מסתמן: טוויטר בדרך חזרה לישראל
הרשת החברתית הפופולרית, שפעלה בעבר בישראל אך סגרה את הנציגות, נמצאת בתהליך של חזרה לארץ וכבר נמצאת בשלב של איתור משרד יח"צ שייצג אותה
טוויטר חוזרת לישראל: הרשת החברתית הפופולרית, שבה משתמשים 350 מיליון איש ברחבי העולם, נמצאת בתהליך של חזרה לשוק הישראלי ופתיחה של נציגות רשמית בארץ הקודש - כך דיווח לראשונה אתר "המזבלה".
הרשת שנכנסה לישראל באופן רשמי בשנת 2014 והעסיקה את משרד היח"צ טריוואקס כדי לטפל בפרויקטים מסחריים של החברה, הגדילה את מעורבותה כשנתיים לאחר מכן ובשנת 2016 גייסה את העיתונאי דוד אברהם ולצידו את חיים וטורי ויניב דסה שהועסקו במטה החברה באירלנד.
הפעילות הזו הסתיימה בתחילת 2017, כאשר החברה חיסלה למעשה את ה"שלוחה הישראלית" ושיחררה את העובדים הישראלים, למרות מאמצים רבים שכללו בין היתר ביקור ומפגש עם התקשורת בבניין משרד החוץ בירושלים.
החברה עצמה נמצאת בסוג של צומת דרכים והיא מחפשת רוכשים. מספר חברות שגילו התעניינות בשלב כזה או אחר, כמו גוגל או דיסני, נסוגו מהכוונות שלהן והיו שתהו אם זה קשור להאשמות כלפי טוויטר על כך ש"איפשרה" לרוסיה להשתמש ברשת החברתית כדי להשפיע על מהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב.
גם בישראל טוויטר נמצאת תחת עיניו הפקוחות של הממשל, אשר האשים לא פעם את מנהלי הרשת החברתית בכך שהם לא פועלים מספיק בכדי למנוע הסתה נגד ישראל ונגד יהודים בארץ ובעולם ואיילת שקד, שרת המשפטים אף התבטאה לגבי זה בכך שטענה ש"ארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה עברו לפעול בטוויטר במקום בפייסבוק וטוויטר מתעלמת מהדרישות שלנו".
עדיין לא ברור מה מטרת החזרה של טוויטר לישראל. היא עשויה להיות קשורה לפן המסחרי, שכאמור כשל בסיבוב הקודם, או לפן המדיני, אם אפשר לקרוא לו כך, בניסיון לגשר על הפערים עם הממשל בישראל ואולי אף להעסיק לובי שיפעל בכנסת ישראל לטובת הרשת החברתית. ייתכן שגם התחום של הסטארטאפים הישראלים מעניין את הנהלת טוויטר שגם בסיבוב הקודם ניסתה לקדם מהלכים של פיתוח מנגנונים מיוחדים הקשורים לתחום הטכנולוגי בישראל.
בטוויטר סירבו לבקשת ynet להגיב על הידיעה.