטתי להצטרף לשיעור במועדון גיל הזהב. שם הכרתי את מוטק'ה ומאז אנחנו לא מפסיקים לרקוד ולאהוב, חזרתי להיות מלאת חיים והתחזקתי."

 

"אני תמיד אהבתי לרקוד", מספר מוטי "לפני כשנתיים איבדתי את אשתי והבנתי שהדרך שלי להמשיך לחיות היא בעזרת הריקוד. חיפשתי סגנון ריקוד חדש ומרענן ובזכות הסדנה הכרתי את טובה והיום אנחנו מאושרים" . 

 

ההשפעה על המוח והלב 

"כחלק מתהליך ההתבגרות הטבעית של האדם יש תהליכים של הזדקנות, גם במוח. הריקוד גורם לתאי המוח להתחדש ולהתחזק. כאשר לומדים צעדים חדשים יוצרים קשרים חדשים במוח, מחזקים את החשיבה והזיכרון ועובדים על הקואורדינאציה". מסבירה לוגסי.

 

"הקואורדינציה מחזקת את הקשר בין התנועתיות לבין המוח במיוחד בלימוד של ריקוד קבוצתי. כך, עם הזמן, מצטבר בזיכרון הרוקד המתמיד מאגר גדול ודינמי של רצפי תנועות, אשר כל אחד מהם מוצמד לשיר מסוים".

 

מחקר שנערך בארה"ב גילה שמוזיקה שמחה ונעימה בגיל השלישי מרחיבה את כלי הדם ומשפיעה לטובה על הלב. המוזיקה הרי קובעת את קצב הריקוד, ונותנת משמעות לצעדים.

 

ריקוד חברתי

יתרון נוסף הוא העובדה שהריקוד נעשה בקבוצה עם חברים ושותפים.  "נכון שאפשר לרקוד לבד בסלון הבית, זה נעים ונותן השראה. אבל, מהות הריקוד היא בקבוצה, בחברה".

 

"הריקוד המשותף מקרב בין אנשים ומחבר בין כל הרוקדים. הוא משמר ומרחיב את המעגלים החברתיים של האדם".

 

"בגיל השלישי כשכבר פחות יוצאים לעבוד והבית מתרוקן לעיתים סובלים מבדידות. הריקוד מחזיר את המעגל החברתי ופותח אפשרויות להיכרויות ואהבה, בואו לרקוד". אומרת לוגסי. 

 

 

ההשפעה המדהימה שיש למוסיקה ותנועה על חולי הפרקינסון: לראות ולא להאמין  

 

בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
לרקוד למען הבריאות ושמחת החיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים