"תעמולה שקרית בעזרת איש CIA": כך קטאר השיגה את אירוח מונדיאל 2022
הקמפיין הסודי והאסור נחשף: לפי ה"סאנדיי טיימס", קטאר גייסה אנשי מודיעין לשעבר ושילמה לאקדמאי כדי לחבל במועמדויות של יריבותיה, ארה"ב ואוסטרליה. בקטאר מכחישים
שחיתות וקניית קולות, מוות של פועלים זרים באצטדיונים - וכעת גם קמפיין אסור. קטאר ממשיכה להסתבך לקראת מונדיאל 2022, ודו"ח שנחשף אתמול ב"סאנדיי טיימס" הבריטי עשוי להוביל לחקירה חדשה של פיפ"א בנוגע לאירוח גביע העולם הבא בכדורגל בנסיכות המפרץ.
לפי הדו"ח, במהלך תהליך בחירת מארחת המונדיאל, אנשי קטאר 2022 הפעילו קמפיין חשאי כדי לחבל במועמדות של היריבות שלהן. על פי העיתון, מסמכים מראים כי ב-2010 הצוות הקטארי העסיק חברת יחסי ציבור אמריקנית וסוכני עבר ב-CIA כדי להכפיש את יריבותיו, בעיקר ארצות הברית ואוסטרליה, באמצעות תעמולה שקרית.
קטאר גברה על ארצות הברית, אוסטרליה דרום קוריאה ויפן וזכתה באירוח גביע העולם, ולפי הדו"ח המטרה לכאורה באותו קמפיין הייתה להראות שהציבור באותן מדינות לא תומך באירוח המונדיאל. מארגני הטורניר בקטאר מכחישים את ההאשמות.
אלו חלק מהפרטים שנחשפו בדו"ח החדש:
חוקר באקדמיה קיבל 9,000 דולר כדי לכתוב דו"ח שלילי על העלות הכלכלית העצומה של מונדיאל בארצות הברית, ואותו דו"ח הופץ לתקשורת ברחבי העולם.
עיתונאים, בלוגרים ומובילי דעה גויסו בכל מדינה כדי שיבליטו את האספקטים השליליים של המועמדויות השונות.
קבוצת מורים אמריקנים לחינוך גופני גויסו כדי שיבקשו מחברי קונגרס אמריקנים להתנגד לאירוח המונדיאל, בנימוק שעדיף שהכסף יושקע בפיתוח הספורט בתיכונים.
אורגנו מחאות נגד אירוח המונדיאל במשחקי ראגבי באוסטרליה.
הופקו דו"חות מודיעין על אישים המעורבים במועמדויות של יריבות קטאר.
חוקי פיפ"א אוסרים על קמפיין שלילי שכזה. על פי התקנון, למתמודדות על האירוח "אסור להצהיר בכתב או בעל פה דבר כלשהו - שלילי או אחר - על המתמודדות האחרות". הקטארים, שאמורים
לארח את גביע העולם בחורף, הואשמו בעבר בשחיתות ובקניית קולות במסגרת ההתמודדות על אירוח המונדיאל, אבל לאחר שנתיים של חקירה פיפ"א ניקתה אותם מאשמה.
המסמכים, שלפי "סאנדיי טיימס" הודלפו על ידי חושף שחיתויות שהיה חלק מהצוות של קטאר 2022, לא היו בפני פיפ"א במהלך חקירתה. לפי הדו"ח, הקטארים העסיקו את חברת יחסי הציבור בראון לויד ג'ונס, לצד בכירי מודיעין אחרים, כדי לערער את התמיכה הציבורית במועמדויות היריבות, מהקריטריונים המרכזיים שבוחנת פיפ"א.
חברים בפיפ"א קראו לוועדת האתיקה של הארגון לבחון את הטענות החדשות. חבר ועדת הספורט בפרלמנט הבריטי, דמיאן קולינס, אמר כי "אם הקטארים עברו על החוקים, צריך להטיל עליהם סנקציות. פיפ"א צריכה לפתוח בחקירה עצמאית".