טורקיה: "נמשיך להחרים את האירוויזיון, זה לא לילדים"
אירוויזיון 2019 יתקיים בארץ וטורקיה ממש לא מתכוונת להגיע. ישראל לא קשורה להחלטה, אלא "אוסטרי עם זקן וחצאית שאומר שהוא גבר ואישה"
טורקיה מחרימה את התחרות מ-2013, לכאורה בעקבות ויכוח על שיטת ההצבעה. איברהים ארן, ראש רשות השידור TRT, אמר היום ששיטת ההצבעה היא עדיין סיבה למחלוקת, אך הבעיה המרכזית של טורקיה היא היעדר הערך המוסרי של תחרות השירים.
"אנחנו לא חושבים לקחת בזה חלק כרגע", צוטט ארן בסוכנות הידיעות הממלכתית. "כרשת ציבורית אנחנו לא יכולים להעביר את זה בשידור חי ב-21:00, כשילדים צופים, ואוסטרי עם זקן וחצאית שאומר שאין לו מגדר ושהוא 'גבר ואישה במקביל'". הוא התייחס לזמרת קונצ'יטה וורסט, שזכתה בתחרות ב-2014.
"יש כאן בלבול מסוים של המנטליות", אמר ארן, והוסיף שמדינות אחרות תומכות בגישה של טורקיה. "ברגע שיתקנו את זה אנחנו נחזור לאירוויזיון". בהודעת הפרישה אחרי התחרות ב-2012 אמרה רשות השידור הטורקית שהיא לא מרוצה משיטת ההצבעה – ומהרייטינג הנמוך של האירוויזיון. בנוסף טורקיה מחתה על כך ש"חמש הגדולות" (בריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה וספרד) מקבלות מקום אטומטי בגמר.
רשות השידור הטורקית אמרה ב-2016 שטורקיה תשוב להשתתף בתחרות כשמארגניה יטפלו בבעיות שמדאיגות אותה – כולל "היעדר סטנדרטיים מוסריים". מתנגדי ההחלטה הטורקית לפרוש מהתחרות אומרים שהיא נובעת מהשמרנות של המשטר האיסלאמיסטי של הנשיא ארדואן. בממשלה מכחישים שזו הסיבה.
השיר "Everyway That I Can" של סרטאב ארנר הביא לטורקיה את הניצחון בתחרות ב-2003. שנה אחר כך האירוויזיון הגיע לאיסטנבול. הנציג האחרון של טורקיה בתחרות היה ג'אן בונומו, זמר טורקי יהודי, שב-2012 הגיע למקום השביעי עם השיר "Love Me Back".