בת 10 נימולה ומתה, אביה: "כך החליט אללה"
98% מהנשים והילדות בקרן אפריקה עוברות מילה, שבה מוּסרים חלקים מאיברי המין שלהן – לעתים ע"י מי שלא הוכשרו לכך. גם אחרי שבת 10 דיממה למוות אביה מתעקש: "לא נפסיק. זה חלק מהתרבות שלנו"
דהיר נור, אביה של הילדה בת העשר מסומליה שעלתה לכותרות ברחבי העולם אחרי שנחשף כי דיממה למוות משום שעברה מילה בידי מוהל מקומי שהכשרתו מפוקפקת, אומר כי גם כעת הוא תומך במילת נשים. הוא מסביר כי כך נהוג בתרבות שבה הוא חי וכי תושבי אזור קרן אפריקה שבו המנהג נפוץ שמחים מכך.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הילדה מתה בשבוע שעבר בבית חולים בסומליה, יומיים אחרי שאמה לקחה אותה למוהל מסורתי בכפר מבודד, לא הרחק מהעיר דהוסמרב שבמרכז המדינה. פרסום הידיעה על מותה הוא דבר נדיר – בדרך כלל אירועים מסוג זה נשמרים בסוד, וקשה להשיג הוכחה חותכת שאכן התחוללו.
אביה של הילדה שמתה אמר ל-Voice of America כי הוא אינו מאשים איש במותה – וכי הוא אינו רוצה שיוגש כתב אישום בעניין.
לדברי חאווה עדן מוחמד, חברה בארגון הפועל למען שלום ופיתוח בסומליה, לפי המידע שהגיע לידי הארגון שלה החשד הוא שהמוהל חתך במהלך הניתוח כלי דם מרכזי. ד"ר עבד א-רחמן עומר חסן, מנהל בית החולים שבו מתה הילדה, סיפר כי מעולם לא ראה אדם שעבר מילה בצורה כמו זו שעברה הילדה. לדבריו היא גם נדבקה בטטנוס, כנראה בגלל ציוד שלא עבר חיטוי.
לפי נתוני האו"ם, כ-98% מהילדות וממהנשים בקרן אפריקה עוברות מילה. חוקת סומליה אוסרת למול נשים, אבל מוחמד ציינה כי במדינה לא נאכף שום חוק שמטרתו לוודא כי העורכים את טקסי המילה האלה ייענשו. "חברי הפרלמנט פוחדים לאבד את ההשפעה שלהם בקרב ארגון דתיים, מסורתיים ושמרניים", הסבירה.
גורמי רפואה הזהירו בעבר אין ספור פעמים מהסכנה הכרוכה בטקסי המילה לנשים, שבהם בדרך כלל מסירים חלקים מאיברי המין החיצוניים של האישה והווגינה נתפרת עד שהיא סגורה כמעט לחלוטין. לדבריו ברנדן וויינה, איש ארגון זכויות אדם המקשר בין נשים ברחבי העולם, אף שבסומליה התקיימו בעבר קמפיינים נגד המנהג, בפועל הוא מתקיים תחת מעטה חשאיות ולכן צמצומו הוא אתגר עצום.
לפני חודשים אחדים הציג מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש נתונים שלפיהם יותר מ-200 מיליון נשים וילדות ב-30 מדינות בשלוש יבשות עברו מילה. המזכ"ל כינה זאת "הפרה בוטה של זכויות האדם של נשים וילדים". לפי קרן האוכלוסין של האו"ם, כיום כ-3.9 מיליון ילדות עוברות מילה מדי שנה, ועד שנת 2030 צפוי מספרן לעלות ל-4.6 מיליון אם לא תינקט פעולה דחופה.