יד ימינה של קירשנבאום מערער: "המדינה הפרה את ההסדר"
דוד (דאוד) גודובסקי נשלח לשבע שנות מאסר לאחר שהודה בעבירות שוחד והורשע בהסדר טיעון בפרשת ישראל ביתנו. היום הוא ערער לעליון על גזר הדין בטענה כי הוא "כבד וחסר תקדים" וטען שהפרקליטות התנהלה בצורה פסולה: "רמסה ברגל גסה את ההסכם"
גודובסקי, שהיה יד ימינה של פאינה קירשנבאום שמשפטה עדיין מתנהל, חתם על הסדר טיעון, שבמסגרתו הודה בארבעה סיפים של קבלת שוחד, שלוש עבירות הלבנת הון ושתי בקשות שוחד. מהאישום הוסרו סעיפים אחרים, בהם סחיטה באיומים, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות מס ועוד. עם זאת, הצדדים לא הסכימו על עונש ושופט המחוזי בתל אביב ירון לוי בחר להחמיר עמו וגזר עליו שבע שנות מאסר.
"הודאתו של המערער בכתב האישום המתוקן שיקפה הבנה כי הוא פעל שלא כשורה ובניגוד לדין וכן נטילת אחריות על מעשיו והפנמה כי עליו להיענש בגינם. הבנה זו ונטילת האחריות העצמית עומדות בעיניהן גם בפני בית המשפט הנכבד", כך נכתב בהודעת הערעור. "והנה, למרבה הצער והפליאה – הודאת המערער בכתב הטיעון המתוקן ונטילת האחריות שלו הובילה דווקא לשרשרת אירועים קשה: הודאת המערער נוצלה בידי המאשימה (הפרקליטות), שבהתנהלות פסולה הפרה ורמסה ברגל גסה את ההסכם שעליו חתמה וטענה במסגרת טיעוניה לעונש לעובדות ולנסיבות חמורות ביותר, שבחלקן לא נכללו בכתב האישום המתוקן ושבהן המערער כלל לא הודה, ושבחלקן האחר סותרות חזיתית את ההסכמות בין הצדדים".
בהודעת הערעור נטען כי גודובסקי חתם על הסדר טיעון מול המדינה "ולמעשה ויתר על זכותו לנהל את משפטו ולהוכיח במסגרתו את העובדות ואת הסיפור העובדתי האמיתי והמדויק בו הוא מאמין, סיפור קל בהרבה, גם אם בעל היבטיים פליליים, שספק אם היה מביא להרשעתו בעבירות השוחד שבהן הורשע".
בגזר הדין בבית המשפט המחוזי קבע השופט: "במעשיו יש לתת משקל לכך שעשה שימוש פסול ומושחת בכספי ציבור, שימוש נלוז בכספי ציבור כדי להיטיב באופן חסר בושה עם מקורבים. הנאשם השחית את אנשי עמותת איילים וניצל באופן ציני את רצונם להשיג מטרות ציבוריות כמו אחרים. הענישה חייבת להיות מחמירה. יש בה מסר חד וברור להרתיע כל עובד ציבור באשר הוא".
גודובסקי לקח שוחד וביקש שוחד בכך שהתנה כספים קואליציוניים בהיקפים של מיליונים בתמורה לסכומים שונים, בהם מימון יח"צ לקירשנבאום, מימון טיסות לעצמו ולאחרים, מינוי מקורבים ועוד. "עוצמת פגיעת הנאשם בערכים המוגנים חמורה ביותר. הנאשם היה אמון על נושאים מהותיים בפעילות המפלגה, הוענק לו כוח שלטוני רב ושררה. הוא שימש כפני המפלגה ובחר לנצל כוחו זה להתנות הקצאת כספים ציבוריים בניכוי עמלה המיועדת לטובה אישית או לטובת המפלגה", אמר השופט.
לפי כתב האישום המקורי, בין 2001 ל-2014 שימש גודובסקי עובד ציבור והיה אמון בין היתר על קשר עם גורמי השטח של ישראל ביתנו, לרבות ראשי רשויות, חברי מועצות, מרכזי סניפים ופעילים. הוא עמד בקשר עם גופים שונים שביקשו שהמפלגה תפעל להעביר להם כספים מתקציב המדינה, ובין היתר תעביר לשימושם כספים קואליציוניים. גודובסקי, נטען, היווה ערוץ להעברת בקשות מסוג זה אל קירשנבאום.
במקרים אחרים, נטען, דרשו הוא וקירשנבאום שוחד מגופים שונים שביקשו להעביר אליהם תקציבי מדינה. הם דרשו כי בתמורה להעברת התקציבים יקצו אותם גופים לשליטתם או יעמידו לשימושם נתח משמעותי מהתקציבים שיתקבלו. באישום המקורי נטען כי גודובסקי היה שותף מרכזי בתכנון ובהוצאה אל הפועל של חלק משמעותי מן המעשים הפליליים שבוצעו על ידי סגנית השר וביצע אותם יחד עמה.