שתף קטע נבחר

דאו ג'ונס בחודש הטוב מאז ינואר; הנפט ירד החודש ב-7.3%

דאו ג'ונס עלה ביולי ב-4.9%. ברקע למסחר: דיווחים על ניסיונות להרגעת מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. הזהב ירד החודש ב-2.6%, הנפט בחודש הגרוע ביותר שלו זה שנתיים

המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב (ג') בעליות שערים. דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.5%, ונאסד"ק התחזק ב-0.6%.

 

היום הוא יום המסחר האחרון של יולי: בסיכום חודשי עלה דאו ג'ונס ב-4.9%, ואילו S&P 500 הוסיף לערכו 3.8%. שני המדדים רשמו את החודש הטוב ביותר שלהם מאז ינואר. נאסד"ק עלה החודש ביותר מ-2%.

 

בלטו במסחר היום: מניות בואינג וקטרפילר שעלו ביותר ב-1.5%.

 

מדדי המניות והסחורות

מחיר הנפט מסוג WTI ירד היום ב-1.9% ל-68.8 דולר לחבית. במקביל הנפט מסוג ברנט ירד ב-1% ל-74.2 דולר לחבית. בסיכום חודשי, הנפט מסוג WTI ירד ב-7.3% - ורשם את החודש הגרוע ביותר שלו זה שנתיים.

 

מחיר הזהב עלה היום ב-0.2% - העלייה הראשונה של המתכת היקרה זה ארבעה ימי מסחר - ונקבע על 1,233.6 דולר לאונקיה. עם זאת, בסיכום חודשי ירד הזהב ב-2.6%.

 

אירופה ננעלה בירוק - פרנקפורט עלתה ב-0.2%, פריז עלתה בשיעור דומה ולונדון הוסיפה 0.7% לערכה.

 

בנעילה בבורסות אסיה: שנגחאי עלתה ב-0.3%, טוקיו טיפסה ב-0.1% והונג קונג רשמה ירידה של 0.7%. 

 

ברקע המסחר

בבלומברג דווח כי ארה"ב וסין מנסות להתניע שיחות במטרה למנוע מלחמת סחר רחבת היקף. על פי הדיווח, שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין וסגן הנשיא הסיני ליו הא מנהלים שיחות פרטיות בנושא.

 

במורגן סטנלי מזהירים את המשקיעים כי השוק בדרך לתיקון לאחור והוא צפוי להיות חד וחריף. כך עולה מסקירה שפרסמה מחלקת אסטרטגיית השווקים של בנק ההשקעות, בהובלת מייק ווילסון (Mike Wilson). "תנועת המכירה כבר החלה והתיקון המתקרב יהיה הגדול ביותר שחווינו מאז הנסיגה החדה של פברואר. ההשפעה השלילית שלו בהחלט יכולה להיות גדולה הרבה יותר על תיק השקעות ממוצע אם הירידה הצפויה תתרכז במניות טכנולוגיה, מותרות ומניות קטנות, כפי שאנו צופים שיקרה".

 

לפי מורגן סטנלי, למרות ש-85% מחברות S&P 500 שפרסמו עד כה את דוחותיהן הכו את תחזיות האנליסטים, דווקא החברות המשמעותיות נותרו מאחור – גם אלה שרושמות שנה מוצלחת בשוק לא מצליחות לשמור על עקביות. כאשר חברות כמו נטפליקס ופייסבוק לא עומדות בתחזיות השוק הדבר גורר פגיעה במומנטום של השוק.

 

בתמונת המצב הזו, אומרים האסטרטגים של הבנק, לאחר הראלי של שוק המניות בחודש יולי הסיכונים לבלימה מתגברים – ושלושת ימי הירידות האחרונים, מחמישי עד שני, הם רק ההתחלה.

 

מניות מובילות

חברת מוצרי הצריכה מהגדולות בעולם פרוקטר אנד גמבל האמריקאית פרסמה את הדוח הכספי לרבעון השני של 2018 והציגה רווח של 94 סנט למניה - זאת מול צפי אנליסטים של 90 סנט למניה. הכנסות החברה הסתכמו ב-4.45 מיליארד דולר מול צפי של 4.39 מיליארד דולר.

