שתף קטע נבחר

 

סיסי סימן את האויב הגדול ביותר של הערבים

לא האיסלאם הקיצוני, לא המערב, לא ישראל: נשיא מצרים מזהיר כי הסכנה הגדולה ביותר למדינות ערב היא השמועות. לדבריו בתוך שלושה חודשים זיהתה ממשלתו לא פחות מ-21 אלף שמועות שקריות. למה הוא מתכוון?

נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי סימן אתמול (יום א') את השמועות כאחד האיומים הגדולים ביותר הנשקפים למדינות ערב, והזהיר כי שלל השמועות המופצות בהן עלולות לגרום לקריסתן מבפנים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי (צילום: AFP)
סיסי. "הקריסה תבוא רק מבפנים"(צילום: AFP)
בנאום שנשא בטקס חנוכה של אקדמיה צבאית בקהיר אמר א-סיסי כי בתוך שלושה חודשים זיהתה ממשלתו לא פחות מ-21 אלף שמועות שקריות.

 

סיסי, נזכיר, נבחר לנשיא מצרים אחרי שהוביל הפיכה צבאית שבה הודח מתפקיד הנשיא איש האחים המוסלמים מוחמד מורסי, ומאז הוא מציג את עצמו כמי שתפקידו לשקם את מצרים, שכלכלתה וביטחונה נפגעו אנושות אחרי הדחת חוסני מובארק בהפיכה של שנת 2011. השנה נבחר סיסי לכהונה שנייה אחרי מערכת בחירות שהייתה רחוקה מלעמוד בקריטריונים דמוקרטיים ושבה לא התייצב מולו שום יריב ממשי.

 

"הסכנה האמיתית היא שמדינות יתפוצצו מבפנים", אמר סיסי בטקס אתמול. "שמועות, מעשי טרור, אובדן תקווה ותחושת תסכול – כל אלה הם רשת שמטרתה אחת, אחת בלבד, והיא להניע אנשים להרוס את ארצם. הריסת המדינות שלנו לא תתרחש אלא אם היא תבוא מבפנים. אנחנו חייבים להיות ערניים ולשים לב למה שמפיצים נגדנו בחשאי".

אנשים מצביעים בבחירות לנשיאות מצרים (צילום: AFP)
שום יריב רציני. כרזות של סיסי בשבועות שלפני הבחירות לנשיאות(צילום: AFP)

א-סיסי אמר כי הוא מבין את הקשיים הכלכליים שאיתם מתמודדים מצרים מהשורה בשל הרפורמות הכלכליות שהנהיג, אך הדגיש כי "שום דבר אינו מצדיק גרימת כאוס והריסת המדינה".

 

המחאה חסרת התקדים נגד נשיא מצרים סיסי

 

ממשלתו של סיסי מתמודדת עם ביקורת חריפה מצד אזרחים מצרים בעקבות עליית מחירי הדלק, החשמל והתחבורה הציבורית כחלק מהרפורמות שהנהיג סיסי במסגרת הסכם עם קרן המטבע הבינלאומית. מבקרי סיסי טוענים כי הוא מנהל מבצע דיכוי של חירויות הפרט שכמותו לא נראה מאז 2011, ובמסגרתו נכלאו אלפי בני אדם – רובם איסלאמיסטים אבל חלקם גם ליברלים המתנגדים למדיניותו.

 

תומכי המדיניות של סיסי טוענים כי זו דרושה כדי להשיב למצרים, המדינה הערבית המאוכלסת ביותר בעולם, את היציבות, ולמנוע ממנה לגלוש לאנרכיה כמו זו שפקדה מדינות ערביות אחרות, בהן סוריה ולוב.

הודו ווטסאפ פייק ניוז גורם ל לינץ' ב אנשים תופעה (צילום: AFP)
שמועות הורגות. בהודו הלינצ'ים נמשכים(צילום: AFP)

בנאומו בקהיר לא הבהיר סיסי לאילו שמועות בדיוק הוא מתכוון ומי לדעתו מפיץ אותן. דבריו באים בשעה שבהודו הרחוקה גורמת הפצת שמועות בווטסאפ לטלטלה ביטחונית של ממש. במסגרת תופעה הולכת ומתרחבת בהודו, השוק הגדול ביותר של האפליקציה, עם 200 מיליון משתמשים, מפיצים נוכלים הודעות שקריות על חוטפי ילדים וקוצרי איברים, וכך מעוררים בהלה בציבור ומניעים תושבים לרצוח פועלים חפים מפשע בחשד שהם סוחרי אדם. עשרות בני אדם נרצחו שם על רקע זה בחודשים האחרונים.

 

רק היום דווח בהודו על אישה נוספת שעברה לינץ' בעקבות הפצת שמועה שלפיה היא חברה בכנופייה החוטפת ילדים. האישה נרצחה במדינת המחוז מדהייה פרדש, ו-14 בני אדם נעצרו בחשד למעורבות במעשה. ממשלת הודו הודיעה אתמול כי היא מקימה שתי ועדות כדי שימליצו על דרכים לטיפול בתופעה האיומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים