כל המחקרים שיעזרו לכם להצליח בדייט הראשון
מה יעזור לכם לצלוח את הדייט הראשון ואפילו לסיים אותו עם חיוך וציפייה לדייט הבא? ריכזנו עבורכם 11 כללי עשה ואל תעשה המבוססים על מחקרים
בעידן המודרני יותר ויותר נשים וגברים מדווחים על ספות הקליניקות הטיפוליות שהם אינם יודעים כיצד לצלוח את הדייט הראשון, ושהם חוזרים על אותן טעויות שוב ושוב. אז מה הן הטעויות הנפוצות, ומה יעזור לכם לצלוח את הדייט הראשון ואפילו לסיים אותו עם חיוך וציפייה לדייט הבא? ריכזנו עבורכם 11 כללי עשה ואל תעשה בדייט הראשון. הטיפים שלפניכם מבוססים על מחקרים ועל ניסיון של מעל 20 שנה בתחום הטיפול הזוגי.
1. אופטימיות ושמחה
שמחה, אושר ואופטימיות הן תכונות חיוניות ומדבקות, ואנשים שמפגינים זאת בדייט הראשון זוכים להצלחה רבה יותר. מחקר שנערך בשנת 2013 באוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית מצא שמעל 75% מהגברים והנשים מעדיפים שמחה, אופטימיות וגישה חיובית לחיים על פני ציניות וגישות שליליות על החיים.
2. היו אמיתיים והימנעו מלעשות רושם ופוזות
גברים ונשים מדווחים שהם חייבים להספיק להרשים את הצד השני וצורך זה גורם להם לספר דברים שאינם נכונים, להגזים ולנפח דברים שעשו בחייהם. אז לא. הימנעו מלספר דברים שאינם נכונים והיו אמיתיים ואותנטיים. מחקר שפורסם ב-journal experimental social psychology בחן כיצד אותנטיות במפגשים ראשונים משפיעה על גברים ונשים, ומצא ש-80% מקרב הגברים והנשים יעדיפו אותנטיות על פני חוויות זיוף והגזמות.
3. אל תהפכו את הדייט לראיון עבודה
גברים ונשים מנסים בדייט הראשון לקבל כמה שיותר מידע על הצד השני. הצורך הזה מוביל פעמים רבות את הגבר או האישה לנהל את השיח בצורה של חקירה ו/או ראיון עבודה, עובדה שמרחיקה ומרתיעה את הצד השני. מחקרים מצאו שגברים ונשים מעדיפים שישאלו אותם שאלות אך שלא יתחקרו אותם.
4. הקפידו להגיע בזמן
אל תאחרו לדייט שלכם. קחו זמן מראש וקחו בחשבון מצבי חרום, פקקי תנועה וכדומה. מחקר שנעשה בארצות הברית בקרב 5,000 רווקים ורווקות בגילאי 18-70 מעלה שאיחור של מעל 15 דקות מתפרש אצל 75% מקרב הנשים כזלזול וחוסר אכפתיות, ומקטין את הסיכוי לדייט נוסף.
5. תנו מרחב ביטוי לצד השני
הקפידו לתת לאחר מרחב ביטוי בשיחה. מחקר שנערך באוניברסיטת סטנפורד בשנת 2013 מצא שמעל 80% מקרב הגברים והנשים כאחד דיווחו שהיו רוצים לשתף, לבטא את עצמם וגם לשמוע את דבריו ומחשבותיו של הצד השני.
6. חשבו מחשבות חיוביות
חישבו מחשבות חיוביות לפני הדייט והימנעו ממחשבות שליליות על עצמכם. מחקר שפורסם ב-Journal experimental social psychology בחן כיצד מחשבות שליליות גורמות במהלך הדייט למצב רוח ירוד, חרדה ולהתנהגות המנעותית, ומצא ש-80% מהנשים ו-75% מקרב הגברים דיווחו שמחשבות שליליות משפיעות על מצב הרוח, גורמות לחרדה ומביאות לחוסר יכולת לנהל את הדייט באופן שיציג אותם באור חיובי.
7. הקשבה והתעניינות אמיתית באחר
הקפידו להקשיב ולהתעניין התעניינות כנה בדברי האחר. שימו לב שאתם מקשיבים ומהנהנים בראשכם לאות עניין. סקר שנערך בשנת 2010 בארצות בקרב משתתפים ב"ספיד-דייט", בחן כיצד גברים ונשים מגיבים כשמקשיבים לדבריהם ומביעים בהם עניין. הסקר מצא שמעל 85% מקרב הגברים והנשים הגדירו את הדייט כמוצלח ורצו להמשיך לדייט השני כאשר המשתתפים (גברים ונשים כאחד), הקשיבו, הביעו התעניינות אמיתית וכנה והיו ממוקדים בדבריהם.
8. הימנעו מלדבר על האקס המיתולוגי
למרבית הגברים והנשים יש ספור התאהבות שלא מומש. מחקרים מראים שכדאי להימנע מלספר על האקס המיתולוגי בדייט הראשון, וששיתוף על אהבה נכזבת רק גורם לרתיעה אצל גברים ונשים.
9. גבר, תהיה ג'נטלמן
הקפידו להביא ארנק לפגישה והוציאו אותו מיד עם הגשת התשלום. סקר שנערך בארצות הברית בקרב 4,447 משתתפים מצא ש-78% מקרב הנשאלים העדיפו שהגבר ישלם בדייט הראשון, והרגישו טוב כשהגבר שילם מיידית את החשבון ולא השתהה בעת התשלום.
10. הקפידו על הופעה חיצונית נקייה ומטופחת
הקפידו לבוא בלבוש נקי ומסודר ועם ריח נעים. זכרו - כשאחד הצדדים מגיע מוזנח ולא נקי הוא משדר מסר של חוסר אכפתיות ועניין. מחקר שנעשה באוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית ב- 2013 בחן את חשיבות ההופעה החיצונית, ומצא ש-80% מהמשתתפים הדגישו את חשיבותם של ריחות נעימים והופעה חיצונית מטופחת.
11. הימנעו מקיום יחסי מין בדייט הראשון
הימנעו מקיום יחסי מין במפגשים ראשונים. סקר שנערך בארה"ב בקרב 5,000 רווקים בחן כיצד גברים מגיבים אחרי שהם מקיימים יחסי מין בדייט הראשון ומצא שמעל 80% מקרב הגברים לא ירצו להמשיך לדייט הבא.
עם זאת, סקר אחר שנערך באוניברסיטה בארצות הברית בקרב 218 סטודנטים, בחן את ציפיותיהם של גברים מהדייט הראשון ומצא ש-80% מקרב הגברים מצפים למפגש מיני בדייט הראשון, ושהציפיות שלהם מתגברות לאחר שימוש באלכוהול.
בהצלחה!
ד"ר רונית שרון היא מטפלת זוגית, פסיכותרפיסטית ועובדת סוציאלית. מנהלת מרכז לילדים והורים, מרצה באוניברסיטה העברית.