שתף קטע נבחר

 

הרופאים שחשפו את האם המזריקה

בדיקות הדם שהדליקו נורה אדומה, הטופס הרפואי מעורר החשד, ההשגחה הצמודה על הפעוט - ומצלמות הסתר שתיעדו את המעשה הנורא. כך חשפו שני רופאים בשערי צדק את האמא שהזריקה לפי החשד אינסולין לילדיה וקיבלה במרמה קרוב למיליון שקל מהביטוח הלאומי

 

הארכת המעצר של "האם המזריקה"    (צילום: אלי מנדלבאום)

הארכת המעצר של "האם המזריקה"    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זה היה פאזל שהורכב חתיכה אחרי חתיכה, בסבלנות ובכישרון: ynet ו"ידיעות אחרונות" חושפים, שלב אחרי שלב, את הרופאים שבזכותם נחשפה פרשת האמא ש"הפכה" את ילדיה לחולי סוכרת כדי לקבל קצבאות במרמה. הם גם אלה שהודות להם ניצלו חיי בנה הפעוט. מצבו מוגדר כעת קל, אבל כפי שפורסם ב-ynet בשבוע שעבר, עדיין קיימת אפשרות שיסבול מנזק מוחי.

 

הפרשה החלה להתגלגל בחודש מאי, כאשר האם (30) הגיעה עם בנה (שנה וחצי) לבית החולים שערי צדק בירושלים. מדובר בילד שנולד כפג וסבל מדימום מוחי שגרם לו לפרכוסים שמהם הוא סובל עד היום. האם טענה כי התרופה שהזריקה לו נגד הפרכוסים לא הועילה. הרופאים כבר הכירו את הילד מטיפולי העבר.

פרופ' ורדה גרוס צור נוירולוגית שערי צדק (צילום:  אלכס קולומויסקי)
פרופ' ורדה גרוס-צור(צילום: אלכס קולומויסקי)

ההורים החשודים בהתעללות בבנם (צילום: אלכס קולומויסקי)
החשודה בבית המשפט(צילום: אלכס קולומויסקי)

פרופ' ורדה גרוס-צור, נוירולוגית בכירה בבית החולים, ביקשה לערוך בדיקות מקיפות כדי להבין מה גרם להידרדרות במצבו: "היו המון סימני שאלה ונדלקה לי בראש נורה אדומה". אחת הבדיקות הצביעה כי רמת הפנוברביטל (תרופה למניעת פרכוסים) בדמו הייתה גבוהה מהרגיל באופן דרמטי. "פה כבר ממש התחלתי לחשוד", סיפרה גרוס-צור. ככל שהתקדמו הבדיקות הגיעו הרופאים למסקנה שמישהו מלעיט את הילד בכמות גדולה מדי של התרופה.

 

הרופאה הבכירה העמיקה את החקירה, בדקה את התיק הרפואי של הילד ונוכחה לגלות כי חמישה מתשעת אחיו "חולים בסוכרת". "הממצא הזה לא נתן לי מנוח", סיפרה הרופאה. החשש שעלה היה שהאם פוגעת בילד באמצעות מתן תרופת יתר. "במקרים כאלה אתה חושד שאולי האמא עשתה משהו רע לילד, אבל אתה לא רוצה להאמין שזה באמת יכול לקרות". בהמשך הטיפול הועבר לבית־החולים אלי"ן.

ד
ד"ר גיורא וייזר(צילום: דוברות שערי צדק)

מזרקי האינסולין (צילום: דוברות משטרה)
(צילום: דוברות משטרה)

 

לפני כשלושה שבועות שוב הובהל הפעוט לשערי צדק. "אמו דיווחה שיש לו ירידה של רמות הסוכר", סיפר מנהל המחלקה לרפואה דחופה ד"ר גיורא וייזר. "ידעתי שצריך לפקוח עליו שבע עיניים. שלחתי אותו לבדיקת דם כדי לנסות לברר מדוע הסוכר שלו נמוך והאינסולין גבוה. האם זה בגלל מחלה שממנה הוא סובל או מכיוון שמישהו מזריק לו אינסולין?" התוצאות גילו חד־משמעית שהאינסולין הוזרק לגופו. "חשדתי מאוד שהאמא פוגעת בו", מספר הרופא.

