שתף קטע נבחר

 

אירופה נגד הסנקציות על איראן: מחויבים להמשך יצוא הנפט ממנה

שרי החוץ של מדינות האיחוד האירופי החתומות על הסכם הגרעין הודיעו בהצהרה משותפת כי הם מביעים צער עמוק על חידוש הסנקציות על ידי הנשיא טראמפ - ומבטיחים לשמור על ערוצים כלכליים פתוחים מול טהרן. שר החוץ האיראני: טראמפ, נתניהו ובן-סלמאן מבודדים במדיניותם נגד איראן

 

פדריקה מוגריני מוחמד ג'וואד זריף שיחות הסכם גרעין עם איראן  (צילום: MCT)
שר החוץ האיראני זריף ושרת החוץ של האיחוד האירופי מוגריני(צילום: MCT)

שרי החוץ של מדינות האיחוד האירופי החתומות על הסכם הגרעין עם איראן הודיעו היום (ב') בהצהרה משותפת כי הם מתנגדים למהלך של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להטיל מחדש את הסנקציות על איראן, בהמשך ליציאה מהסכם הגרעין. "אנו מביעים צער עמוק על ההטלה המחודשת של הסנקציות על ידי ארצות הברית", נכתב.

 

"המדינות החברות בהסכם עמלות על מימוש המטרות שהצבנו, בעיקר כדי להבטיח שהתוכנית האיראנית נשארת למטרות שלום, כפי שהובטח על ידי סוכנות האטומית הבינלאומית ב-11 דו"חות", נכתב בהצהרה של שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, ושל שרי החוץ של צרפת, גרמניה ובריטניה, שלוש מדינות החברות באיחוד האירופי שחתמו על הסכם הגרעין ב-2015. "זה חיוני לביטחון של אירופה, של האזור ושל העולם כולו. אנחנו מצפים מאיראן להמשיך ליישם בצורה מלאה את מחויבויותיה תחת ההסכם.

 

"הסרת הסנקציות הקשורות בגרעין היא חלק מרכזי בהסכם - מטרתה ליצור השפעה חיובית לא רק על קשרי המסחר והכלכלה עם איראן, אלא חשוב מכך - על חייהם של בני העם האיראני. אנחנו נחושים להגן על בעלי עסקים אירופיים שקשורים בעסקים לגיטימיים מול איראן, בהתאם לחוק האירופי ולהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם. לאור זאת האיחוד האירופי החליט להכניס לתוקף את 'החוק החוסם' ב-7 באוגוסט, כדי להגן על החברות האירופיות שעושות עסקים עם איראן מפני הסנקציות האמריקניות שהוטלו מחוץ לאזור השיפוט שלה".

 

עוד נמסר: "המדינות שנותרו חברות בהסכם הגרעין התחייבו לפעול, בין היתר, לשימור ולטיפוח של ערוצים כלכליים פתוחים ופעילים מול איראן, ולהמשיך ביבוא נפט ודלק ממנה. בנושאים אלה ואחרים, העבודה שלנו נמשכת, לרבות מול מדינות שלישיות המעוניינות לתמוך בהסכם ובשימור קשרים כלכליים עם איראן. המאמצים הללו יתעצמו בשבועות הקרובים".

 

השרים סיכמו: "שימור הסכם הגרעין עם איראן הוא עניין של רחישת כבוד להסכמים בינלאומיים, וכן של ביטחון בינלאומי".

חסן רוחאני ומוחמד זריף (צילום: AFP)
נשיא איראן רוחאני ושר החוץ זריף(צילום: AFP)

ישיבת ממשלה שבועית (צילום: אלכס קולומויסקי)
"מבודדים במדיניות נגד איראן". זריף על נתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי)

שר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, אמר היום כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, יורש העצר הסעודי מוחמד בן-סלמאן וכן ראש הממשלה בנימין נתניהו "מבודדים" בהתנגדות שלהם נגד איראן. בנאום שנשא אמר: "היום,

 

בסוכנות הידיעות האיראנית דווח כי זריף אמר במהלך נאום: "היום, טראמפ, בן-סלמאן ונתניהו הפכו לסמל של אי-אמון. הפעולות האלימות שלהם הפכו אותם למבודדים. העולם הרחיק עצמו מהמדיניות שלהם נגד איראן".

 

טראמפ על הסנקציות נגד איראן    (צילום: Fox News)

טראמפ על הסנקציות נגד איראן    (צילום: Fox News)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דונלד טראמפ ארה
החזיר את הסנקציות. הנשיא טראמפ(צילום: AP)

היום נכנסות לתוקפן הסנקציות האמריקניות הראשונות בעקבות פרישת טראמפ מההסכם. הנתח המרכזי והמשמעותי של הסנקציות, שעוסקות בתחומי האנרגיה והבנקאות במדינה, כולל יצוא נפט, יוטל רק ב-4 בנובמבר. לפי גורמים אמריקנים, הסנקציות משדרות מסר חד-משמעי לאיראן ולבעלות הברית של ארה"ב, כולל סין ואירופה, שטראמפ רציני בהחלטתו לשמור על ארה"ב מפני מה שכינה "העסקה הכי גרועה אי

פעם".

 

הממשל האמריקני ריווח את הטלת הסנקציות כדי לאפשר לחברות שעושות עסקים עם איראן להסדיר את פעילותן ולהימנע מפגיעה. פקידים אמריקנים שכנעו בתקופה האחרונה חברות וגופים עסקיים לנתק את הקשרים בטהרן, באומרם שגם חברות שפועלות ממדינות שהן בעלות ברית של ארה"ב יוכלו להיפגע מהסנקציות. הסנקציות עוסקות בעיקר בסחר האיראני במכוניות, בזהב ובמתכות מרכזיות וחשובות נוספות. כמו כן, יבוטלו רישיונות ליצוא מטוסים מסחריים וציוד שקשור אליהם לאיראן.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
האיחוד נשאר עם איראן. שר החוץ האיראני זריף ושרת החוץ של האיחוד מוגריני
צילום: MCT
מומלצים