שתף קטע נבחר

 

חמאס מאשר: משלחת בראשות אל-עארורי בדרך לעזה; הקבינט ידון בהסדרה

אחרי הפרסום ב-ynet, חמאס מאשר כי סגן מנהיג הארגון מגיע לרצועה לשיחות - בין היתר בנוגע להסדרה עם ישראל. הקבינט המדיני ביטחוני יתכנס ביום ראשון כדי לדון בכך

 

 

מספר 2 בחמאס יגיע לעזה    (צילום: ניצן דרור)

מספר 2 בחמאס יגיע לעזה    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חמאס אישר באופן רשמי כי משלחת בראשות סגן מנהיג הארגון סאלח אל-עארורי תגיע היום (ה') לעזה - כפי שפורסם מוקדם יותר ב-ynet. המשלחת אמורה לדון בהצעה המצרית ליישום מחודש של הסכם הפיוס ועל הניסיונות להגיע להסדרה ארוכה מול ישראל.

 

במקביל נמסר כי הקבינט המדיני ביטחוני יתכנס ביום ראשון אחר הצהריים כדי לדון בהסדרה ברצועה. השרים יקבלו דיווח על המגעים של שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדאנוב והמצרים. גורמים ישראלים אומרים כי "בזמן הקרוב נדע אם אנחנו הולכים להסדרה או להסלמה".

 

מטעם משלחת חמאס צפויים להגיע גם חוסאם בדראן, שמשמש דובר חמאס בחו"ל, ובכיר הארגון מוסא אבו מרזוק. ההחלטה הסופית של חמאס אם המשלחת תיכנס לרצועה או לא עדיין לא התקבלה, בשל החשש שישראל תחסל את אל-עארורי. לכן העניין עדיין נשקל.

 

אל עארורי עם נסראללה ()
אל עארורי עם נסראללה

 

הגעתה האפשרית של משלחת חמאס באה על רקע התקדמות משמעותית בשיחות שמנהל המודיעין המצרי עם משלחות פתח וחמאס בקהיר בשבועיים האחרונים - ליישום מחודש של הליך הפיוס בין הצדדים. השיחות מתנהלות בנפרד עם כל אחת מהמשלחות.

 

נשפט ל-18 שנות מאסר - וגורש

אל-עארורי (52) נולד בכפר עארורה ליד רמאללה בשנת 1966. הוא רכש את השכלתו היסודית והגבוהה בגדה המערבית, ומחזיק בתואר ראשון בשריעה האיסלאמית מאוניברסיטת חברון. הוא היה בעל אוריינטציה דתית כבר מגיל צעיר, ובמהלך השנים שבהן למד באוניברסיטה בשנות ה-80 השתייך לתא האיסלאמי (עוד לפני ייסוד חמאס).

 

אחרי הקמת חמאס היה אל-עארורי אחד ממייסדי הזרוע הצבאית של חמאס בגדה המערבית והשתתף בפעילותה במהלך האינתיפאדה הראשונה. הוא נעצר על ידי ישראל בשנת 1992 ונשפט ל-18 שנות מאסר. אל-עארורי שוחרר מהכלא בשנת 2010 וגורש. הוא עבר לסוריה ושהה בה למשך שלוש שנים. ניתוק היחסים בין חמאס למשטר אסד על רקע מלחמת האזרחים בסוריה ותמיכת חמאס במורדים אילצו את אל-עארורי לעזוב את דמשק, והוא עבר להתגורר בטורקיה בשנת 2012.

 

לאל-עארורי היה חלק בגיבוש עסקת שליט, והוא היה אחד מחברי הארגון שעסקו במו"מ העקיף מול ישראל. אל-עארורי הקים אחרי שחרורו מהכלא את ''מטה הגדה'' של חמאס, שאחראי עד היום על הכוונת הפעילות הצבאית של הארגון בגדה המערבית. ההכוונה נעשתה ממקום מושבו בחו"ל וכן באמצעות שלוחה של המטה ברצועת עזה, שאותה הפעילו משוחררי עסקת שליט עבד א-רחמן ע'נימאת ומאזן פוקהא, שחוסל בחודש מרס אשתקד ברצועת עזה.

 

בישראל לא ראו בעין יפה את העובדה שאל-עארורי שוהה בטורקיה, אולם היחסים המתוחים בין אנקרה לירושלים מנעו מישראל את האפשרות ללחוץ בצורה אפקטיבית על טורקיה לגירושו. ההזדמנות לגרשו הגיעה בזמן המשא ומתן על הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה על רקע פרשת המרמרה. אחד התנאים שישראל הציבה היה גירושו של אל-עארורי מתחומי המדינה. ארדואן התרצה, ובשנת 2015 עזב אל-עארורי את המדינה ועבר להתגורר בקטאר יחד עם מרבית הנהגת חמאס בחו"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים