שתף קטע נבחר
 

מחקר: מניקה? גם כוסית אלכוהול אחת ביום עלולה לפגוע במוח התינוק

חוקרים באוסטרליה מצאו כי תינוקות שאימותיהם צרכו אלכוהול במהלך תקופת ההנקה הפגינו ירידה ביכולות קוגניטיביות בהגיעם לגיל 7-6. התוצאות לא חזרו על עצמן במבחן חוזר בגיל 11-10. החוקרים ממליצים להימנע מאלכוהול בתקופת ההנקה לחלוטין

חוקרים באוסטרליה מצאו עדות לפגיעה אפשרית ביכולות הקוגניטיביות של ילדים שאימהותיהם צרכו אלכוהול במהלך תקופת ההנקה. הממצאים פורסמו בגיליון החדש של כתב העת Pediatrics.

 

לצורך המחקר בדקו החוקרים את תוצאותיהם של מבדקים קוגניטיביים שעברו 5,107 ילדים. האימהות מילאו במקביל שאלונים מפורטים על אודות עישון וצריכת אלכוהול במהלך ההיריון וההנקה.

 

אישה שותה (צילום: shutterstock)
"האופציה הבטוחה: להימנע". הנקה ואלכוהול(צילום: shutterstock)
 

הממצאים הראו כי תינוקות שינקו חלב אם מאימהות ששתו בזמן ההנקה השיגו תוצאות נמוכות בגיל 6 עד 7 שנים במבדקים קוגניטיביים. התוצאות הגרועות ביותר במבדקים נראו אצל הילדים שאימהותיהם צרכו את כמות האלכוהול הרבה ביותר. עם זאת, כשהילד הגיע לגיל 10 עד 11, לא נצפתה עוד השפעת האלכוהול על מוחם, והם השיגו תוצאות דומות לשל ילדים אחרים.

 

עוד כתבות:

משרד הבריאות מסמן יעדי הנקה ל-2020: כ-97% מהנשים

"בואו נירגע עם הלחץ על הנקה"

"הנקה בכל מחיר - גם אם האם מעשנת או משתמשת בסמים"

 

"הממצאים מראים שאין כמות בטוחה של אלכוהול בתקופת ההנקה", אמרה ראש צוות החוקרים, ד"ר לואיזה גיבסון מאוניברסיטת מקווארי שבאוסטרליה, "האופציה הבטוחה ביותר לאם מניקה היא להימנע מכל צריכת אלכוהול עד לגמילה מוחלטת של הילד מהנקה".

 

"הממצאים אינם מפתיעים ומאשרים את השפעתו המזיקה של האלכוהול על המוח", אומרת במאמר נלווה בכתב העת Pediatrics ד"ר לורן ג'נסון מבית החולים ג'ונס הופקינס שבבולטימור, "ריכוז האלכוהול בחלב אם משתווה לריכוזו בדם בתוך 30 עד 60 דקות מרגע בליעת האלכוהול. ההשפעה של האלכוהול על מוח התינוק ידועה היטב. אין סיבה לחשוב שהאלכוהול מזיק לעובר רק בהיותו ברחם. על סמך מחקרים בבעלי חיים, ידוע כי החשיפה לאלכוהול פוגמת לא רק במוח העובר, אלא עוברת גם בחלב אם ועלולה לפגוע במוחו של היילוד". 

 

גם בהיריון אסור

השפעתו השלילית של אלכוהול על מוח התינוק מוכרת כבר שנים. לפני כשלוש שנים המליץ האיגוד הבריטי לגינקולוגיה ומיילדות להימנע כליל מצריכת אלכוהול במהלך תקופת ההיריון. באיגוד טוענים כי חשיפת העובר לכמות בינונית של אלכוהול, המוגדרת כשלושה משקאות אלכוהוליים בשבוע לפחות, עלולה לגרום להפרעות התנהגותיות, להשפעות שליליות על מערכת העצבים והפרעה בגדילה.

 

האיגוד הבריטי לגינקולוגיה ומיילדות, אשר בעבר טען כי עד שתי כוסיות אלכוהול בשבוע הן סבירות, קבע במסמך ההנחיות, כי אין כמות אלכוהול שהוכחה בטוחה וכי כל כוסית מסוכנת, ועלולה לגרום למומים מולדים ולפגוע במיוחד בהתפתחות המוח, בפרט בטרימסטר הראשון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השפעות שליליות אפשריות. הנקה ואלכוהול
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים