שתף קטע נבחר

 

לילה מתוח בדרום: "כולם ישנים בממ"ד, זה מחבר את המשפחה"

משפחת מגן ובני הזוג נדב ואלי מקיבוץ נחל עוז נערכים לעוד לילה לא שקט. למרות הפסקת האש עם חמאס, הם ישנו במרחבים המוגנים. "קשה לחיות בטפטופים, מדינה ריבונית לא יכולה לאפשר שגרה כזאת"

 

 

יירוט הפצמ"רים בעוטף עזה, אמש    (צילום: בראל אפרים)

יירוט הפצמ"רים בעוטף עזה, אמש    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המתח שהורגש אתמול (שישי) בגבול עזה לא הצליח לחדור לבתי התושבים בקיבוץ נחל עוז שנמצא סמוך לגבול. השקט ששרר בקיבוץ בשעות שלפני הפסקת האש הצליח להסתיר בתוכו גם את הפחד והשגרה של תושבי הקיבוץ, שמבחינתם זה רק עוד לילה שגרתי בחודש האחרון. עם זאת, מרבית המשפחות התבדחו על כך שחמאס התחשב בסעודות השבת וירו את המטח בערב רק בשמונה וחצי.

 

ששת בני משפחת מגן, המתגוררים בקיבוץ כבר שלוש שנים מאז שעברו ממושב חרות שבשרון, בנו את ביתם החדש בעוטף עזה עם שני חדרי ממ"ד, אחד בכל קומה. בלילות מתוחים כמו היום, הם ישנים יחדיו בחדרים הממוגנים.

 

קיבוץ נחל עוז (צילום: עמית הובר)
שקט מתוח(צילום: עמית הובר)
"ההחלטה לבנות שני חדרי ממ"ד נבעה מההתראה הקצרה במיוחד בקיבוץ, פחות מ-15 שניות", מסביר אב המשפחה ספי (49). "בימים שמנחים אותנו לישון בממ"ד אנחנו נשמעים להוראות, זה מחבר את המשפחה".

 

רעייתו מיכל בת ה-49, שגדלה בקיבוץ, מספרת כי הלחץ מורגש היום יותר מבעבר. "אנחנו דרוכים עכשיו. היום הילדים היו באמצע משחק כדורגל והכנסנו אותם הביתה. נישן בממ"ד עם תריסים פתוחים בשביל לשמוע את ה'צבע אדום'. יש כאן בהחלט תחושה של לקראת מלחמה, בטח כשהצמרת הביטחונית מתכנסת בערב שבת".

 

משפחת מגן (צילום: עמית הובר)
משפחת מגן(צילום: עמית הובר)

קיבוץ נחל עוז (צילום: עמית הובר)
כוח צה"ל בסיור באזור הקיבוץ(צילום: עמית הובר)

קשה שלא לשמוע את ההפגזות של צה"ל במרחק של כמה מאות מטרים מבית המשפחה. כמו יתר תושבי הקיבוץ, הם אפילו מצליחים לנחש אם מדובר בשיגור רקטה או פגיעה ביעד טרור.

 

בנם של ספי ומיכל, אורי בן התשע וחצי, מקווה שהלילה יעבור בשקט ואמר כי מה שמטריד אותו יותר מכל אם אימון הכדורגל של נבחרת הקיבוץ יבוטל מחר. אורי אמר כי בהתחלה לא הבין את ההחלטה של הוריו לעבור לקיבוץ. "בהתחלה חשבתי למה? אבל אחרי שביקרנו את המשפחה כאן ולא קרה כלום הבנתי שהכל בסדר. ישנם ימים שמפחידים אותי יותר, כמו בשבת שעברה שהעברנו את רובה בממ"ד".

 

בני המשפחה מודים שבינתיים הם מתכוונים להישאר בקיבוץ, אך אם המצב יתפתח למערכה רצינית יותר - הם יצפינו ויעברו להתגורר אצל קרובים וחברים. "אנחנו לא ניתן שהילדים יהיו פה במבצע גדול", אמרו ההורים, וספי הדגיש: "זה קשה לחיות בשגרה של טפטופים. אנחנו אמנם מתורגלים ויש לנו 15 שניות להגיע לממ"ד, אבל מדינה ריבונית לא יכולה להרשות לעצמה שתושביה יחיו במצב הזה".

 

קיבוץ נחל עוז (צילום: עמית הובר)
"מדינה ריבונית לא יכולה להרשות שתושביה יחיו במצב הזה"(צילום: עמית הובר)

קיבוץ נחל עוז (צילום: עמית הובר)
מיגונית בשכונה החדשה בנחל עוז(צילום: עמית הובר)

למרות המצב המתוח בעוטף, הקיבוץ נמצא בתנופת בנייה ומקבל לחיקו חברים חדשים. שניים מהם הם בני הזוג נדב פרץ ואלי דודאי בני ה-37. פרץ ודודאי שהתגוררו עד לא מזמן בתל אביב, החליטו לעבור לקיבוץ דווקא בגלל השקט שבין ההפגזות.

 

עם הגעתם לקיבוץ הצטרפו בני הזוג לגופי הביטחון המקומיים. פרץ הצטרף לצוות כיבוי האש שנלחם בטרור העפיפונים ומסכת החמצן שלו בכניסה לביתם, ודודאי לוקח חלק בכיתת הכוננות של הקיבוץ. "אנחנו נותנים גב עד שיהיה כאן שקט ושלום", אמרו השניים.

 

"אין ספק שאנחנו דרוכים, אבל המזל שלנו הוא שהממ"ד בתוך הבית נמצא ממש במרחק של שתי פסיעות", אמר דודאי. עם זאת הם טוענים כי לא באמת ניתן להתרגל למצב.

"באזעקה הראשונה שלנו באזור היינו בקיבוץ אחר, וטסנו לכאן כדי לחוות את הכל עם החברים שלנו", נזכר.

 

"15 השניות שיש כאן הן לא כמו הדקה בתל אביב. בהרבה מקרים אנחנו שומים את ה'בום' עוד לפני שהכרוז מסתיים. אבל לומדים לחיות ככה. הילדים כאן שרים שיר כשהם נכנסים לממ"ד", אמר.

 

בני הזוג החליטו שחדר השינה שלהם יהיה המרחב המוגן בביתם, אך הם מודאגים בעיקר לכלבם שחושש מעט מהמצב המתוח. "הוא נותר קצת מפוחד אחרי האזעקה האחרונה", אמרו השניים. "הכלבים לא מבינים כמונו את המצב, ולא יודעים איך להגיב לאיום. הלילה הקרוב לא יהיה שונה מקודמיו, אנחנו נישן כרגיל ואם נתעורר פשוט נסגור את דלת חדר השינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית הובר
בני משפחת מגן
צילום: עמית הובר
מומלצים