שתף קטע נבחר

 

פיצוי מאוחר: ניצולי שואה יוצאי אלג’יריה קיבלו 12 אלף שקל

יותר מ- 1,770 שורדי שואה יוצאי אלג’יריה בישראל קיבלו בימים האחרונות פיצוי כספי מטעם ממשלת גרמניה. ועידת התביעות מעריכה כי 25 אלף ניצולים זכאים לתשלום דומה

 

שלמה גור  (צילום: בני דויטש)
סגן נשיא ועידת התביעות, שלמה גור, עם דימנט קלמנס לגי, ניצולת שואה יוצאת אלג'יריה בת 100 (צילום: בני דויטש)

 

יותר מ- 1,770 ניצולי שואה שהתגוררו באלג’יריה בין יולי 1940 לנובמבר 1942 וסבלו מרדיפות משטר וישי, קיבלו בימים האחרונות פיצוי כספי חד-פעמי מטעם ממשלת גרמניה בסך 2,556 אירו (כ-12 אלף שקלים). הפיצוי הושג באמצעות קרן הסיוע של ועידת התביעות בעקבות משא ומתן של ועידת התביעות עם ממשלת גרמניה.

 

ועידת התביעות קוראת למי שטרם הגיש את הבקשה לקבלת הזכאות לפנות למשרדי הארגון ולמלא את טפסי הבקשה. בצרפת, שבה מתגוררת הקהילה הגדולה ביותר של יוצאי אלג’יריה, פתחה ועידת התביעות מרכז מידע וסיוע לניצולים בפריז, גם שם ניתן להגיש בקשות לפיצוי באמצעות קרן הסיוע. שירותי הרישום והגשת הבקשות ניתנות בחינם בכל העולם, כולל בישראל, ללא צורך בייצוג משפטי.

 

שלמה גור, סגן נשיא ועידת התביעות בישראל, העניק בין היתר את הפיצויים לדימנט קלמנס לגי, שורדת שואה בת 100. היא נולדה ב-1918 במדיאה. ב-1937 התחתנה עם אלפרד לגי. בזמן המלחמה היא ובעלה סבלו ממגבלות כלכליות וחברתיות קשות מצד שלטון וישי. את אלג'יריה עזבו בשנת 1964 כאשר עברו יחד לצרפת, ובשנת 1970 עלו לישראל. 

 

גור ציין כי "מדובר באנשים מבוגרים מאוד, שבעבר לא היו מודעים לכך שמגיע להם פיצוי. ראוי היה כי יהודים שנפגעו מידי הנאצים ומשטר וישי, ששיתף פעולה עם הנאצים, יזכו להכרה מזמן. זו מידה קטנה של צדק עבורם, ולהערכתנו כ-25 אלף ניצולי שואה מאלג’יריה חיים כיום בכל העולם, רובם בצרפת, וכ-4,000 בישראל. נכון לעכשיו הגישו בקשות יותר ממחציתם. ל-1,770 איש מועברים הפיצויים בימים אלה. חשוב להדגיש כי מעבר לפיצוי חד-פעמי, עצם ההכרה בהם כניצולים מזכה אותם, כמובן, בזכויות ובהטבות נוספות".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
סגן נשיא ועידת התביעות עם דימנט קלמנס לגי
צילום: בני דויטש
מומלצים