שתף קטע נבחר

 

המטפלת לא קיבלה ויזה, שחקנית הנבחרת לא תוכל לצאת לאליפות העולם

המטפלת של בת אל ברייטמן הכהן לא קיבלה ויזה משגרירות בריטניה ושחקנית הבוצ'יה עשויה להחמיץ את התחרות החשובה שתיערך בליברפול: "בלי הוויזה תימנע ממני הזכות של כל ספורטאי – להתחרות". מהשגרירות נמסר: "אנחנו מטפלים ומנסים לעזור"

בת אל ברייטמן הכהן, שחקנית נבחרת ישראל בענף פראלימפי הנקרא בוצ'יה, לא תוכל לצאת לאליפות העולם שתתקיים ב-9 באוגוסט בליברפול מפני שהשגרירות הבריטית לא מוכנה להעניק ויזה למטפלת שלה.

 

ברייטמן הכהן, שמתניידת בכיסא גלגלים, עשתה את הדרך לתל אביב מספר פעמים לחברה חיצונית העובדת עם השגרירות ושילמה את האגרה כדי לקבל ויזת תייר, אך אתמול (שני) קיבלה הודעה שזה לא מספיק והיא תצטרך לשלם 1,100 דולר נוספים כדי לשנות אותה לוויזת עבודה.

 

בת אל ברייטמן הכהן (צילום: פרטי)
"הגשנו כבר שתי בקשות". בת אל ברייטמן הכהן עם ג'ינה המטפלת(צילום: פרטי)

 

מאז שהמטפלת ג'ינה הצטרפה אליה ביוני 2017, היא כבר הספיקה ללוות אותה לשלוש תחרויות שונות – אליפות אירופה שהתקיימה בפורטוגל באוקטובר 2017, לאליפות העולם הפתוחה בקנדה באפריל 2018 ולאליפות העולם הפתוחה בפורטוגל ביוני 2018, ובכל אותן תחרויות קיבלה ויזת תייר ללא בעיה.

 

אך הפעם הטפסים שהועברו לשגרירות בריטניה באנקרה המטפלת בבקשות, לא התקבלו. כשמקביל גם הנושא הכספי מכביד עליה, ומי שלקח על עצמו לשלם הוא מנהל מרכז 'אילן' בקריית חיים, טניסאי העבר שחר פרקיס.

 

"המטפלת ההודית (ג'ינה) שמלווה ועוזרת לי בחיי היום יום אמורה לנסוע איתי. בלעדיה אין לי אפשרות לנסוע ולהתחרות", מספרת ברייטמן הכהן. "על מנת שג'ינה תוכל להתלוות אלי לתחרות, הגשנו בקשת ויזה בשגרירות בריטניה בישראל".

 

בת אל ברייטמן הכהן (צילום: הוועד הפראלימפי)
"בלי ג'ינה אין לי אפשרות לנסוע ולהתחרות". ברייטמן הכהן(צילום: הוועד הפראלימפי)

 

"בפעם הראשונה שהוגשה הבקשה (ולאחר ששילמתי 750 שקלים עבורה) נקבעה לנו פגישה בשגרירות ונאמר לנו שג'ינה צריכה להפקיד את הדרכון שלה לשבועיים. במקביל נקבעה לנו פגישה בשגרירות פורטוגל מכיוון שב 2.7 נסענו לתחרות הכנה אחרונה לפני אליפות העולם והיינו צריכות את הדרכון גם בפגישה זו".

 

"לא יכולנו להשאיר את הדרכון בשגרירות אנגליה ולכן נאמר לנו שעלינו להגיש את הבקשה בשנית (ולשלם שוב 750 שקלים) לאחר שנחזור מפורטוגל. במהלך הפגישה הראשונה בשגרירות אנגליה נשאלה ג'ינה מהי מטרת הנסיעה והסברנו לנציגה את סיבת בקשת הוויזה – לסייע לי במהלך התחרות ובהתנהלות יום יומית".

 

"בשום שלב לא נאמר לנו שוויזת התייר שביקשנו עבור ג'ינה אינה הוויזה המתאימה לנסיעה שכזו. לאחר שחזרנו מפורטוגל הגשנו את ויזת התייר בפעם השנייה (הפקדנו את הדרכון לשבועיים כנדרש), ולפני שלושה ימים קיבלנו הודעה שהוויזה שביקשנו עבור ג'ינה אינה מתאימה ושעלינו להגיש בקשה שלישית (בעלות של 1,100 דולר בגלל דחיפות העניין), והפעם הוויזה צריכה להיות ויזת עבודה".

 

בת אל ברייטמן הכהן (צילום: הוועד הפראלימפי)
נבחרת ישראל בבוצ'יה(צילום: הוועד הפראלימפי)

 

"אף אחד לא מבטיח שגם לאחר הגשה בפעם השלישית תקבל ג'ינה את הוויזה המיוחלת. בלי הוויזה הזו תימנע ממני האפשרות הבסיסית של כל ספורטאי, להתחרות בתחרות השנייה בחשיבותה שיש בענף (חוץ מהאולימפיאדה)".

 

משגרירות בריטניה נמסר: "אנחנו מטפלים ומנסים לעזור, מדובר בחברה חיצונית שכפופה למשרד הפנים הבריטי ואנחנו מנסים להבין מה הבעיה ואיפה זה נתקע".

 

מה זה בוצ'יה?

הבוצ'יה הוא ענף ספורט המיועד לאנשים בכיסא גלגלים בעלי מוגבלות קשה ונכלל

במשחקים הפראלימפים. חוקי המשחק דומים בחלקם לחוקי הפטאנק.

 

המשחק משוחק ביחידים, זוגות וקבוצתי כשהמטרה היא לקרב כמה שיותר כדורים אל כדור המטרה הלבן, אותו יכול השחקן למקם, על פי שיקול דעתו, בכל נקודה במגרש. הדרכים להשגת המטרה הן באמצעות חסימת הגישה, דחיקת כדורי היריב או משחק מדויק יותר מן היריב.

 

כדורי הבוצ'ייה הם כדורי עור קטנים ורכים יחסית, המאפשרים אחיזה נוחה ושליטה טובה בזריקה לשחקנים בעלי מגבלות קשות. הענף אינו דורש מאמץ פיזי או כוח, כך שהמדד המרכזי בהצלחת האתלט הוא ריכוז, דיוק ומיומנות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הוועד הפראלימפי
בת אל ברייטמן הכהן
צילום: הוועד הפראלימפי
מומלצים