דיון במועצת הביטחון: "מנהיגים ערביים מפחדים להגיד אמת לפלסטינים"
שגרירת ארה"ב ניקי היילי התייצבה שוב לצידה של ישראל בדיון במועצת הביטחון של האו"ם על המצב במזרח התיכון: "איפה הן כשזה נוגע לשלום". השגריר הפלסטיני על חוק הלאום: "אפרטהייד תחת חוק". דנון: "בבניין האו"ם שכחו שחמאס זה ארגון טרור"
השליח המיוחד של האו"ם, ניקולאי מלדנוב, התייחס היום (שלישי) למתיחות ברצועת עזה ואמר כי נדרש מאמץ דיפלומטי גדול על-מנת למנוע עימות הרסני בין ישראל לחמאס בשבת האחרונה. "היינו דקות מעימות הרסני", אמר מלדנוב בשיחת וידאו ששודרה לחברי מועצת הביטחון בניו יורק.
"במשך ארבע שנים הפסקת האש השברירה נלקחה כמובנת מאליה והיחסים לא השתפרו", אמר מלדנוב והוסיף כי "רק בעזרת מאמץ דיפלומטי הצלחנו למנוע אסון גדול".
השגריר הפלסטיני ריאד מנסור דיבר לאחר מלדנוב ותקף את ישראל: "ישראל הורגת פלסטינים והמשיכה לעשות את זה. הכיבוש לא נרתע. אין לו פחד מתוצאות". מנסור התייחס גם לחקיקת חוק הלאום בדיון במועצת הביטחון. "בזמן שאנו חוגגים מאה שנה לנלסון מנדלה, זו העת שישראל מחוקקת את חוק הלאום, ששינה את המצב דה-פקטו של אפרטהייד למצב של אפרטהייד בחוק. הממשלה הישראלית היא ממשלה של מתנחלים ולמען מתנחלים".
השגריר הישראלי דני דנון השיב למנסור: "חמאס ירה יותר מ-200 טילים לישראל רק לפני שבוע. בלון נפץ נפל בגן ילדים. דמיינו אם סנטרל פארק, חצי מהשטח של מנהטן, היה בוער בגלל טרור. חמאס אחראי למעשי הטרור האלה. בבניין הזה שכחו מי זה חמאס. הוא אחראי לשבי שבו נמצאים תושבי עזה".
אחריו דיברה שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי ותקפה את המדינות הערביות: "איפה הן כשזה נוגע לשלום? אם היה להן באמת אכפת מהעם הפלסטיני, הן היו מגנות קיצוניים. הן היו אומרות למנהיגות הפלסטינית כמה מטופשת היא נראית שדוחים תוכנית שלום שעדיין לא ראו. מנהיגים ערביים מפחדים להגיד לפלסטינים את האמת". נציג רוסיה אמר בדיון כי הנשיא ולדימיר פוטין שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן בנוגע להתנעת תהליך השלום. הוא ציין כי היוזמה הרוסית לקיום פסגה ישראלית-פלסטינית במוסקבה עדיין על השולחן ואבו מאזן מסכים לה. המילים שנשמעות כאן מצד המדינות הערביות לא מספקות מזון, ביגוד או חינוך לילד פלסטיני אחד. רק יש התרסה וקריאה לקהילה הבינלאומית לפעול".
מוקדם יותר היום הודיע דנון כי מעתה יגיש תיקונים להצעות אנטי-ישראליות, כך שיחולו גם על חמאס. לדברי דנון, הרקע להחלטה הוא הדו"ח השנתי שמוגש לוועדה הכלכלית-חברתית של האו"ם בעניין ההשלכות הכלכליות והחברתיות של הכיבוש הישראלי על מצב הפלסטינים.
השנה הדו"ח עוסק גם בגופות המחבלים שישראל מחזיקה לאחר פיגועים מחשש לעידוד טרור במהלך הלוויותיהם. דנון הגיש הצעה לתיקון הדו"ח ובה ציין כי ישראל קוראת לשחרורם המיידי של החיילים והאזרחים המוחזקים בעזה על-ידי חמאס. דנון ציין כי ארה"ב תומכת במהלך, וכי הוא פועל בשיתוף עם השגרירה היילי לגיוס קולות לקראת ההצבעה שתוצאותיה "ידועות מראש".
דנון מסר כי "מעתה השקרים הפלסטיניים והשמצות מבישות ייענו בתגובה הולמת, והחלטות אנטי-ישראליות ייענו בהצעות נגדיות. אם האו"ם שכח את ייעודו - אנחנו נזכיר אותו. במקום שארגון יתמקד בפשעי הטרור במקום הכפשות נגד ישראל".