שתף קטע נבחר

 

פער של ארבעה מיליון שקל עלול להפיל את עסקת חוגג

אחרי שתג המחיר על מכירת בית"ר ירושלים בין איש העסקים לאלי טביב כבר סוכם על 20 מיליון שקל, נוסף על חובות של ארבעה מיליון, התברר כי הסכום בפועל גבוה פי שניים. המו"מ עלה על שרטון, כעת מחכים להתערבות ראש העיר ניר ברקת

אחרי שנדמה היה שזה עניין של ימים עד שבית"ר ירושלים תעבור לידיו של יזם ההיי-טק משה חוגג (37), מסתבר שהמציאות מורכבת יותר והדברים עדיין רחוקים מלהיסגר.

 

תג המחיר כבר נקבע על 20 מיליון שקל. בנוסף, סוכם על העברת חובות על סך ארבעה מיליון שקל לידי חוגג – אלא שאז התברר שסכום החובות האמיתי גבוה בארבעה מיליון שקל נוספים. כעת, כאשר השווי הכולל של העסקה עומד על 28 מיליון שקל, והחתימה תהיה אך ורק בכפוף לגיוס ההפרש מהעירייה ומספונסרים נוספים.


רכילות עסקית משה חוגג (צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון)
עוד חובות צצו בבית"ר. חוגג(צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון)

 

"אני מוותר על הרבה כסף ומוכן לקבל עכשיו 20 מיליון ולעזוב מיד את הכדורגל הישראלי", העביר טביב מסר עוד לפני הפגישה אתמול, אך הסכום בו נקב, כאמור, נמוך משמעותית ממה שחוגג יצטרך להוציא בפועל.

 

סכום המכירה התחלק באופן הבא: 18 מיליון שקל, בנוסף לווטו על מכירת עידן ורד, שמשמעותו עוד שני מיליון שקל, על פי מה שהציעה מכבי חיפה. מבחינת שני הצדדים נראה היה כי יש סיכום, כך שהפגישה אתמול נועדה להראות רצינות ובעיקר לדון בגובה החובות.

 

אלי טביב מדבר (צילום: ראובן שוורץ)
טביב. יקבל חצי ממה שרצה במקור(צילום: ראובן שוורץ)
 

 

"אם החובות ייאמדו בארבעה מיליון שקל, זה עליי", הבהיר אתמול חוגג במהלך הפגישה. אולם בשיחה מול אנשי הבקרה תוך כדי הפגישה התברר הסכום הסופי - חלקו בשל התחייבות לשלם בעבור חוב למאיר פניג'ל עוד מתקופת ארקדי גאידמק. כרגע, אף אחד מהצדדים אינו מוכן לקחת על עצמו את החוב הנוסף.

 

מאחורי הקלעים מנסים מתווכים שונים להסדיר את הפער. פנייה תיעשה לראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, המסיים את הקדנציה שלו בעוד חודשיים, כדי שיסייע בהעברת בין 1.5 לשני מיליון שקל. בנוסף, ייעשה ניסיון לגייס ספונסרים - משימה לא פשוטה – במטרה להוריד את הסכום לאזור 19 מיליון שקל.

 

הפגנת אוהדי בית
הפגנת אוהדי בית"ר מול בית טביב. הורידו אותו במחיר(צילום: טל שמעוני)

 

"חוגג לא מוכן להוסיף עוד שקל, והוא צודק. זה התחיל ב-18 מיליון והגיע ל-24", אמרו גורמים שמעורבים בשיחות. "הכל תלוי עכשיו בראש העיר – שחשוב לו מאוד שטביב יעזוב ודואג לאוהדי בית"ר. אם הוא לא יעזור – המכירה עלולה ליפול".

 

הפגישה אתמול במשרדיו של חוגג בן ה-37 בר"ג, הייתה בנוכחות עורך הדין שלו, רוני כהן. את טביב ייצג היועץ המשפטי של בית"ר, רוני מוזסון. גם אבי לוזון ושטרן חלובה הגיעו לפגישה. על פי יודעי דבר, משפחת ברקת הייתה המתווכת בעסקה: מלבד ניר ברקת, שיחקה תפקיד ההיכרות של חוגג עם הזוג אלי ואלונה ברקת, הבעלים של הפועל באר שבע, הקבוצה אותה הוא אוהד והיה בעבר הספונסר שלה (מובלי). "זו תהיה גאווה בשבילי לבוא ולהצליח בבית"ר", אמר חוגג בפגישה.

 

המגעים בין הצדדים החלו לפני מספר שבועות, כשחוגג הגיש הצעה של 15 מיליון שקל לטביב באופן אנונימי. אלא שהבעלים, שכבר החליט לעזוב, דיבר תחילה על תג מחיר של כ-37 מיליון שקל – הסכום אותו השקיע לטענתו בקבוצה. המחאה הגדולה נגדו, כולל הפגנות מחוץ לביתו – הובילו אותו להוריד משמעותית את הדרישות.

 

אלי אוחנה אלי טביב בית
טביב ואוחנה לפני הסכסוך. אחד יעזוב, השני כנראה יישאר(צילום: ראובן שוורץ)
 

 

ביום ראשון האחרון חוגג, ששמר עדיין על אנונימיות, הגיש הצעה משופרת של 18 מיליון שקלים. בסביבתו של טביב העבירו מסר דרך עורכי דינו כי הוא יהיה מוכן למכור את המועדון בתמורה לעשרים מיליון שקל. נציגיו של חוגג דרשו להעלות את הדברים על הכתב, ומשסורבו התכוונו לסגת מהעסקה. טביב הבין כי אין לו ברירה אלא למכור את הקבוצה גם במחיר נמוך פי שניים ממה שחשב תחילה. בני משפחתו לחצו, טלפונים מבכירים בכדורגל הישראלי הגיעו למקום חופשתו במיקונוס - "שחרר, יש פעמים שצריך לדעת גם להתפשר", אמרו לו - וטביב השתכנע לסגור. במקביל הועבר מסר לחוגג: "אם רוצים לקדם את העסקה, צריך לקיים פגישה מיידית במשרדים שבה הוא ייחשף בשמו, זה לא יכול להימשך כך".

 

עד לפגישה טביב למעשה לא ידע מיהו הרוכש המיועד. היחידים שהיו בסוד העניינים היו בני משפחת ברקת ואבי לוזון, דודו של מאמן הקבוצה גיא, ששמר בקפדנות על דיסקרטיות. בסיום הפגישה נקבע כי עורכי הדין ינהלו את המגעים והעברת הטיוטות, והם אלו שיצטרכו להסדיר את הפער בסך ארבעה מיליון שקל של החובות, כמו כן, תיעשה בדיקת אמינות לגבי חוגג, שבכל מקרה יצטרך, אם יחתום, לעבור את ועדת הכשירות של ההתאחדות.

 

עידן ורד (צילום: אלכס קולומויסקי)
עידן ורד. נכס ששווה שני מיליון שקל(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

במידה והמחלוקת תיפתר, חוגג יחל לעבוד וכבר עתה הבהיר כי לא תהיה מכירת שחקנים.

אלי אוחנה, שמגובה בערבויות אישיות של טביב לארבע שנים, צפוי להישאר. הקבוצה תיבנה סביב עידן ורד. גם מאור בוזגלו, המקורב מאוד לחוגג, ערן לוי, אופיר דודזאדה והבלם טל בן-חיים עשויים להצטרף. בית"ר לא העבירה את מיליון השקלים שהיא חייבת לפאוק סלוניקי בעבור אריק סאבו, מה שעשוי להוביל לתביעה נגדה באופ"א, אולם נראה כי הסלובקי יישאר במועדון בכל מקרה.

 

במידה והעסקה תיפול, טביב עשוי לנסות לגייס קבוצת ניהול אליה כבר צירף שני אנשי עסקים כתוכנית גיבוי. אם גם התוכנית הזו תיכשל, הוא יעמיד ערבויות בסך שישה מיליון שקל בלבד, שיעמידו את התקציב על המינימום האפשרי - 22 מיליון ו-7-6 מיליון שקל לשכר שחקנים וצוות מקצועי. במקרה כזה לא יהיה מנוס ממכירת שחקנים, שרבים מהם יימצאו את עצמם ביציע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוניברסיטת בן גוריון, ראובן שוורץ
אלי טביב ומשה חוגג
צילום: אוניברסיטת בן גוריון, ראובן שוורץ
מומלצים