שתף קטע נבחר

 

חיילים מספרים: הפאדיחות של ההורים

האמא שכיבסה בטעות את גז הפלפל, זו שצעקה למפקד בטקס - "אין עליך!" והברכה מההורים על המימייה. לרגל גיוס יולי-אוגוסט, קיבצנו את מיטב הסיפורים המביכים

 

 

הורים צעירים לחיילים לא תמיד יודעים איך להתנהג ומה לעשות. לרגל מחזורי הגיוס של יולי-אוגוסט, כמה חיילים התנדבו לספר על משהו מביך שההורים שלהם עשו, ודאגו לציין שהכול ברוח טובה ונועד לחסוך מאחרים פאדיחות דומות.

 

כביסה עם גז פלפל

"כל חייל מקבל בגיוסו גז פלפל שעליו להסתובב איתו כל עוד הוא על מדי א'", מספרת קארין אברהמי, לוחמת בגדוד קרקל. "במהלך ההכשרה שלי חזרתי הביתה לסוף השבוע, ואמא שלי, שהכניסה את כל הכביסה שהבאתי למכונה מבלי להסתכל, הכניסה יחד עם הבגדים גם את גז הפלפל.

 

"כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם גז הפלפל התפוצץ, כל הבית התמלא באדים ואפילו מכונת הכביסה התקלקלה. גם אחרי שהמדים שלי עברו עוד מלא כביסות, הכתם עוד לא ירד מהמדים. ישר אחרי המקרה היה לי מסע כומתה, ואני רק זוכרת כמה שרף לי מהמדים שעוד היו ספוגים בגז פלפל".

 

טיפ להורים - "שימו לב שאתם לא מכניסים לכביסה את גז הפלפל בטעות עם המדים. מניסיון, הסיטואציה לא תהיה כל כך נעימה".

 

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
אברהמי: "מדים עם ריח שונה"(צילום: אלבום פרטי)

טלפון למפקד

״אני משמש כנהג בטנק המ"פ והסמ"פ", מספר סמ״ר נועם שגב, לוחם בפלוגת ברקן בחטיבת השריון 401. "אני תופס כעת קו בגזרת סוריה, ותמיד כשיש אירוע מבצעי בגזרה, הדבר הראשון שאני שעושה הוא לשלוח הודעה בקבוצה המשפחתית ולהרגיע את אמא.

 

"בטירונות, כשסגרתי 21 יום בבסיס, חזרתי מהאימונים בשטח בסוף השבוע, והמפקד שלי ניגש אליי ואמר לי שאמא שלי ואחותי התקשרו אליו. הוא סיפר שמאוד התאפק לא לצחוק כשהתקשרו לבקש להוציא אותי הביתה, בטענה שאני סוגר יותר מדי".

 

טיפ להורים: "היציאות של הילדים שלכם הביתה חשובות להם ולכם. שימו לב שתירוץ הגעגועים הוא לא תירוץ מספיק חזק להגעת הילד הביתה לשבת".

 

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
שגב: "געגועים הם לא פרמטר ליציאה הביתה"(צילום: אלבום פרטי)

הקדשה על המימייה

"הייתי ממש בשבוע הראשון בצה"ל, טירון טרי שחוזר הביתה עם מימייה מהצבא", מספר סמ"ר גיא בונן, לוחם חוד בפלוגה המסייעת בגדוד 75, פלוגת נשר. "אמא שלי הכניסה את המימייה למדיח כדי שתהיה קצת יותר נקייה. אחר כך ייבשה אותה והחליטה לכתוב לי הקדשה אישית, וכך קיבלתי את המימייה עם הקדשה - 'אוהבת המון צ'וצ', חמודי שלנו. מאחלים לך המון בהצלחה. אוהבת אמא'.

 

"לא הייתה לי ברירה והגעתי עם המימייה חזרה לצבא. התגובות מהחברים היו מביכות. הרבה בדיחות וצחוקים, והמפקדים כעסו מאוד שהשחתתי ציוד של צה"ל".

 

טיפ להורים: "לא כדאי לכתוב הקדשות על ציוד של צה"ל. אם אתם רוצים, אפשר להסתפק במכתב קטן ומרגש".

 

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
בונן: "אפשר לוותר על הברכות"(צילום: אלבום פרטי)

האמא צעקה למפקד - "אין עליך!"

"התגייסתי למסלול לוחמה בגדוד 50 של הנח"ל", מספר רב"ט שלומי יחיאב. "שבוע אחרי הטירונות המפקד שלי הגיע לביקור בית, ושם אמא שלי כבר הספיקה לריב איתו כי הוא לא היה מוכן לאכול מהאוכל שלה. לאחר תקופה בטירונות, הגיע טקס ההשבעה שאליו הגיעו כל ההורים.

 

"במהלך הטקס מח"ט הנח"ל עלה לנאום, וכשכל המפקדים והפלוגות בדממה, בשיא הרצינות, אמא שלי מתחילה לצעוק למפקד שלי - 'נורטון יא חתיך, אין עליך!'. אני לא ידעתי איפה לקבור את עצמי בסיטואציה, ועד היום זו הפאדיחה הכי מדוברת במחלקה ובסגל".

 

טיפ להורים: "במהלך השירות הצבאי של ילדיכם תגיעו לאירועים רבים: השבעה, סיום קורס, סיום מסלול ועוד. המפקדים ישמחו להכיר אתכם כמו שאתם שמחים להכיר אותם, אבל הטקס הוא עניין רציני, וזה לא זמן מתאים בשביל לצעוק למפקדים כמה הם חתיכים ושאין עליהם".

 

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
יחיאב: "אל תשברו דיסטנס בטקסים"(צילום: אלבום פרטי)

מדריכת התותחנים היא בעצם נסיכה

"הייתם מצפים שכבת זקונים, אחרי שלושה אחים קרביים, אמא שלי תבין את הרעיון שעומד מאחורי הטירונות", אומרת סמלת רעות לדאני, מדריכת תותחנים.

 

"אתם יודעים, טירונות - פרק זמן שאמור לחבר אותך למסגרת הצה"לית. בכל אופן, היו לנו ביקורי בית, זמן מצוין שבו ההורים יכולים לשבח אותך מול המפקדים, וכנראה אמא שלי פחות הבינה את הקונספט הזה, כי במהלך הביקור היא דיברה על זה שאין לי שום מטלות, שמתנהגים אליי כמו נסיכה, ובקיצור - אמא שלי אמרה למפקד האישי שלי שאני ילדה מפונקת".

 

טיפ להורים - "כשהתינוק שלכם מתגייס, עליכם לזכור שהוא כבר לא ממש תינוק, וגם אם הוא לפעמים מתנהג ככה בבית, בצבא הוא כנראה התבגר והתפתח. תנו לילד שלכם להוכיח את עצמו כחייל ראוי".

 

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
לדאני: "אין צורך לתת יותר מדי אינפורמציה"(צילום: אלבום פרטי)

תג בצד הלא נכון

"באחד מימי ראשון מיהרתי מאוד וביקשתי מאמא שלי שתסדר לי את המדים עם הסיכות ותג היחידה", מספר סגן סער הראל מאגף המודיעין בחטיבת כפיר. "היא כנראה התבלבלה וסידרה את התג בצד ימין במקום בצד שמאל. מזל ששמתי לב בזמן ולא יצאתי ככה מהבית. מעבר לפדיחות יכולתי לקבל דו"ח מ"צ".

 

טיפ להורים - "כדאי להיות קצת בקיאים בחוקי הדיגום, רק למקרי הצורך שאתם מסייעים לילדכם".

חיילים (צילום: אלבום פרטי)
הראל: "הורים, למדו את חוקי הדיגום"(צילום: אלבום פרטי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
בלי הקדשות על המימיות בבקשה
צילום: אלבום פרטי
מומלצים