שתף קטע נבחר

 

החברה שיקרה ומתנצלת: "לא מצאנו זהב בספינה הרוסית"

בשבוע שעבר הכריזה חברה דרום קוריאנית שבאוניית המלחמה "דמיטרי דונסקוי" נמצאו מטילי זהב ומטבעות בשווי 133 מיליארד דולר. היום, אחרי חקירה בחשד למניפולציה בבורסה, היא הודתה ששיקרה: "סליחה על חוסר האחריות". בסיאול טוענים שהספינה נמצאה כבר ב-2003

חברה דרום קוריאנית שהצהירה שמצאה אוצר באוניית מלחמה רוסית שהוטבעה התנצלה היום (ה'), והודתה שהיא לא מצאה שום אוצר בהריסות הספינה "דמיטרי דונסקוי", ששקעה ב-1905 בקרב מול יפן.

שרידי אוניית המלחמה הרוסית
שרידי האונייה "דמיטרי דונסקוי"(צילום: EPA)

חברת הסטארט אפ "שיניל" הודיעה בשבוע שעבר שמצאה מול חופה המזרחי של דרום קוריאה את שרידי "דמיטרי דונסקוי", והכריזה שלפי ההערכות יש בספינה מטילי זהב ומטבעות זהב בשווי 133 מיליארד דולר. הרגולטורים הפיננסיים בדרום קוריאה פתחו בחקירה כדי לבדוק אם ההצהרה של החברה הייתה מניפולציה שנועד להקפיץ את מחירי המניות. מאז ההודעה על מציאת האוצר זינק פי 5 מחיר המניות של "ג'יל סטיל" - חברה שבה למייסד "שיניל" יש מניות רבות.

 

שרידי ה"דמיטרי דונסקוי"

שרידי ה"דמיטרי דונסקוי"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שרידי אוניית המלחמה הרוסית
(צילום: EPA)
 

במסיבת עיתונאים אמר היום מנכ"ל "שיניל", צ'וי יונג סאוק, שייתכן שהצהרות החברה היו מוגזמת ושהיא מתנצלת על "אי ההבנה". הוא הוסיף: "אין לנו שום דרך לגלות אם יש מטבעות זהב או מטילי זהב ב'דונסקוי', ואם יש מה הכמות שלהם".

 

המנכ"ל מסר שהספקולציה על שווי האוצר בספינה מתבסס על דיווחים בתקשורת ועל מסמכים לא מאומתים. "אנחנו באמת מתנצלים בפני האנשים על האזכור חסר האחריות הזה", אמר המנכ"ל לתקשורת. אחרי ההודעה על מציאת הספינה במצולות הזכירו בדרום קוריאה שחברה אחרת הודיעה שהיא מצאה את ה"דונסקוי" כבר ב-2003.

אוניית המלחמה הרוסית
הוטבעה ב-1905 בקרב מול יפן(צילום: EPA)
  

במסיבת העיתונאים הציגה "שיניל" סרטון קצר של התיעוד מתחת למים שבו נראית אוניית המלחמה הרוסית. לא היה תיעוד מתוך ההריסות. האונייה נמצאה בעומק של יותר מ-400 מטרים, והחברה עדיין צריכה לקבל את אישורה של דרום קוריאה להעלות את שרידי הספינה לחוף.

 

בעקבות המבוכה החליפה "שיניל" את חברי ועד המנהלים שלה ושינתה את שמה ל"שיניל טכנולוגיה ימית". המניה של "ג'יל סטוק", שהגיעה לשיא של 5,400 וון (4.82 דולר) אחרי ההודעה על האוצר, צללה היום ל-1,785 וון.

צ'וי יונג סאוק מנכ
המנכ"ל צ'וי יונג סאוק במסיבת העיתונאים(צילום: AFP)

צ'וי יונג סאוק מנכ
(צילום: EPA)
בדרום קוריאה תהו אם הטענות של "שיניל" על אוצר בספינה הטרופה נועדו גם לעודד את ההשקעה במטבע ווירטואלי, שאותו החלה לאחרונה חברה בשם זהה להנפיק בסינגפור. צ'וי מתעקש ש"שיניל" בסינגפור לא קשורה לחברה שפועלת בקוריאה, למרות ששני המייסדים של החברות אחים ושהחברה בסינגפור מכרה כמה מטבעות וירטואלים, והבטיחה לתשורות נאות במקרה שהאוצר יחולץ מהספינה.  בנוסף אמר צ'וי אמר שחברת "ג'יל סטיל" שמניותיה זינקו לא קשורה ל"שיניל", על אף שמייסד "שיניל" קנה מניות ב"ג'יל סטיל" לפני הגילוי של מציאת הספינה הטרופה.

 

המומחים מאמינים שלרוסיה האימפריאליסטית לא הייתה סיבה להעמיס זהב על ספינה שעשתה דרכה לקרב. היעד הסופי של האונייה היה לפי ההערכות ולדיווסטוק, ולטענת המומחים הייתה דרך יבשתית בטוחה יותר להעביר זהב לעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שרידי האונייה "דמיטרי דונסקוי"
צילום: EPA
מומלצים