שתף קטע נבחר

 

לקראת דיון במליאה: הוועדה אישרה את חוק הלאום

הוועדה המשותפת אישרה ברוב של שמונה מול שבעה את הצעת החוק השנויה במחלוקת. ח"כ טיבי, שדיבר בערבית לאחר ההצבעה, אמר: "אני מודיע בתדהמה וביגון על מותה של הדמוקרטיה". המטרה הבאה: לאשר את הצעת החוק במליאת הכנסת עוד היום, לפני היציאה לפגרה

 

הדיון בוועדה המשותפת בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

הדיון בוועדה המשותפת בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מירוץ נגד הזמן כדי לאשר את חוק הלאום במושב הקיץ של הכנסת: הוועדה המשותפת לחוק הלאום בראשות ח"כ אמיר אוחנה (ליכוד) אישרה הבוקר (יום ד') את החוק לקראת קריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. שמונה חברי כנסת תמכו בהצעה ושבעה התנגדו. מאוחר יותר תובא הצעת החוק לאישור מליאת הכנסת.

 

להצעת חוק הלאום

 
חברי הכנסת שתמכו בהצעת החוק הם היו"ר אמיר אוחנה וחברי הכנסת יואב קיש, אבי דיכטר, דודי אמסלם (הליכוד), מיכאל מלכיאלי (ש"ס), עודד פורר (ישראל ביתנו), ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) ואורי מקלב (יהדות התורה). שבעה חברי כנסת התנגדו להצעת החוק: יואל חסון, איתן ברושי, מרב מיכאלי (המחנה הציוני), אחמד טיבי, יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת), יעל גרמן (יש עתיד) ומיכל רוזין (מרצ).
 
הקראת חוק הלאום, הבוקר    (צילום: דוברות הכנסת)

הקראת חוק הלאום, הבוקר    (צילום: דוברות הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
לאחר ההצבעה בוועדה סערו הרוחות. ח"כ טיבי דיבר בערבית ואילו חברי כנסת מהימין אמרו כי לערבים יש 21 מדינות וליהודים רק אחת. 
 
ח"כ טיבי אמר לאחר ההצבעה: "אני מודיע בתדהמה וביגון על מותה של הדמוקרטיה. אין ספק שחוק הלאום הוא השיא או השפל של המחלות הכרוניות שפקדו את הדמוקרטיה. ההלוויה תתקיים היום במליאה".

 

מליאת הכנסת מתכנסת השבוע בפעם האחרונה לפני היציאה לפגרת הקיץ, ולכן בקואליציה נחושים להביא את הצעת החוק לאישור היום.

 

דיון חוק הלאום בכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי)
מצביעים בוועדה(צילום: אלכס קולומויסקי)

דיון חוק הלאום בכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

כדי לזרז את הליך החקיקה הקואליציה ויתרה על תיקון הסעיף והוספת המילים "על פיו", כפי שביקשו החרדים. שינוי הסעיף הוביל ל-800 הסתגויות שהגישו חברי האופוזיציה - דבר שהיה עשוי לדחות את אישור החוק למוש הבא של הכנסת. יו"ר הקואליציה, ח"כ דודי אמסלם, אמר בדיון: "כיוון שמבחינתנו במהות לא הייתה בעייה להוסיף את התוספת 'על פיו' וכיוון שחברי הכנסת החרדים מתעקשים על זה, אני מתחייב במושב הבא לעשות את התיקון הזה".

 

חכ אורי מקלב מיהדות התורה הסביר למה הסיעות החרדיות ביקשו להוסיף את המילים "על פיו": "קיבלנו יעוץ משפטי ועמדנו על כך שתהיה התוספת. המשמעות היא שגם היום כשמחוקקים חוקי עזר על שמירת השבת, כולם באים לכרסם את החוק שנותן מנוחה. אבל החוק הזה מחזק את השבת, כיוון שזה חוק יסוד שאומר שהשבת יותר חזקה".

 

אתמול התכנסה הוועדה להצבעה על סעיף 7 השנוי במחלוקת, שנוסח מחדש לאחר שהושגו הבנות בין ראש הממשלה לשר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט. על פי הנוסח המתוקן שעליו הצביעו חברי הוועדה, סעיף 7, נוסח באופן הבא: "המדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי ותפעל על מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה". נוסח זה מוסכם גם על הגורמים המשפטיים והן על מפלגות הבית היהודי והליכוד.

 

ביום שני, בתום חמש שעות דיון, סיימה הוועדה לאשר את כל שאר סעיפי החוק. הסעיפים 5 ו-6 קובעים כי המדינה תהיה פתוחה לעלייה יהודית הנוגע לקשר עם העם היהודי בתפוצות. ביום שלישי שעבר אישרה הוועדה את ארבעת הסעיפים הראשונים בחוק, בהם הסעיף המבקש להסיר את מעמדה של השפה הערבית כשפה רשמית במדינה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
ח"כ אוחנה בדיון היום
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים