נשיא הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה: "מאוכזבים מהעברת חוק הלאום"
ג'רי סילברמן, אחד המנהיגים היהודים החשובים בתפוצות, פרסם גינוי חריף לאישור החוק שמסעיר את המדינה: "כתומכים גדולים של ישראל, אנו מאוכזבים שהממשלה העבירה חקיקה שמהווה נסיגה ביחס למיעוטים". הוא הביע תמיכה בדרוזים וציין: "על המחוקקים הישראלים למצוא פתרון עבורם"
התנגדות ממקור לא צפוי ברקע אישור החוק שמסעיר את ישראל: ג'רי סילברמן, נשיא ומנכ"ל הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה, גינה היום (ה') בחריפות את חוק הלאום. "כתומכים גדולים של ישראל, אנו מאוכזבים שהממשלה העבירה חקיקה שבפועל מהווה נסיגה בכל הנוגע ליחס למיעוטים", ציין סילברמן.
האיש שנחשב לאחד המנהיגים היהודים החשובים בתפוצות, ציין עוד כי "הפדרציות היהודיות עומדות לצד הקהילה הדרוזית ודוחקות במחוקקים הישראלים לעבוד בשיתוף מלא עם הקהילה הזו על מנת למצוא בהקדם פתרון לסוגיות הממשיות שמטרידות אותם".
בכנס הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה שיתקיים באוקטובר הקרוב בתל אביב, תינתן גם התייחסות גלפעילות הרבה שעושות הפדרציות על מנת לסייע בשילוב המיעוטים בחברה הישראלית.
במקביל, הסערה בארץ לא שוככת. יותר מ-60 תלמידי תיכון דרוזים שיגרו היום מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לבטל את חוק הלאום. לקראת עצרת המחאה נגד החוק, שתיערך במוצאי שבת בכיכר רבין בתל אביב, כתבו התלמידים: "אדוני ראש הממשלה, חוק הלאום שחוקקה ממשלת ישראל מעמיד אותנו בפני שבר עמוק כי הוא אומר שאנחנו לא אזרחים שווי זכויות במדינה שלנו - מדינת ישראל".
"זה מקומם. כי בשום מקום בחוק לא מופיע עקרון השוויון. למרות הכעס הגדול, העלבון והשבר, נמשיך לתרום למדינת ישראל כפי שחינכו אותנו הורינו ומנהיגנו. תמיד נהיה נאמנים למדינה שלנו. אנחנו אוהבים אותה ומוכנים לשרת אותה כמו אבותינו – בכל מקום. אנחנו פונים אליך אדוני ראש הממשלה, עצור את חוק הלאום. הקשב לקול הצעקה שלנו. את האומץ שגילית בקרב, גלה גם כעת כראש ממשלה. בידך לעצור החוק ולהחזירו לדיון מחודש ולתיקון מתבקש".
לואי שואח מירכא עולה לכיתה י"א וחתם על המכתב. לדבריו, "החוק הזה גורם לאפליה גדולה ולבעיה רצינית, ולא רק לדרוזים. אנחנו חיים ביחד, והחוק הזה מביא לפער בין התושבים. אנחנו הדור החדש שהולך לבנות את המדינה ולשרת אותה, אז יש לנו קול והשפעה, ואנחנו צריכים להתאחד, לכן חתמתי".
שואח מספר כי ישנה תמימות דעים בקרב בני הנוער הדרוזים נגד החוק. "נכון שבני הנוער שונים זה מזה, אבל בעניין הזה אנחנו מאוחדים, כי זה נוגע לעתיד של הקהילה שלנו ולעתיד של המדינה שלנו". באשר למוטיבציה לגיוס בעקבות החוק, הוא אמר כי "יש גם חשש שבני נוער לא יתגייס. הם מרגישים סוג ב' עכשיו. ההרגשה היא שלא צריכים אותנו".