כל קבוצת כדורגל זכאית לשידור בטלוויזיה
חברת סטארטאפ ישראלית משווקת מערכת לשידור אוטומטי של אירועי ספורט בכל העולם ונחשבת לגדולה מסוגה בהפקות ספורט עולמיות, בליגות הנמוכות. איך הם עושים את זה? הכירו את פיקסלוט. סיפור הצלחה ישראלי
פיקסלוט היא חברת סטארטאפ ישראלית של כ-80 עובדים ברחבי העולם. החברה היא הגדולה מסוגה בהפקות ספורט עולמיות, בדרגה שמתחת לליגות המקצוענים, שמסוקרות לרוב פחות ושהפצתן לקהל הרחב בעייתית בשל כך.
"אירועי ספורט מקצועני מסוקרים בכמה ערוצים ובריבוי מצלמות בשטח. אין סיכוי שזה יקרה בספורט ברמות הנמוכות יותר. ליתר דיוק, לא היה לכך סיכוי עד עכשיו. לפיקסלוט יש דרך לעשות את זה", אומר יוסי טרבלוס, מנהל השיווק של החברה.
את החברה מנהלים המנכ"ל אלון ורבר וגל עוז, ה-CTO שייסד את החברה יחד עם דוקטור מיקי תמיר. גל עוז עבד עם תמיר בסטארט אפ אחר בתחום הספורט שנמכר.
"זיהינו נקודה שלא מטפלים בה בעולם הספורט", אומר טרבלוס. "כל הספורטאים וכל קבוצות הכוכבים, מתועדים ומסוקרים כל הזמן כולל מצלמות במגרש, שמתעדות כל רגע ומהלך שלהם אבל מה קורה עם הספורט בליגות הנמוכות וספורט החובבים הנפוץ?
"הספורטאים החובבים, כמעט שאינם מקבלים חשיפה ותיעוד של משחקי הליגה שלהם. חשוב לדעת, שבכל העולם יש קהל גדול סביב ליגות נמוכות וליגות החובבים, בעיקר סביב משחקי כדור, שמתועדים על ידי הורים וקרובים, אבל אינם מופצים מספיק ובטח לא באופן מקצועי".
החברה גם נעזרת במכון היצוא כדי להגיע להזדמנויות עסקיות. החברה קיבלה עזרה בדאטה למחקרים, השתתפה בתערוכות ובכנסים וגם קיבלה תמיכה כלכלית בתערוכות ספציפיות. "אנחנו עוזרים לפיקסלוט ולחברות נוספות, גם חברות קטנות יותר", אומרת נועה אברהמי-סגל, מנהלת ענף המדיה הדיגיטלית ואחראית טכנולוגיות ספורט. "בענף, אנחנו יוצרים קשר עם כל הגורמים הנוגעים בעולמות הספורט כמו ליגות, קבוצות ספורט, רשתות הטלוויזיה שמשדרות ספורט, ספונסרים ועולמות ה-eSport (ליגות הפנטזיה והמשחקים דרך האינטרנט).
"מכון היצוא מסייע בחיבורים ויצירת הזדמנויות עסקיות על ידי השתתפות בתערוכות, ארגון משלחות נכנסות ומשלחות יוצאות- בשיתוף מנהל סחר חוץ של משרד הכלכלה", מוסיפה אברהמי-סגל. לאחרונה הוצאנו משלחת לברצלונה, שפגשה בכירים ממועדון הספורט של ברצלונה והציעה להם פתרונות טכנולוגיים בתחומי התזונה והרפואה. אנחנו גם מארחים משלחות של בעלי עניין כמו La Liga SKY, NFL ועוד".
"כעת אנחנו מתכוננים לאירוע שיתקיים בישראל - Future Sport Israel. זו שנה שניה שאנחנו מקיימים את האירוע, בשיתוף הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה, אליו נזמין ליגות וקבוצות מחו"ל כדי להכיר להן את האקוסיסטם הטכנולוגי הישראלי ולפגוש את החברות הישראליות בתחום. באירוע של השנה שעברה היו כאן נציגים של ה-LA dodgers,, La Liga, NBA, Sport1 media ועוד", היא מסכמת.
צילום מקצועני בכל מגרש
לשאלה איך זה עובד, סיפר לנו טרבולס: "פיתחנו ראש מצלמה שמורכב מכמה עדשות, שמצלמות את המגרש בצילום פנורמי ברמה מאד גבוהה. מהצילום הפנורמי אנחנו מתמקדים באזור המגרש שמעניין באותו זמן ובו יש התרחשות באותו רגע. המצלמה מחוברת לאלגוריתם, שלומד את המצב מסקירה של אלפי שעות שידור ויכול לדמות התרחשויות צפויות ולתרגם אותן לשידור ברמה גבוהה לכל פלטפורמה ברשת".
"הרעיון עלה מכך שאיכות הצילום עלתה ויכולות השידור הלכו והשתכללו ואיפשרו יותר זמינות. "כמעט כל תחרויות הספורט בעולם, עם ליגות ושחקנים רשומים, לא משודרות כלל", אומר טרבולס, "אנחנו מאפשרים שידור משחק בעלות נמוכה, שעשויים ליצור עניין למפרסמים פוטנציאליים כי בכל העולם יש להם קהל עצום. לא אגזים אם אומר, שיש עשרות מיליוני שחקנים בעולם ומיליוני מגרשים שיכולים להתחבר אלינו ולשדר באיכות גבוהה".
