נשיאת העליון עונה לשקד: "שימוש בטרמינולוגיה מטרידה שלקוחה מאסונות טבע"
השופטת אסתר חיות הגיבה להתבטאות שרה ולפיה פסילת חוק הלאום בבג"ץ תוביל למלחמת רשויות ולרעידת אדמה: "אנו השופטים נמלא את תפקידנו ללא מורא". שקד על המרכיב הפוליטי במינוי שופטים: "העליון הפך חלק מהזירה שבה מתקבלות החלטות ערכיות, לכן רקע תרבותי הוא פרמטר"
נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הגיבה היום (ה') להצהרה של שרת המשפטים איילת שקד, ולפיה פסילת חוק הלאום במסגרת העתירות שהוגשו נגדו לבג"ץ, תוביל למלחמה בין הרשויות ותהווה "רעידת אדמה". הנשיאה חיות, שנשאה דברים בטקס השבעתו של השופט אלכס שטיין לעליון, אמרה: "אין בדעתי להיכנס לסוגיות אשר תלויות ועומדות בהליכים שהוגשו לאחרונה לבית המשפט, ואולם על רקע ההידרדרות הנמשכת של השיח הציבורי, והשימוש בטרמינולוגיות מטרידות הלקוחות מתחומים של אסונות טבע ועימותים עוינים, חשוב לומר בקול צלול ורם כי אנו השופטים מחויבים למלא את תפקידנו ללא מורא וללא משוא פנים. כך אנו עושים וכך נמשיך לעשות".
גם השרה שקד השתתפה בטקס והתייחסה בנאומה לטענות על אינטרסים פוליטיים המעורבים במינויים לעליון. "אם בעבר השקפת עולמו של השופט לא הייתה מרכיב משמעותי בבחירת שופטים לבית המשפט העליון, הרי שהיום אין זה נכון לדון בבחירת שופטים כאילו לא היו דברים מעולם", אמרה. "ברגע שמוסד זה הפך חלק מהזירה שבה מתקבלות הכרעות ערכיות, מתבקש שרקע תרבותי ומטען ערכי יהוו פרמטרים הנבחנים גם הם על ידי הוועדה לבחירת שופטים".
בטקס הצהיר השופט פרופ' אלכס שטיין אמונים בפני הנשיא ראובן ריבלין, והוא יחליף את השופט אורי שוהם שפרש. האירוע נערך בבית הנשיא בהשתתפות שאר שופטי העליון, יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נווה וחברת הוועדה לבחירת שופטים ח"כ נורית קורן.
הנשיא ראובן ריבלין התייחס למצב המתוח בעוטף עזה: "עינינו וליבנו עם תושבי הדרום, שהיו נתונים למתקפה נפשעת כל הלילה. איננו יודעים מה עוד נכון לנו ולאן פנינו. מה שברור הוא שעל כל פגיעה נשיב בעוצמה ושבימים הקשים הללו עלינו לעמוד יחד.
"בזמן הזה אזרחי ישראל עומדים עם תושבי הדרום לא רק כמטבע לשון, אלא מתוך סולידריות אמיתית של עם אחד. זה הזמן לפתוח את הלב, את הבתים, מקומות התרבות, הפנאי והאירוח, לאחיותינו ואחינו בדרום, לילדיהם, לאפשר תקווה ושמחה בימים הקשים האלה של ריצה בין המקלטים, ברגעי חרדה ודאגה, ואל מול עמל כפיים שעולה באש".
בנאומו התייחס הנשיא להצעת חוק יסוד החקיקה שהוגשה על ידי השרה איילת שקד, ובזיקה למתיחות שנוצרה בעקבות הבג"ץ שהוגש נגד חוק הלאום: "מתחוללת סערה שעלולה לפגוע ביסודות השיטה הדמוקרטית שלנו, והדרך הנכונה היא לא לפתוח במלחמה בין הרשויות אלא להסדיר את היחסים בחוק יסוד החקיקה שיקבע את גבולות הגזרה. אמרתי תמיד וגם היום אני סבור שחוק יסוד החקיקה הוא חוק יסוד מחויב המציאות. זהו חוק אשר יבוא ויקבע גבולות ויחסים ברורים בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת וימנע התנגשויות הפוגעות במערכת הדמוקרטית הישראלית".