שתף קטע נבחר

בנט נגד בהלול: "כנסת ישראל לא תבכה, שיתפטר"

שר החינוך הגיב להתפטרותו של ח"כ מהמחנה הציוני, והבהיר כי אין לשנות את חוק הלאום אלא לחוקק חוק מיוחד המכיר בחשיבות מיעוטים ש"קשרו את גורלם במדינת ישראל"

 

זוהיר בהלול נפתלי בנט (צילום: AFP, אוהד צויגנברג)
זוהיר בהלול ונפתלי בנט(צילום: AFP, אוהד צויגנברג)

 

שר החינוך נפתלי בנט הגיב הערב (שבת) בביטול להודעתו של ח"כ זוהיר בהלול מהמחנה הציוני על התפטרותו מהכנסת: "כנסת ישראל לא תבכה על כך. שיתפטר".

 

לדברי בנט, "ישנו עליהום בלתי מוצדק על חוק הלאום, שכולל כעת את ההתפטרות של זוהיר בהלול שאמר שהזהות הפלסטינית שלו יותר חזקה מהישראלית. כנסת ישראל לא תבכה על כך. שיתפטר". עוד אמר כי "חוק הלאום הוא חוק חיוני לנוכח כרסום מתמשך בפסיקות בג"ץ ביסוד הלאומי של מדינת ישראל". לדבריו, "הכיוון הנכון לאיחוי עם הציבור הדרוזי הוא חוק מיוחד המכיר בחשיבות הברית עם העדה הדרוזית, הצ'רקסית וכל מיעוט שקושר גורלו במדינת ישראל, ולא בשינוי חוק הלאום. ביום רביעי האחרון העברתי לראש הממשלה הצעה ברוח זו ואפעל למימושה".

 

ח"כ בהלול אמר כי חוק הלאום "לא רק הגדיש את הסאה אלא גורם לכך שאני מתפטר מהכנסת. בתום הפגרה תקבל ההתפטרות תוקף. אני לכנסת ישראל, מבטיחך נאמנה, לא חוזר. חוק הלאום הופך את האוכלוסייה הערבית באופן רשמי, באמצעות חוק יסוד קונסטיטוציוני, מחוק לתוואי השוויון במדינת ישראל. האם אשב על הגדר? האם אתן יותר לגיטימציה לכנסת הדרתית, התרסתית, גזענית, קיצונית, שרודפת אותנו פעם אחר פעם, בכנסת ישראל ה-20 שהפכה להיות כנסת נגד המיעוט הערבי ונגד תוואי הדמוקרטיה במדינת ישראל. אני לא יכול לשבת על הגדר ולצפות במתרחש, אני אצטרך לתת תשובות נוקבות לנכד שלי בעוד הרבה שנים כאשר ישאל אותי 'האם כאשר חוקק החוק הזה סבא, האם היית בכנסת?', אגיד לו 'לא, התפטרתי'. לפחות ארגיש בנוח לנוכח אחד מהחוקים הקשים ביותר שהיו צריכים להוציא על בריקדות את כל הציבור הישראלי ותמהני מדוע לא".

מיהו ישראלי? חוק הלאום חולל סערה פוליטית וציבורית. אילוסטרציה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מיהו ישראלי? חוק הלאום חולל סערה פוליטית וציבורית. אילוסטרציה(צילום: EPA)

עוד אמר: "האבות המייסדים של המדינה הזאת נתנו מגילת עצמאות מאוד ערכית, שבוודאי באה על חורבות העם הפלסטיני כאן, אבל קמה מדינת ישראל - מצליחנית, משגשגת, מדהימה - ובסופו של דבר היא עדיין מתעסקת עם המיעוט הערבי כאילו שמדובר כאן לא רק במיעוט מוקצה מחמת מיאוס אלא מצורע. לא יכול להיות שאני אקבל בהכנעה את התנאים החדשים של הגדרת המדינה מחדש. הגדרת המדינה מחדש הופכת אתכם למדינה אתנוקרטית, נקודה. היא יכולה להיות בעלת תסמינים של אפרטהייד, מדינה שלא משווה בין אזרחיה, שעושה מדרג מוקצה מחמת מיאוס עד כדי כך שהבריות לא יכולים להבין את העניין הזה".

 

ממפלגת העבודה נמסר בתגובה: "מצטערים לשמוע על בחירתו של ח"כ זוהיר בהלול. חוק הלאום הוא בעיטה בראש של למעלה מחמישית מאוכלוסיית ישראל, שהיא מדינה יהודית איתו או בלעדיו. כשנחזור לשלטון נתקן גם את החוק הזה, ונוסיף את מה שאמור להיות ברור מאליו, את המילה 'שוויון'". יו"ר האופוזיציה המיועדת, ציפי לבני, הגיבה על הודעתו של בהלול ואמרה כי היא "מצרה על הודעתו, במיוחד בימים שבהם עריצות הרוב ולאומנות קיצונית פוגעות בקהלים ומיעוטים בחברה. זה הזמן לשלב כוחות של כל המאמינים במדינת ישראל שהיא גם יהודית וגם דמוקרטית עם שוויון לכל".

  

יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי אמר: "אני מכבד את החלטתו של ח"כ בהלול. נקפיד גם בבחירות הבאות על ייצוג לאוכלוסיה הערבית. מברך את ניצב בדימוס משה מזרחי שייכנס במקומו. תוספת משמעותית מאוד למלחמה בשחיתות ובמושחתים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, אוהד צויגנברג
זוהיר בהלול ונפתלי בנט
צילום: AFP, אוהד צויגנברג
מומלצים