מדינות עם תרבות ספורט כבר מחוברות
פיקסלוט עובדת בארצות הברית עם פדרציית ספורט התיכונים, דרך מיזם עם חברה שנקראת Playoff Sport. "יש לנו מאות נקודות שידור ועד סוף השנה יהיו כ-1000 תיכונים מחוברים למערכת שמספקת שידור מהמגרש, ישירות לפורטל של התיכונים שהצופים מנויים אליו, ללא התערבות אנושית ובאופן שמנוהל על ידי מנהל הספורט בתיכון. אלה שכבר מחוברים שידרו בעבר 2-3 משחקים בעונה ועכשיו, בגלל ירידת העלויות, הם משדרים כבר 10-20 משחקים בחודש", מספר טרבולס.
"בגרמניה שוק הספורט הכי גדול באירופה, אנחנו עובדים עם חברת Sporttotal, שקיבלו מפדרציית הכדורגל הגרמנית זיכיון לליגות הכדורגל האזוריות כדי לרשת ולשדר את הכדורגל לליגה 4 ומטה בכל גרמניה", הוא מספר. "עכשיו חתמנו איתם על שידורי ליגת העל בכדורעף בגרמניה. מדובר שם על מאות מגרשים ואלפי שעות שידור בתנאי מזג אוויר משתנים, שהמערכת יודעת לשדר".
"עד עתה שידרה המערכת שלנו כ-200 אלף משחקים. בתחילת העונה הקרובה יהיו לנו 20 אלף שעות שידור בחודש", אומר טרבולס.
- איך מרשתים ליגות שלמות במדינות כל כך גדולות?
"בעלי זכויות שידור לליגות מגיעים אלינו. אנחנו מתקינים את המצלמה החכמה במגרש ויחד איתה את יחידת העיבוד, שמחוברת לאינטרנט. כל המידע שנאסף בזמן אמיתי מהמגרש, עולה לענן.
"האלגוריתם הופך את המידע ומוסיף לו גם גרפיקה, שעון ואפילו ניתן לבחור קטעים בולטים במשחק לסיכום המשחק בסוף השידור. זה עולה לענן ללימוד עמוק ועיבוד נתונים וחוזר לשידור דרך הפלטפורמה שבחר מנהל הליגה – פייסבוק, יוטיוב או אתר יעודי. המערכת יודעת לשלב פרסום מקומי ויודעת לזהות זמן משחק 'מת' וגם שם להעלות באנרים. הכל עובד על אינטיליגנציה מלאכותית. מנהל הספורט של הליגה יכול לתכנן לו"ז של עונה שלמה מראש ברבע שעה של תכנון מתאים במערכת".
לפיקסלוט יש גם מערכת וידאו קואצ'ינג לשוק המקצועני, שמאפשרת לאנליסט הווידאו לצלם את המשחק והאימונים באופן שתופס את כל המשחק. כלי זה מאפשר למאמן לקבל כמה פעולות שקורות במגרש, בעת ובעונה אחת, ולנתח בדיעבד טאקטית את המערך שלו ושל כל שחקן, אפילו בזמן המשחק. "מערכת הקואצ'ינג מותקנת כרגע בכל מועדון הספורט של ברצלונה, מחלקת הנוער של באיירן מינכן, בנבחרת ובכל קבוצות הליגה הראשונה במקסיקו, בליגה הסינית ועוד", מספר טרבולס.
עתידות: ספורט מרושת בכל העולם
פיקסלוט מכרו כבר מעל 2500 מערכות בכל העולם והשאיפה שלהם היא שכל מי שיש לו זכויות שידור וכל הליגות לספורט מגרשים, יתחברו אליהם. "כל מי שרוצה לקדם ספורט ויש לו יכולת לשדר ולפרוס מערכות, אנחנו השותף האידיאלי שלו ואנחנו יכולים לעשות את זה בכל העולם".
"קיים פוטנציאל רב בשיתוף פעולה בין גופים אמריקנים לישראל בתחום טכנולוגיות הספורט. אנחנו רואים עוד ועוד חברות ישראליות שמציעות פתרונות חדשניים ויצירתיים בתחום", אומר גילי עובדיה, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בחוף המערבי בארצות הברית.
"הנציגות הכלכלית קיימה השנה מספר פעילויות בתחום. לאורך השנים חברת פיקסלוט היתה שותפה למספר פעילויות שהובילה הנציגות ובהן משלחת טכנולוגיות ספורט שהתקיימה לפני כשנתיים. לאחרונה השתתפה החברה במשלחת טכנולוגיות ספורט נוספת שבמהלכה פגשה מנהלים בכירים בתעשיית הספורט כולל קבוצות כמו הוורירס, Giant 49ers, קבוצות מדיה, משקיעים ועוד. הנציגות הכלכלית שמחה לשמוע על הצלחת החברה ותשמח לעמוד לרשותה, כמו גם לרשות כל חברה ישראלית אחרת, גם בהמשך".
בשיתוף מכון היצוא