שתף קטע נבחר

 

יפן: אוניברסיטה זייפה ציונים כדי לקבל גברים במקום נשים

שערורייה בטוקיו: בית ספר לרפואה הוריד את ציוני הנשים במבחני הקבלה במשך שנים כדי לוודא שכמות הסטודנטיות לא תעלה על 30%. ההסבר: "אחרי הלימודים הן נוטשות את המקצוע כדי להתחתן וללדת"

בית ספר לרפואה בטוקיו הוריד באופן שיטתי ציונים של נשים במבחני הקבלה כדי להשאיר את המועמדות מחוץ למוסד הלימודים. כך חשפו היום (ה') כלי תקשורת ביפן. לפי הדיווחים, בית הספר הפועל במסגרת האוניברסיטה לרפואה של טוקיו הפלה נשים במשך שנים, במטרה להגדיל את מספרם של הסטודנטים הגברים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי העיתון היפני "יומיורי שימבון", הפרשה נחשפה במסגרת חקירה פנימית שנפתחה באוניברסיטה בעקבות חשד לשוחד. בהמשך הובילה החקירה לבדיקת הליך הקבלה ללימודים.

אילוס סטודנטית יפנית (צילום: shutterstock)
אפליית הנשים השיטתית נמשכה שנים. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)
 

בשנת 2010 חלה עלייה חדה במספר הנשים שצלחו את מבחני הכניסה והתקבלו ללימודי הרפואה באוניברסיטה לרפואה של טוקיו, ובעקבות כך, על פי הדיווח, החלה האוניברסיטה ב-2011 להוריד במכוון את ציוני הנשים כדי לוודא שכמות הסטודנטיות לא תעלה על 30%.

 

גורמים באוניברסיטה אמרו כי הפעולה באה בעקבות "תחושה חזקה בבית הספר" כי נשים רבות נוטשות את תחום הרפואה אחרי שהן מסיימות את לימודיהן כדי להתחתן וללדת ילדים.

 

דובר האוניברסיטה של טוקיו פומיו אזומה אישר כי מתקיימת חקירה פנימית בגין חשד לשוחד ששולם למוסד בתמורה לקבלת בנו של פקיד בכיר במשרד החינוך ללימודים. "כמובן שנבקש שיכללו גם את הנושא הזה בחקירה", הוסיף הדובר.

רה"מ שינזו אבה. הבטיח שהנשים יזרחו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רה"מ שינזו אבה. הבטיח שהנשים יזרחו(צילום: AFP)

חשיפת הפרשה הובילה לסערה ברשתות החברתיות ולדרישה לנקוט צעדים שיבטיחו שוויון. גולשים רבים העלו פוסטים שבהם נטען כי אפליה דומה קיימת גם במוסדות אחרים להשכלה גבוהה.

 

"אמרו לנשים שהן צריכות ללדת. אם הן לא יולדות, לועגים להן ואומרים שהן לא פרודוקטיביות", נכתב באחד הפוסטים. "אבל רק המחשבה על כך שהן עשויות ללדת משמשת כלי לחתוך את הציונים שלהן. אז מה אישה אמורה לעשות?".

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה הצהיר בעבר כי הפיכת החברה היפנית ל"חברה שבה נשים יכולות לזרוח" נמצאת בצמרת סדר העדיפויות שלו. עם זאת, בפועל נשים יפניות עדיין מתמודדות עם אבטלה גבוהה יחסית ועם קושי להשתלב מחדש בשוק העבודה אחרי שהן יולדות ילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"מה אישה אמורה לעשות?". סטודנטיות ביפן
צילום: shutterstock
מומלצים