נתניהו הקים ועדת שרים: "לא נפגע בזכויות מיעוטים"
בישיבת ממשלה התייחס בנימין נתניהו למחאה של הדרוזים נגד חוק הלאום. "הקשר העמוק עם בני העדה הדרוזית והמחויבות שלנו כלפיה חיוניים. נקים היום ועדת שרים מיוחדת שתקדם את הקשר והמחויבות הללו, ובמקביל תוקיר גם את אלה המשרתים בצה"ל ובכוחות הביטחון"
ביום שאחרי מחאת הרבבות בכיכר רבין נגד חוק הלאום, ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך במאמצים לפייס את בני העדה הדרוזית. בפתח ישיבת הממשלה השבועית שהתקיימה הבוקר (א'), הבטיח נתניהו כי החוק השנוי במחלוקת לא יפגע בזכויות הפרט של אף אחד מאזרחי ישראל, והבטיח לחזק את המחויבות של מדינת ישראל כלפי הדרוזים ואת הקשר עמם, ולהוקיר את המשרתים למענה.
"חוקי המדינה עיגנו בחוק יסוד רק אז זכויות הפרט, ללא שום איזון חוקתי של המרכיב הלאומי שלנו", הסביר נתניהו את המניע לחקיקה, "חוקקנו את חוק הלאום כדי להבטיח את היותה של מדינת ישראל מדינה שהיא לא רק דמוקרטית, אלא מדינת הלאום של העם היהודי - ושלו בלבד". לדבריו, "הדבר הזה נחוץ לא רק לדורנו אלא לדורות הבאים. בלי חוק הלאום אי אפשר להבטיח את עתידה של ישראל כמדינת לאום יהודית".
ראש הממשלה מנה את יתרונותיו של החוק החדש לשיטתו: "חוק הלאום מבצר קודם כל את חוק השבות ומעלה אותו לדרגה אחרת. החוק הזה מעניק כמובן זכות אוטומטית ליהודים - ורק להם - לעלות ארצה ולקבל כאן אזרחות. חוק הלאום מונע למשל את הניצול של סעיף איחוד משפחות, שמכוחו נקלטו בארץ רבבות פלסטינים מאז הסכם אוסלו, והחוק הזה עוזר למנוע את המשך הכניסה לישראל של פלסטינים ללא בקרה. ייתכן שהחוק הזה גם יוכל לסייע לנו לבלום כניסה עתידית של מסתננים".
נתניהו ביקש להרגיע את קבוצות המיעוטים החשים עצמם מופלים לרעה בגלל החוק: "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי, אבל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. זכויות הפרט מעוגנות בחוקים רבים - לרבות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. אף אחד לא פגע ואף אחד גם לא מתכוון לפגוע בזכויות הפרט הללו.
"הקשר העמוק עם בני העדה הדרוזית והמחויבות שלנו כלפיה חיוניים אף הם", סיכם ראש הממשלה, "ולכן אנחנו נקים היום ועדת שרים מיוחדת שתקדם את הקשר והמחויבות הללו, ובמקביל תוקיר גם את אלה המשרתים בצה"ל ובכוחות הביטחון מבני כל הדתות ומבני כל העדות".