רצועת התריס שוב נקרעה? כך תתמודדו
אם יש לכם בבית תריס גלילה ידני והרצועה שוב נקרעה, המדריך הזה הוא בשבילכם. כמה יעלה התיקון, מה לוודא שבעל המקצוע עושה ואיך לתחזק את התריס כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה? אתר "המקצוענים" עם התשובות
תריסי השלבים פינו את מקומם לתריסי גלילה ידניים ולתריסים חשמליים. בחדרי השינה, בהם החלון קטן יותר, נהוג להתקין תריס גלילה ידני. הבעיה היא שבגלל שימוש לא נכון, או התעלמות מבלאי טבעי של הרצועה – היא יכולה להיקרע ולגרום קריסת התריס – דבר שמסוכן מאוד למשתמשים בו (בייחוד עבור ילדים). מה חשוב לבדוק, על איזו תחזוקה כדאי להקפיד וכמה יעלה תיקון? בדקנו.
עוד כתבות בנושא:
ניקוי ותחזוקה של התריסים
עשה זאת בעצמך: תיקון תריס גלילה
הסיבות לקריעת הרצועה: בלאי ושימוש לא נכון
"תפקידה של הרצועה הוא לשאת את משקלו של התריס", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "מעבר לעובדה שלאורך השנים היא נוטה להתייבש ולהתבלות, הרי שגם שימוש לא נכון שלה יכול להאיץ את הבלאי. חשוב להקפיד לאחוז אותה במרכזה ולקרב אותה אלינו תוך כדי הפעלתה, ובכך להפחית מהעומס של משקל התריס. יש להשתמש בה בעדינות, שכן משיכה חזקה מדי תגביר את הלחץ ואת הסיכוי שלה להיקרע".
כמובן שלא כדאי לחכות עד למצב שהרצועה תיקרע והתריס יקרוס. מוקד השירות: "ברגע שמזהים סימני קרעים קטנים על הרצועה, יש למהר ולהחליף אותה. אחרת, זה רק עניין של זמן עד שהיא תיקרע לגמרי ותסכן את דיירי הבית. תריס זה כבד מאוד ואם הוא נסגר בפתאומיות זו סכנה ממשית".
הרצועה נקרעה? אל תנסו לפתוח אותה בעצמכם
"אם הגעתם למצב שהרצועה נקרעה והתריס נסגר, אל תנסו להתחכם ולהרים אותו בעצמכם תוך ניסיון להשאיר חפץ מתחת לתריס המוגף", מוסיפים במוקד. "מעבר לכך שאתם יכולים להגדיל את הנזק ולגרום לנזק לשלבי התריס, אתם גם מסתכנים. פשוט הזמינו בעל מקצוע".
מה לוודא שבעל המקצוע עושה במהלך התיקון?
כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה כעבור זמן קצר, וכדי שהעבודה שהתיקון יהיה מקצועי גלו מעורבות. ראשית, חשוב שתתעקשו על התקנת רצועה איכותית, שאינה משומשת ושאין בה זיפים שמעידים על כך שהיא תתבלה מהר יותר. שנית, אל תסתפקו בהחלפה של הרצועה שנקרעה בלבד. דרשו מבעל המקצוע להחליף את כל הרצועות של התריס. כמו כן, ודאו שכל הרצועות שמותקנות הן בדיוק באותו האורך, ושהסיומת של כל רצועה מחוממת מעט (באמצעות מצת) – כדי שהזיפים לא יגרמו לפרימתה לאורך זמן. שלישית, בקשו מבעל המקצוע אשר פותח את ארגז התריס לנקות גם את חלקו הפנימי של הארגז מאבק, שאריות חומרי בניין ואבני בטון קטנות שלעתים מצטברות בתוכו. הדבר יכול למנוע תקלות נוספות בהמשך".
כמה יעלה התיקון?
מוקד השירות: "ראשית, עוד לפני שאתם מזמינים את בעל המקצוע בררו איתו מה העלויות לפני הגעתו. לידיעתכם, דמי הביקור הנהוגים בענף זה הם 150-250 שקל עבור ביקור של מתקן תריסים בשעות העבודה המקובלות (כלומר, לא בשעות הערב המאוחרות או בסופי שבוע). אם הרצועה חדשה יחסית ורק השתחררה ממקומה, ואז אין צורך בהחלפתה אלא רק להחזירה למקומה. אם היא כבר ישנה ובלויה, מומלץ בכל מקרה להחליף אותה.
"עלות החלפת הרצועה היא 200-300 שקל. כמובן שאם תחליפו באותו ביקור יותר מרצועה אחת, סביר להניח שבעל המקצוע יציע לכם מחיר אטרקטיבי יותר מאשר אם תזמינו אותו בנפרד פעמיים לצורך החלפת רצועה. לכן, בררו זאת כבר בשלב השיחה הטלפונית, ואף התקשרו לשניים-שלושה בעלי מקצוע שונים, וקבלו את ההצעה המשתלמת ביותר".
מעוניינים בתיקון תריסים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"