 

בשלב זה נכנס בית־החולים לפעולה "מבצעית", הקים צוות לטיפול בנושא והורה לכל מי שמטפל בילד לגלות ערנות יתר. במקביל דווח למשטרת ירושלים על החשדות. היא התקינה מצלמות סתר ליד מיטת הילד, ובמקביל הוצמדה לו השגחה צמודה: "הצבנו עליו אלף עיניים", סיפרו הרופאים.

 

כמה ימים לאחר מכן תועדה האם מזריקה אינסולין לבנה, אף שהוא איננו סובל מסוכרת. נוכח הערכה כי מעצרה הוא שאלה של זמן איתרה מחלקת הרווחה של העירייה משפחות אומנה, שאליהן יועברו ילדי המשפחה.

 

המשטרה על פרשת האם המזריקה    (צילום: דוברות משטרה)

המשטרה על פרשת האם המזריקה    (צילום: דוברות משטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מזרקי האינסולין (צילום: דוברות משטרה)
כך כינתה המשטרה את הפרשה(צילום: דוברות משטרה)

ואכן, בתוך זמן מה נעצרה האם לחקירה וממנה עולה חשד כי הלעיטה חמישה מילדיה בכמויות אדירות של סוכר כדי להעלות את רמת הסוכר בדמם. לאחר מכן ניגשה עם כל ילד לבית חולים. בתום הבדיקה צוידה במסמכים שלפיהם הילד סובל מרמה גבוהה מאוד של סוכר בדם. היא ניגשה עם המסמכים לביטוח הלאומי. לפי החשד היא קיבלה באמצעותם לאורך השנים, במרמה, קצבאות בסך של בין 800 אלף שקל למיליון שקל, עבור ילדיה "החולים" כביכול. לאחר שאושרו כ"חולי סוכרת" הזריקה להם האם אינסולין, כדי לא לעורר שאלות מדוע היא לא "מטפלת" בהם.

 

מדוע הזריקה אינסולין לבנה הפעוט (שעליו לא קיבלה קצבה)? סמנכ"ל הרפואה של שערי צדק, ד"ר ספי מנדלוביץ', הרופא שלמעשה ניצח על פעולות הצלת הילד וחשיפת מעשי האם, העלה השערה שלפיה האמא סובלת מתסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח (אדם פוגע באדם אחר רק כדי לזכות בתשומת לב). תשובה סופית על כך עדיין אין.

 

ומדוע לא נזעקו מיד הרופאים כשראו שחמישה מאחיו של הפעוט חולי סוכרת? הם סברו שהילדים סובלים ממחלת מודי: מצב שבו מחלה תורשתית עוברת בתורשה לחצי מילדיהם של ההורים. הרופאים שהצילו את חיי התינוק סיכמו: "אנחנו לא גיבורים, מדובר בעבודה משותפת. עשינו את מה שמוטל עלינו. עצוב וכואב הלב לראות שהורים פוגעים בילדיהם".

 

מצבו של הפעוט משתפר בינתיים ומוגדר קל. עם זאת עדיין יש חשש שיסבול מנזקים מוחיים לטווח הארוך בגלל ההזרקות המיותרות. מעצרה של האם הוארך, האב נמצא במעצר בית. שניהם מכחישים וטוענים כי מדובר בתלונת שווא בשל סכסוך במשפחה. ילדיהם נשלחו למשפחות אומנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  אלכס קולומויסקי ,דוברות שערי צדק
פרופ' גרוס-צור וד"ר וייזר
צילום: אלכס קולומויסקי ,דוברות שערי צדק
מומלצים