שתף קטע נבחר

להטביע חותם: הכירו את אנדי הרצוג

המאמן החדש של נבחרת ישראל תמיד עבד תחת מישהו, חיפש סגנון משלו וסיפק תוצאות חלשות. אולי שיתוף הפעולה המחודש עם רוטנשטיינר יקפיץ אותו לרמה חדשה

 

 

 

חשוב לעשות הפרדה בין הסופרסטאר אנדי הרצוג שצמח בראפיד וינה וקרע רשתות בוורדר ברמן למאמן אנדי הרצוג שבגיל 49 עדיין לא התייצב ומחפש את עצמו כאיש מקצוע. אבל צריך לזכור שגם מרסל קולר לא החזיק ברקורד מרשים במיוחד לפני שהמנהל המקצועי וילי רוטנשטיינר הביא אותו לנבחרת אוסטריה, ושיתוף הפעולה בין השניים היה מרשים מאוד.

 

אנדי הרצוג מונה למאמן נבחרת ישראל - סיקור מיוחד

הרצוג: "הזדמנות נפלאה, כבוד עבורי"

הרשת בהלם מהמינוי

כל הציטוטים מהעבר: "מקווה שהפלסטינים יבואו לעודד אותנו"

איל ברקוביץ': "מי שמינה את הרצוג זקוק לפסיכיאטר"

מאחורי הקלעים של המינוי

 

לרוטנשטיינר יש חזון מקצועי ברור, והוא מחפש את מי שיוכל ליישם אותו. לא בהכרח ז'וזה מוריניו או דידייה דשאן של העולם, אלא מאמנים שהוא מכיר מקרוב, שיש לו קשר איתם, שיוכל ליצור איתם משהו חדש. הרצוג כבר עבד תחת רוטנשטיינר בהתאחדות האוסטרית כאשר שימש כעוזר מאמן הנבחרת בין 2008 ל-2009, ולאחר מכן כמאמן הנבחרת הצעירה, כך שהוא מתאים בדיוק לדמות שהמנהל המקצועי רוצה לראות לצידו.

 

אנדראס הרצוג (צילום: AP)
עדיין מחפש את עצמו כמאמן. הרצוג(צילום: AP)

 

מאמן לשבועיים וחצי

כשנה לאחר שפרש מכדורגל, הרצוג מונה לתפקיד מאמן נבחרת אוסטריה בספטמבר 2005 - למשך שבועיים וחצי. האנס קראנקל התפטר, היורש יוזף היקרסברגר היה קשור חוזית לראפיד, וכך הרצוג קיבל אחריות לשני משחקים בדיוק, הפסד 1:0 באנגליה וניצחון 0:2 על צפון אירלנד, לפני שעבר רשמית לתפקיד עוזרם של היקרסברגר ואחריו קארל ברוקנר.

 

אחרי הניסיון שצבר, היה טבעי שיקבל את הנבחרת הצעירה של אוסטריה, אבל הוא לא הצליח במטרה העיקרית - העפלה ליורו הצעירות ב-2011. אוסטריה סיימה קמפיין חלש מתחת לנבחרות בינוניות בדמות סקוטלנד ובלארוס, והרצוג סיים את דרכו בהתאחדות המקומית בידיים ריקות וחתך לארה"ב כדי לשמש כעוזרו של חברו הטוב יורגן קלינסמן בנבחרת (מכירים מתקופה משותפת בבאיירן מינכן). החברות ביניהם סייעה להרצוג כאשר הגרמני מינה אותו לתפקיד מאמן הנבחרת האולימפית - אבל במשחק על הכרטיס לריו האמריקאים הפסידו 2:0 להונדורס.

 

וילי רוטנשטיינר (צילום: ראובן שוורץ)
חיפש מישהו שיוכל ליישם את החזון שלו. רוטנשטיינר(צילום: ראובן שוורץ)

 

מועמדויות בלי חתימות

ומאז, בשנתיים האחרונות, הרצוג נשאר מחוץ למשחק. הוא שימש כפרשן וחיכה להזדמנות הנכונה. לפני כחצי שנה הוא כבר היה על סף חתימה כמאמן וולפסברגר האוסטרית, אבל ברגע האחרון חזר בו ואמר כי הוא מאמין שישיג תפקיד טוב בעתיד. בנוסף, שמו עלה מספר פעמים כמועמד לחזור לנבחרת אוסטריה, אבל לא יצא דבר מהדיווחים הללו.

 

כאמור, התוצאות שהשיג אינן מרשימות, אבל חשוב לזכור כי באוסטריה הצעירה תחלופת השחקנים הייתה גבוהה ובארה"ב הכל קם ונפל על משחק נוקאאוט בודד. היתרון הגדול שלו, על פי קלינסמן, הוא דבר שעשוי להיות משמעותי בישראל - פיתוח הדור הבא: "יש לו ניסיון רב ביצירת חיבור עם שחקנים צעירים, והוא מבין את האתגרים הטמונים ביצירת קבוצה משחקנים שמגיעים מכל מיני מקומות".

 

אנדראס הרצוג (צילום: AP)
הרצוג תמיד עמד בנקודת הביניים(צילום: AP)

 

היתרון הזה הוא גם הנקודה המעניינת ביותר בנוגע להרצוג: אי אפשר לומר שהוא מגיע לישראל עם סגנון מובהק משלו, פילוסופיית משחק אמיתית. באוסטריה הוא צעד למנגינת החליל של רוטנשטיינר, בארה"ב המטרה של קלינסמן הייתה שהרצוג יביא את אותו הסגנון לנבחרת האולימפית ויעזור בטיפוח שחקנים. הוא תמיד זה שעמד בנקודת הביניים, זה שמנסה להכניס משהו משלו למתכון מוכן, שעובד בעיקר עם צעירים.

 

לא סתם כתבו אתמול באוסטריה שמדובר באתגר הגדול ביותר בקריירת האימון של הרצוג. למרות ההשפעה הברורה של רוטנשטיינר שבחר בו, הוא יהיה האיש שיקבל החלטות בזמן אמת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים