שתף קטע נבחר

 

בוטלה שביתת עובדי המשק והמנהלה בבתי חולים ביום ראשון

העובדים היו אמורים לשבות ב-30 מרכזים רפואיים נוכח משבר במו"מ על תנאי העסקת העובדים. בית הדין לעבודה קבע כי יתקיים משא ומתן אינטנסיבי בין הצדדים

 

ארכיון (צילום: עידו בקר) (צילום: עידו בקר)
ארכיון(צילום: עידו בקר)

 

שביתת עובדי המשק והמנהלה בבתי החולים שתוכננה להתקיים היום ראשון בוטלה. בית הדין לעבודה קבע היום (ו') שייערך משא ומתן אינטנסיבי בחסותו עד 26 באוגוסט. העובדים בבתי החולים הממשלתיים הכריזו על שביתה עקב עומס, מחסור בעובדים ושחיקת שכר. המשא ומתן בין נציגיהם לנציגי האוצר עלה על שרטון אמש. ואולם באוצר טוענים, כי העובדים העלו "דרישות לא סבירות ערב השביתה".

 

השביתה הייתה אמורה לכלול 30 מרכזים רפואיים: כל בתי החולים הכלליים הממשלתיים, בתי החולים לבריאות הנפש, בתי החולים לשיקום וגריאטריה. במסגרת השביתה לא יינתנו שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח, כוח עזר ועוד. בין בתי החולים שישבתו: אברבנאל, איתנים, אסף הרופא, בית החולים הפסיכיאטרי בבאר יעקב, מרכז פסיכיאטרי בבאר שבע, בני ציון, ברזילי, הלל יפה, וולפסון, זיו צפת, טירת כרמל, מזור, גליל מערבי נהריה, פוריה, פלימן, רמב"ם, שיבא, שמואל הרופא ושער מנשה.

 

בוועד עובדי מנהל ומשק טענו שנציגי האוצר סירבו לדון בעומס בבתי החולים ובמחסור בתקינה ודרשו כתנאי מקדים להמשך המו"מ שלא לצאת לשביתה.


 (צילום: עידו בקר) (צילום: עידו בקר)
(צילום: עידו בקר)

(ארכיון) (צילום: דוברות עיריית אשקלון) (צילום: דוברות עיריית אשקלון)
(ארכיון)(צילום: דוברות עיריית אשקלון)
 

לדבריהם, עובדי מנהל ומשק ממתינים כבר זמן רב לפתרון לעומס, למחסור בעובדים ולעדכון השכר, אך במשרד האוצר לא מתייחסים ברצינות הראויה לבעיות.

 

ועד עובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים הכריז לפני כמה ימים על סכסוך עבודה, כחלק מהמאבק להפחתת העומסים בבתי החולים ושיפור תנאי ההעסקה של 12 אלף העובדים, המהווים את עמוד השדרה בתפקוד השוטף של בתי החולים בישראל.

 

עובדי המשק טוענים שהעומסים בבתי החולים רק הולכים וגדלים, מספר המטופלים גדל באופן משמעותי, ובמקביל התרחבו היקפי הפעילות והמקצועיות הנדרשת מהם. מנגד, מעולם לא נקבעו תקנים לעובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים.

 

לטענתם, מצב זה מוביל לכך שמחלקות חדשות נפתחות ללא תקנים של מטפלים, מנקים, פקידות קבלה ועובדי מנהלה. כך שנוצר עומס בלתי נסבל על העובדים הקיימים וניכרת פגיעה במטופלים. עובדי המנהלה והמשק דורשים לקבוע תקינה עבור מקצועותיהם, כפי שיש תקינה לרופאים ולאחיות בבתי החולים.

 

סוגייה נוספת שהעלו העובדים נוגעת לכך שכבר יותר מ-20 שנה לא עודכנו התפקידים של עובדי מנהל ומשק בבתי החולים. לדבריהם, כיום נדרשים תפקידים שלא היו קיימים בשנים עברו - מומחי אבטחת מידע, מערכת מחשוב ועוד. בתפקידים אחרים ניכרה קפיצת דרך משמעותית, אבל כל אלה לא מהווים כחלק מהתפקידים המוגדרים שבית חולים חייב שיהיו בו. "עדכון חוברת התפקוד היא דרמטית להבטחת התפקוד התקין של בתי החולים", הסבירו העובדים.

 

"אנו דורשים השוואת שכר של עובדי מנהל ומשק בבתי חולים הממשלתיים לעובדים המקבילים בקופות החולים", אמרו בוועד העובדים. "אנו דורשים השוואה שתוביל להעלאת שכר ממוצעת של 15-10%. ועדת פדה קבעה לפני יותר מ-30 שנה שחייב להיות שוויון בין עובדי בתי החולים הממשלתיים לאלה של קופות החולים, ועד היום טרם יושמה החלטת הממשלה", הסבירו.

 

"אנחנו יוצאים למאבק לאחר שנים של סחבת", אמר אלי בדש, יושב ראש ועד מנהל ומשק ארצי. "המדינה חייבת להבין שללא העבודה הקשה והמאומצת של עובדי מנהל ומשק, לא תהיה מערכת בריאות".

 

ממשרד האוצר נמסר לפני ביטול השביתה: "על מנת למנוע את השביתה התקיימה היום ישיבה בין נציגי המדינה לנציגי ההסתדרות. נציגי המדינה נעתרו לדרישות העובדים המקוריות - לבחון את הטענה בדבר פערי שכר - בהתאם למתווה המקובל בשנים האחרונות. לצערנו, ההסתדרות העלתה לראשונה דרישות נוספות ולא סבירות וזאת ערב השביתה. צר לנו לי כי ההסתדרות בוחרת לנהל מאבק כוחני על גב החולים. הממשלה תפנה לבית הדין על מנת לנסות ולמנוע את השביתה המיותרת וכדי להמשיך בהידברות".


פורסם לראשונה 02/08/2018 20:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
ארכיון
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים