שתף קטע נבחר
 

דיווה על הקיר: דנה אינטרנשיונל בתערוכה

לאחר זכייתה באירוויזיון 1998 דנה אינטרנשיונל הפכה לסמל של סובלנות, ולדמות מרכזית בקהילה הגאה בארץ ומחוצה לה. תערוכה חדשה עוברת דרך תחנות בקריירה שלה ומבקשת לצייר דרך פריטי לבוש, קליפים, צילומים ביתיים ואמנות מקורית בהשראתה - את השינוי שחוללה בחברה הישראלית

דנה אינטרנשיונל שרק אתמול (ב') הוציאה שיר חדש שכולו מחווה למאבק קהילת הלהט"בים, עומדת במרכזה של תערוכה חדשה תחת השם "בראשית דנה אינטרנשיונל: התערוכה". התערוכה מציגה את אינטרנשיונל כמי שחוללה מהפכה בתרבות הפופולרית בארץ ומחוצה לה והפכה לאייקון תרבות. דרך מעבר בתחנות מרכזיות בקריירה שלה, התערוכה מבקשת לצייר את השינויים שחלו בחברה הישראלית בתחום של זכויות אדם וזכויות הקהילה הגאה.

 

השיר החדש "מי האיש", בהשתתפות חברי הקהילה הגאה

השיר החדש "מי האיש", בהשתתפות חברי הקהילה הגאה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היא צמחה בשוליים של הסצנה הגאה בשלהי שנות השמונים, התגלגלה בהמשך אל סצנת המועדונים המחתרתית ובשנת 1992 הוציאה אל תחנות הרדיו את שירה הראשון "סעידה סולטנה" - שזכה להתעלמות מהממסד המוזיקלי וחיבוק מהקהל. "זה הפתיע אותי נורא שדווקא הקהל והעם חיבקו אותי בניגוד לממסד ובו גם האליטה הישנה של תחנות כמו גל"צ שהתייחסו בזלזול לסוג המוזיקה הזו", היא מספרת.

דנה אינטרנשיונל (צילום: ורדי כהנא)
דנה אינטרנשיונל: פורטרט(צילום: ורדי כהנא)
 

מאותו רגע דמותה הסנסציונית התבססה על נטייתה המינית, על דמותה החיצונית הנועזת, ועל השירים ששרה ובהם חיו בערבוביה עברית, ערבית, אנגלית, תימנית וג'יבריש. את הפריצה הגדולה שלה אל לב המיינסטרים עשתה דווקא עם אלבומה השני ועם שירים כמו "ישנן בנות" ו-"אני לא יכולה בלעדיך". "לא חלמתי בכלל על סדר גודל כזה של קריירה", היא אומרת.

 

בשנת 1998 אחרי אלבומה השלישי, היא נבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון שנערך באנגליה והשאר היסטוריה. היא קטפה את המקום הראשון והפכה לסמל עולמי. אמנסטי גייסו אותה לקמפיין שלהם "זכויות גייז הן זכויות אדם" והיא הפכה למעין דוברת עבור קהילת הלהט"ב בארץ. כשדמותה מייצגת מחד מורשת של דיוות תימניות נוסח שושנה דמארי ומרגלית צנעני ומנגד פופ מערבי חדש ובועט.

 

 

דנה אינטרנשיונל (צילום: זיו קורן)
"המסע לאירוויזיון"(צילום: זיו קורן)

"אני לא התכוונתי אף פעם להיות סמל, או דגל, או דוגמה. אנשים רואים בי מה שהם רוצים, אין לזה שום קשר למי שאני באמת. החלום שלי היה להיות זמרת. לכל מה שקרה מעבר לזה, לא היה משהו שהתכוונתי אליו, פשוט נקלעתי לסיטואציות", סיפרה בריאיון בעבר.

 

את התערוכה שתוצג בגלריית המשכן בבית מאירוב בחולון אצרו רפי וזאנה וד"ר גיא מורג צפלביץ' והיא תיפתח בחודש הבא. "זו הצדעה שלי למי שנשאה גם עבורי כנער מתבגר בצפת, את דגל קבלת השונה והאחר. השינוי המשמעותי ביותר שהיא מייצגת הוא ההבנה שהכישרון האמנותי יכול לשמש כשפה בינלאומית להעברת מסרים. התערוכה שד"ר גיא מורג ואני אצרנו מסמנת נקודות ציון מוכרות ומוכרות פחות בדרך הארוכה הזו שעוד נמשכת" מספר וזאנה.

 

המסע למצרים (צילום: רוני ינקוביץ')
"המסע למצרים"(צילום: רוני ינקוביץ')

 

בתערוכה יוצגו פריטי אופנה המזוהים עם הופעותיה בארץ ובעולם, משמלת קדם האירוויזיון של 1995 ועד השמלה של ז'אן פול גוטייה איתה זכתה ב-1998; טיוטת השיר שכתב יואב גינאי, תקליטי זהב ופריטי אספנות מהעיתונות; לרבות קטעי וידאו ביתיים, ראיונות, קליפים והפקות אופנה. לצד הפריטים ההיסטוריים, אמנים ומעצבים ישראלים יציגו עבודות שהושפעו מדמותה.

 

דנה אינטרנשיונל (צילום: זיו קורן)
"המסע לאירוויזיון"(צילום: זיו קורן)

 

ערכת כניסה לאירוויזיון 98 (באדיבות יואב גינאי. צילום: רן יחזקאל)
ערכת כניסה לאירוויזיון 1998(באדיבות יואב גינאי. צילום: רן יחזקאל)

טיוטת השיר דיווה (באדיבות יואב גינאי. צילום: רן יחזקאל)
טיוטת השיר "דיווה"(באדיבות יואב גינאי. צילום: רן יחזקאל)

 

התערוכה היא השלישית בסדרת תערוכות גיבורי התרבות (קדמו לה תערוכות שהוקדשו לעפרה חזה וצביקה פיק) - במסגרת העונה הישראלית לעיצוב בחולון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ורדי כהנא
דנה אינטרנשיונל: התערוכה
צילום: ורדי כהנא
לאתר ההטבות
מומלצים