שתף קטע נבחר
 

אם לילדה שטבעה: "מצאה חור בגדר ונכנסה"

בעקבות מקרה הטביעה של אביטל בת החמש, אם לילדה שטבעה לפני 18 שנה אומרת: "שמנו את כל אמצעי הבטיחות. אל תגידו 'לי זה לא יקרה' ואל תשאירו את הילדים לבד". ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים: "צריך מבוגר אחראי שיסתכל עליהם כל הזמן"

 

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחת התופעות העצובות של 2018 היא ריבוי טביעות קטלניות של ילדים. אתמול (ב') פורסם על מותה של אביטל בת החמש שטבעה למוות בבריכה בצימר בצפון. זהו מקרה הטביעה השני בתוך פחות משבוע בבריכה של צימר בצפון - ביום רביעי בערב טבע למוות פעוט כבן שלוש מבני ברק בבריכה בחצר צימר ביבנאל.

 

לפני 18 שנה חוותה אטי שינדלר טרגדיה דומה כשבתה, דולב, טבעה בבריכה בחצר ביתה ונפטרה, וכדי להעלות את המודעות היא הגיעה לאולפן ynet לספר על המקרה. "זה הפתיע אותנו. שמנו את כל אמצעי הבטיחות עבור הילדים באזור, ונראה שזה לא היה מספיק", אומרת שינדלר. "גידרנו את הבריכה והיא מצאה חור ונכנסה. היינו בבית כולם, הילדים היו בחצר והיא מצאה חור ונכנסה".

 

לדבריה, "עם כל זה שאנחנו עם היד על הדופק 7/24 לבטיחות של הילדים, הם סקרנים מאוד ומפתיעים כל הזמן. אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. תהיו סביבם ואל תשאירו אותם לבד. צריך שיהיה לפחות מבוגר אחראי אחד. אנחנו גידרנו את הבריכה ושמנו מצלמות, ושום דבר לא עזר".

 

אביטל שינדלר ז
להיות סביב הילדים ולא להשאיר אותם לבד(צילום: אלבום פרטי)

"לצערנו, אביטל היא המקרה ה-30 מתחילת שנת 2018", אומרת עינת שגיא-אלפסה, דוברת "בטרם" לבטיחות ילדים. "הנתון הזה אמנם כולל את עשרת הרוגי נחל צפית, ועדיין זה נתון חריג. כל משפחה כזו זו טרגדיה איומה".

 

נתמקד במקרים הביתיים. מה אפשר לעשות כדי למנוע טביעה?

"השגחה הורית. כל האמצעים הנוספים כמו גידור, מצופים או אמצעי ציפה אחרים הם לא תחליף. השגחה הורית זה אומר שכל זמן שאנחנו נמצאים ליד מים, הילדים נמצאים במרחק נגיעה מאיתנו. תמיד יש מבוגר אחד שהוא אחראי, אחראי בלעדי. אם יש כמה מבוגרים קובעים ממש תורנות, מבוגר תורן, וזה אומר שהוא לא מתעסק בטלפון הנייד ולא נמצא בשיחות עם מבוגרים אחרים. הוא פשוט נמצא שם בשביל הילדים, בשביל למנוע אסון".

 

יש לא מעט מקרים שבהם ילד גדול שומר על ילד קטן, וסומכים על זה שהאחים הגדולים שומרים. זה קורה, נכון?

"לצערנו זה קורה, וראינו במקרים האחרונים שכאשר סמכו על אחים גדולים, זה לא מספיק. האח הגדול יכול לשמור על ילד בבית כשישנן כל ההגנות הדרושות, גם כן מגיל מסוים ובתנאים מסוימים - אבל המים מאוד מסוכנים והטביעה קורית במהירות ובדממה.

 

"כשילד טובע הוא לא צועק, הפה והאף שלו מכוסים והוא לא יכול לצעוק, הוא לא יכול להביע את המצוקה שהוא נמצא בה. רק אם אנחנו נמצאים במרחק נגיעה ממנו אפשר להציל אותו. מלבד מקרי התמותה, יש עוד מקרים של ילדים שנגרם להם נזק מוחי בלתי הפיך. הם נשארים כל החיים עם הטרגדיה הזאת, משפחות שנהרסות, ואפשר למנוע את זה".

 

איתמר טבע בשלולית - והחיים השתנו ברגע

 

יש פה עוד תופעה, שיש יותר ויותר בריכות מים.

"נכון, אפשר למצוא בריכות ביתיות לא בנויות ממש במחיר שווה לכל כיס. קונים אותן ולא מבינים את הסכנה שטמונה בהן. מים זה בסדר, מותר ליהנות, מותר לבלות, אבל להשגיח, לסגור את המרפסת, לוודא שהילדים לא יוצאים לחצר לבד, את כל אמצעי הבטיחות הדרושים, ונוכחות. בנוסף לכל אלה ישנה כיום התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים בהובלת משרד הבריאות. הם שמו את נושא מניעת הטביעות בראש סדר העדיפויות שלהם. יצא קמפיין קיץ חדש בשבועות האחרונים בנושא הזה".

 

קמפיין עוזר? תופעת שכחת הילדים ברכב למשל נבלמה בעקבות הקמפיין?

"הצטמצמה מאוד. זה עובד, אני מאמינה שכל ההורים אוהבים את הילדים שלהם ורוצים בטובתם, ולכן הבעיה פה היא מודעות. ברגע שהורים יבינו את הסכנה הטמונה במים, ברגע שהם יבינו שגם בבית הסכנה הזו גדולה, אפילו יותר לפי הסטטיסטיקות, אז הם יידעו להשגיח הרבה יותר טוב על הילדים שלהם - זה בכל זאת האוצר היקר להם מכל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"הטביעה של דולב הפתיעה את כולנו"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים