פסיכולוגים בארה"ב: עלייה בסובלים מ"חרדת טראמפ"
לפי רשת CBC, עוד ועוד אמריקנים סובלים מחרדה שהמקור לה פוליטי: מתנגדי טראמפ פוחדים מהשלכות מעשיו, תומכיו חשים מנודים וחוששים מהמתקפות עליו. "יש פחד שהעולם מתקרב אל קצו"
כלי תקשורת ברחבי העולם דיווחו בימים האחרונים בהרחבה על כתבה מבית היוצר של רשת CBC הקנדית, ולפיה פסיכולוגים בארצות הברית נאלצים להתמודד יותר ויותר עם הפרעה חדשה שמהם סובלים המטופלים שלהם – "חרדת טראמפ".
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הכתבה אינה מבודחת כלל, והיא מבקשת להצביע על לחץ אמיתי וכן שממנו סובלים אמריקנים רבים מכל רחבי הקשת הפוליטית בעקבות הבחירה בדונלד טראמפ לנשיא ארה"ב, התנהלותו בתפקיד – וההתקפות עליו מצד יריביו.
CBC ציינה את העובדה שהפסיכולוגית הקלינית ג'ניפר פנינג טבעה כבר במאמר שפרסמה ב-2017 את המונח "חרדת טראמפ" ככותרת להפרעה שמתארים כעת פסיכולוגים אמריקנים. פנינג טרחה להבדיל כבר אז בין הפרעת החרדה המסוימת הזו להפרעת חרדה כללית, משום שזיהתה בה תסמינים הקשורים באופן ספציפי לבחירה בטראמפ.
לפי פנינג, בין הסימפטומים המאפיינים את החרדה הזו תחושה של אובדן שליטה ושל חוסר אונים, דאגה מהמתרחש ברחבי ארה"ב ובילוי זמן מופרז ברשתות החברתיות. פנינג עצמה סיפרה ל-CBC כי העובדה שטראמפ מינה לבית המשפט העליון שני שופטים שמרנים חדשים, ובכך היטה את הכף באופן ברור לטובת השמרנים בבית המשפט, עוררה בקרב אחת המטופלות שלה, לסבית הנשואה לבת זוגה, חרדה בנוגע לתוקף המשפטי שיהיה בעתיד לנישואיה.
הפסיכולוגית אליזבת למוטה סיפרה ל-CBC כי המטופלים שלה הנמנים עם מתנגדי טראמפ סובלים מתופעות חרדה המזכירות לה את אלה שמהן סובלים מי שגדלו אצל הורה בעל הפרעת אישיות, וכי מטופליה הנמנים עם תומכי טראמפ מעידים כי הם חשים מצוקה משום שהם או משפחתם מנודים חברתית בשל תמיכתם בו. סטיב סטוסני, פסיכולוג מוושינגטון, סיפר לרשת כי אחד ממטופליו, איש ממשל המשרת תחת טראמפ, העיד לו שמשפחתו, בעלת נטיות ליברליות, בזה לו על כך שהוא עובד עבור הנשיא הרפובליקני וכי בתו החלה לשנוא אותו. בסופו של דבר גרמו העימותים המשפחתיים לגירושיו.
"יש פחד שהעולם קרב אל קצו", אמרה הפסיכולוגית אליזבת למוטה. "זה גורם תחושת חוסר התמצאות במרחב ומטריד כל הזמן". לפי CBC הקנדית, נתוני התאחדות הפסיכולוגים האמריקנית מצביעים על כך שאחרי עליית טראמפ לשלטון חלה עלייה של 5% בשיעור הסובלים ממצוקת לחץ (מ-52% ל-57%) מסיבה פוליטית כלשהי. גם החשש ממלחמה מטריד רבים.