 

נינטנדו מסכמת רבעון: החברה מכרה ברבעון של אפריל-יוני 1.88 מיליון קונוסלות סוויץ', לעומת 1.97 מיליון ברבעון המקביל בשנה שעברה - שהיה למעשה הרבעון הראשון לאחר השקת הקונוסלה (במרץ 2017). החברה מכרה ברבעון המדווח 17.96 מיליון משחקים, בהשוואה ל-8.14 מיליון משחקים ברבעון המקביל. נינטנדו חותמת את הרבעון עם רווח תפעולי של 30.5 מיליארד ין (274 מיליון דולר) והכנסות של 168 טריליון ין (1.51 מיליארד דולר) - בהשוואה לרווח של 16.2 מיליארד ין והכנסות של 154 טריליון ין ברבעון המקביל.

 

הרווח של BP (בריטיש פטרוליום) זינק במהלך הרבעון השני של 2018 וענקית הנפט העלתה את הדיבידנד בפעם הראשונה מזה ארבע שנים. הנתון המקביל לרווח נקי הסתכם ב-2.8 מיליארד דולר, פי ארבעה מהרבעון המקביל ומעל הצפי ל-2.7 מיליארד דולר. הדיבידנד עלה ב-2.5% ל-10.25 סנט למניה. הפעם הקודמת שהחברה העלתה את שיעור הדיבידנד הייתה ברבעון השלישי של 2014.

 

"שינינו את הכיוון האסטרטגי שלנו לפני שישה רבעונים, וזהו הרבעון השישי ברציפות שבו עולה החברה על הצפי", כך אמר ל-CNBC מנכ"ל BP בוב דאדלי, והוסיף כי "החברה נמצאת במומנטום, זו הרגשה טובה". 

 

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס היכה את התחזיות כשהרווח הנקי יותר מהכפיל את עצמו. הבנק דיווח על רווח נקי של 647 פרנק שוויצרי (655.3 מיליון דולר) ברבעון השני של השנה. הנתון עולה על תחזיות האנליסטים לרווח נקי בסביבות 550 מיליון פרנק שוויצרי, ומשקף זינוק של 114% לעומת הרבעון המקביל, אז רשם הבנק רווח נקי של 303 מיליון פרנק. הבנק דיווח על הכנסות רבעוניות של 5.6 מיליארד פרנק.

 

נתוני הרווח שפירסם הבנק היו נמוכים במעט מתוצאות הרבעון הקודם – הראשון של 2018, בו הגיע הרווח הנקי ל-694 מיליון פרנק.

 

טיג'אן תיאם (Tidjane Thiam), מנכ"ל קרדיט סוויס אמר כי הרבעון השני "היה תקופה של המשך ביצועים חזקים כאשר הגענו להכנסה הגבוהה ביותר שלנו ב-12 הרבעונים האחרונים".

 

מניות קרדיט סוויס היו נתונות ללחצים במהלך השנה וירדו כ-9% מאז ינואר ועד היום. תיאם אמר ל-CNBC שהירידה קשורה לבעיות מהעבר ואינה משקפת את הסנטימנט של המשקיעים כלפי הבנק. "בששת החודשים האחרונים, כל אחד מ-20 בעלי המניות הגדולים שלנו הגדיל את החשיפה שלו לבנק". בהתייחסות לדוח הרבעוני אמר תיאם כי "כל מה שאמרנו שצפוי להתרחש – מתרחש", והביע גישה חיובית ביחס לחטיבת ניהול העושר של הבנק שהניבה הכנסות של 1.3 מיליארד פרנק.

 

למרות התחזיות החיוביות, הבנק הזהיר ממתחים גיאופוליטיים ושינויים במדיניות המוניטרית שעשויים לפגוע באמון הלקוחות ובעקבות כך בביצועי הבנק.

 

תאגיד סוני פירסם עוד דו"ח רבעוני חזק, שנשען על מכירות יציבות של מוצרי חומרה, עלייה בעסקי הפלייסטיישן וביקוש לרכיבי מצלמה לסמארטפונים. במהלך החודשים אפריל-יוני רשמה ענקית הבידור והאלקטרוניקה היפנית רווח נקי של 226.4 מיליארד ין (2 מיליארד דולר) והכנסות של 2 טריליון ין (17.6 מיליארד דולר), בהשוואה לרווח נקי של 80.9 מיליארד ין והכנסות של 1.9 טריליון ין ברבעון המקביל אשתקד.

 

תוצאות הרבעון נתמכו גם על ידי מכירת חלק מאחזקות סוני בספוטיפיי תמורת 53.9 מיליארד ין. האחזקות הנותרות של סוני בענקית הסטרימינג שוות כ-95.3 מיליארד ין.

 

לופטהנזה פרסמה את דוחות הרבעון השני של 2018 שהיו שליליים פחות מתחזיות השוק. הרווח הנקי נפל מעט במהלך התקופה, בעקבות שביתות והפרעות נוספות, והסתכם ב-734 מיליון יורו, לעומת 740 מיליון יורו ברבעון המקביל. ההכנסות של חברת התעופה הגרמנית עלו ב-0.4% ל-9.3 מיליארד יורו.

 

הרווח המתואם לפי ריבית ומסים נפל ב-3.4% ל-982 מיליון יורו ברבעון השני. התוצאה השלילית עדיין טובה יותר מתחזיות האנליסטים שציפו לרווח מתואם של 971 מיליון יורו.

 

חברת התעופה עידכנה את תחזית הוצאות הדלק השנתיות שלה ואמרה כי הן יהיו גבוהות ב-250 מיליון יורו לעומת התחזית הקודמת וגבוהות ב-850 מיליון יורו לעומת 2017. סך ההוצאות משילוב אייר ברלין יסתכם ב-170 מיליון יורו, שצפויים להיכלל בהוצאות הרבעון השלישי. לופטהנזה אישרה את התחזית שלה ל-EBIT מתואם ב-2018 שיהיה נמוך רק במעט מאשר ב-2017.

 

"עם המשך הביקוש החזק, אנחנו בטוחים שלמרות השנה המאתגרת נוכל לדווח על מגמה יציבה בהכנסות גם במחצית השנייה של 2018", אמר סמנכ"ל הכספים של החברה אולריק סוונסון (Ulrik Svensson).

 

סמסונג אלקטרוניקס, יצרנית הטלפונים הניידים, פירסמה את התוצאות הכספיות לרבעון השני. הדוחות הציגו את הצמיחה האיטית ביותר ברווחיות החברה מזה למעלה משנה, בעקבות חולשה במכירות הגלקסי S9. הרווח התפעולי עלה ב-5.7% הסתכם ב-14.9 טריליון וון (כ-13.4 מיליארד דולר), מעל תחזית החברה לרווח תפעולי של 14.8 טריליון וון. הרווח הנקי הסתכם ב-11.04 טריליון וון, לעומת 11.05 טריליון וון אשתקד. ההכנסות ירדו ל-58.5 טריליון וון לעומת 61 טריליון וון.

 

ההכנסות מעסקי הטלפונים הניידים נפלו ב-20% ל-24 טריליון וון לעומת 30 טריליון וון בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי של החטיבה צנח ב-34% ל-2.7 טריליון וון לעומת 4.1 טריליון וון ברבעון המקביל. מדובר בירידה החדה ביותר שרושמת החטיבה מאז הרבעון הראשון של 2017, שנגרמה בגלל התגברות התחרות מצד המכשירים הסיניים הזולים.

 

הענקית הדרום קוריאנית הגבירה את חששות המשקיעים והזהירה שהתחרות בשוק המכשירים הסלולריים הולכת וגוברת. "סמסונג כבר הפסידה לסין בתחרות על המחירים, וכעת היא מאויימת גם מהחומרה והעיצוב של המכשירים הסיניים", אמר פארק יונג-הון (Park Jung-hoon), מנהל קרן ב-HDC ניהול נכסים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים