מפריחה לאדמה חרוכה: תערוכה של נזקי טרור האש באו"ם
במטה האו"ם בניו יורק תוצג תערוכה שתמחיש את נזקי השריפות בעוטף עזה כתוצאה מעפיפוני התבערה ובלוני הנפץ. השגריר דנון: "אכזריות חמאס, שהפך כלי משחק תמים לנשק קטלני, לא יודעת את הגבול". טור דעה נוסף של צמרת הממשל האמריקני: "הדרך לפיוס - באמצעות אמירת האמת על חמאס"
לפני ואחרי: ישראל תציג השבוע במטה האו"ם בניו יורק תערוכה שתציג את נזקי השריפות בעוטף עזה כתוצאה מטרור האש של החמאס באמצעות עפיפוני התבערה ובלוני הנפץ. במסגרת התערוכה יוצגו צילומי "לפני-אחרי" מעוטף עזה המציגים את השדות והשטחים החקלאיים בטרם השריפות ולאחריהן לצד צילומים נוספים הממחישים את הנזקים שנגרמו לטבע ולבעלי החיים בסביבה.
התמונות שמוצגות בתערוכה, שנוצרה ביוזמתו ותמיכתו של ח"כ חיים ילין מיש עתיד ואוגדו על ידי הצלם אדי ישראל, צולמו על ידי צלמים ישראליים בחודשים האחרונים באזור עוטף עזה שתיעדו את השריפות ונזקיהן. בתערוכה יודגשו נזקי הטרור האקולוגי של חמאס ליעדי הפיתוח של האו"ם ולהגנת הסביבה והיא תהיה פתוחה לשגרירים ודיפלומטים מרחבי העולם.
שגריר ישראל באו"ם דני דנון יחנוך את התערוכה. "טרור האש ההרסני לא רק מאיים על חייהם של אזרחי ישראל אלא מחריב את המערכת האקולוגית בדרום ומסב נזק סביבתי בלתי הפיך", אמר דנון. "האכזריות והציניות של חמאס, שהפך כלי משחק תמים לנשק קטלני, לא יודעת את הגבול".
"רק השבוע ראינו כיצד בלון תבערה כזה מסכן גן ילדים. ישראל לא תסבול שום מתקפות כאלו ותגיב בעוצמה עד שתמגר את טרור האש הזה לחלוטין", הוסיף דנון.
השגריר הישראלי הגיש לפני שבועיים תלונה רשמית לסגנית מזכ"ל האו"ם, אמינה מוחמד, העוסקת בנושאי פיתוח והסביבה וקרא לגינוי טרור האש של חמאס המכונה גם "טרור אקולוגי" בשל הנזק האדיר שגרם לשריפת עשרות אלפי דונם של שדות חקלאיים.
"במשך יותר ממאה ימים חמאס משתמש בעפיפונים בוערים ואמצעים אווירים נוספים כדי להצית כשבע מאות שריפות שהעלו באש יותר מ-30 אלף דונם של שטחים חקלאיים בישראל. אלו הן הפנים החדשות של טרור חמאס", כתב דנון במכתבו. מוחמד שירתה בעבר כשרת איכות הסביבה בממשלת ניגריה ומאז מהווה דמות מפתח בקידום הנושא הסביבתי בזירת האו"ם.
"הדרך להשיג שלום - בהתאם למציאות"
בתוך כך, צמרת הממשל האמריקני פרסמה טור דעה שני תוך ימים בעד ישראל בעימות מול חמאס בעזה. בטור שפורסם ברשת CNN על-ידי השליחים ג'ארד קושנר וג'ייסון גרינבלט, השגריר האמריקני בישראל דיוויד פרידמן ושגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי, משרטטים הארבעה שהדרך לפיוס בעזה עוברת באמצעות אמירת אמת בנוגע לחמאס.
"האו"ם, במשך שנים, נטה בצורה עיוורת נגד ישראל. ב-13 ביוני נרשם ציון דרך כשאלג'יריה הגישה הצעה חד-צדדית שבמסגרתה להטיל אשמה מוחלטת על ישראל בנוגע לאלימות בעזה. הצעת ההחלטה הזו התעלמה לחלוטין מהעובדות", נכתב בטור הדעה.
"חמאס השתמש באזרחים פלסטינים כמגנים אנושיים. הוא וארגוני טרור אחרים ירו יותר מ-100 רקטות ושיגרו עפיפוני תבערה לעבר שטח ישראל במטרה להרוג כמה שיותר אזרחים ולהרוס כמה שיותר רכוש. אבל ההצעה האלג'ירית התעלמה מכך לחלוטין", כתבו הארבעה.
"אז", נכתב בטור, "קרס נס שלא עומד בסטנדרטים של האו"ם. על אף שההצעה נכשלה בהצבעה, עוד מדינות הצביעו בעד הטלת אחריות על חמאס. גם ישראל וגם הפלסטינים לא יהיו מרוצים לגמרי מתוכנית השלום של הנשיא טראמפ, אבל זו הדרך להשיג שלום אמיתי. שלום יכול להיות מושג רק בהתאם למציאות".
בשבוע שעבר פרסמו קושנר וגרינבלט טור ב"וושינגטון פוסט" שבו ארה"ב הציעה נוסחה לסיוע בינלאומי משמעותי לרצועת עזה, אך עם תנאי ברור לחמאס - הפסקת הטרור על כל סוגיו והחזרת החיילים והאזרחים הישראלים. "חיי הפלסטינים עשויים להשתפר באופן משמעותי תוך זמן קצר אם חמאס ייאפשר זאת", כתבו השניים בטור וקראו לחמאס לחדול מהתקפות הטרור על ישראל ולהשיב את החיילים והאזרחים הישראלים שמוחזקים ברצועת עזה. לדבריהם, הקהילה הבינלאומית ממתינה שהצעדים הללו ייעשו, כדי להעניק לרצועה סיוע משמעותי.