שתף קטע נבחר

 

רקטות, פסטיבל ומוזיקה: "מגיע לנו קצת להתאוורר"

למרות המצב המתוח, אנשי עוטף עזה יצאו לבלות בשדרות ואמרו: "יכולנו לגור בתל אביב והייתה לנו בעיית חניה, אז פה יש את הבעיה הזו". רבים הגיעו לפסטיבל "זוהר דרומי" בבאר שבע: "לא עצרנו את החיים"

  

"אין מצב שייפגעו לי בשגרה"    (צילום: בראל אפרים)

"אין מצב שייפגעו לי בשגרה"    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תושבי שדרות ותיקים וחדשים כאחד לא ממש נתנו לפחד להרוס להם את הבילוי של ליל חמישי במרכז העיר. הטלפונים הניידים אמנם היו על השולחן ובכל התרעת צבע אדום העיניים הלכו אליהם, אבל המוזיקה של הלחימה הוחלפה במוזיקה שבקעה מהמסעדות והפאבים שבמרכז המסחרי של העיר.

 

"מגיע לנו קצת להתאוורר", אמר שלומי לוי ל-ynet. "אשתי אלכס ואני עובדים קשה כל היום בחברת הייטק בסביבה ורצינו לצאת לבלות בחמישי בערב". אלכס סיפרה כי היא אמנם לא הלכה לעבודה בבוקר כי לא ישנה כל הלילה, אבל היא לא מפחדת לצאת ליהנות בעיר. "יש פה לידינו מלא מיגוניות וממ"דים ככה שאין ממש פחד, אני חושבת שבתקשורת עושים מזה יותר ממה שזה, יכולנו לגור בתל אביב והייתה לנו בעיית חנייה, אז פה יש את הבעיה הזו".

 

אושרי דהן (23), הבעלים של מסעדת רד בורגר המקומית, טען כי יש פחות אנשים במקום מביום רגיל, אך עדיין הוא שמח על מה שיש. "יש פחות מבדרך כלל בחמישי בערב, אבל רבים הזמינו משלוחים או לקחו הביתה כי הם בכל זאת רוצים להיות ליד הממ"ד". לדבריו הוא לשנייה לא חשש לפתוח את העסק הערב. "הייתה התלבטות קלה אבל בסוף החלטתי לתת לתושבים להגיע. יש לנו פה ליד מרחב מוגן והכול בסדר".

 

 

שלומי ואלכס לוי (צילום: רועי רובינשטיין)
שלומי ואלכס לוי(צילום: רועי רובינשטיין)

בין היושבים בפאב "זה" בשדרות מצאנו את שיר לוי בת ה-18, שסיפרה כי היא הרגישה שחובה לצאת דווקא ביום כזה. "באתי לצאת מהשגרה, לצאת קצת מהבית והבלגן ולשבת בחוץ לאכול. באנו ספונטנית כדי לצאת מהמצב. כשנכנסים בודקים אם יש מרחב מוגן ולאן רצים אם וכאשר".

 

בני הזוג פלג בויום (36) ומור ביידר (27) החליטו אף הם לא לבטל את הדייט שתכננו לחמישי. "אנחנו גרים בנתיב העשרה, ויש את ה'פיקים' האלה שהולכים ובאים", סיפר בויום. "אני לפחות לא מתרגש מזה, זה עוד פיק, אנחנו רגילים. הכלב שלנו הוא היחיד שבאמת מפחד. אז אנחנו כרגע חוטפים קצת, פעם זה היה בצפון ועכשיו תורנו, אסור רק שזה ישבש לנו את השגרה". בת זוגו מור, הסכימה עם דבריו והוסיפה: "אחד הדברים שחרתתי על הדגל שלי זה שלא יפגעו לי בשגרה, צריך להמשיך כרגיל. אנחנו מזמינים את כולם לבוא לאכול פה בשדרות".

 

לא רק הבליינים לא ויתרו על היציאה, גם הקונים בסופר המקומי, ובניגוד להשערות הם לא קנו הרבה בכדי לאכסן בממ"ד. "אני חי את היומיום, תמיד יש פחד, במיוחד בגלל הילדים והנכדים, אבל אנחנו רק רוצים שהממשלה תעשה את העבודה, צריך להכות בהם מהאוויר, אנחנו נספוג הכל, רק שיילכו להם על הראש".

 

מחוץ לסופר המקומי, התקבצו כמה תושבים ותיקים לפרלמנט השבועי שלהם, לצד בירות. ששון שרה, אחד מחברי הפלרמנט, טען כי למרות הבעיות שיש בעיר הוא הצביע עבור ראש הממשלה בנימין נתניהו וימשיך להצביע עבורו גם בבחירות הבאות.

 

"ביבי הוא לא הבעיה, אנחנו כמו בזירת אגרוף, נותנים אגרוף, מפילים אותם והם קמים. הם קמים מהר, קמים לאט, אבל קמים וממשיכים. אני אומר לביבי 'תמחק אותם'. הורידו להם את הבניין הזה, ועכשיו להוריד את המנהיגים. המנהיגים שלהם לא מסכנים, הם לא חיים בעוני, הם חיים בוילות ובבריכות. תמחק להם אותם, שירגישו מה זה לחיות בלי בית, מזה צריך להתחיל ואם צריך למחוק אותם - נמחק".

 

"מקסימום תהיה עוד אזעקה"

כ-45 אלף איש השתתפו אמש בפסטיבל האור "זוהר דרומי" שנערך בבאר שבע. למרות האזעקה שנשמעה בעיר בשעות הצהריים, הפסטיבל התקיים בסדרו. "ההורים שלי חששו אבל אני לא. האמת היא שזו פשוט שגרה. התרגלנו. תמיד יש מבצע חדש. הפסקת אש. אין שינוי. האנשים התרגלו. כבר שכחתי שהייתה אזעקה היום", אמרה ליאת גורביץ' שהגיעה לפסטיבל. ניכר כי מספר המבקרים בפסטיבל היה קטן יותר, שילוב של היום שני לפסטיבל, משחק הכדורגל של הפועל באר שבע ומעט חשש מהמצב הביטחוני. יחד עם זאת, כל אחד מבאי הפסטיבל הדגיש כי יש להמשיך בשגרה, גם במצב ביטחוני רעוע.

 

פסטיבל הזוהר הדרומי לשנת 2018 (צילום: חיים הורנשטיין)
"לא חוששים מאזעקה, גם ככה לא ישמעו אותה פה". פסטיבל האור בבאר שבע(צילום: חיים הורנשטיין)

פסטיבל הזוהר הדרומי לשנת 2018 (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

פסטיבל הזוהר הדרומי לשנת 2018 (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

פסטיבל הזוהר הדרומי לשנת 2018 (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

"חיכינו המון זמן לפסטיבל", אמרה אורטל מיכאל-חדד, שהגיעה עם משפחתה לעיר העתיקה. "שמענו עליו הרבה והציפיות היו גבוהות. החלטנו לא לפספס למרות מה שקרה. אנחנו לא חוששים מאזעקה. גם ככה לא ישמעו אותה פה. חשבנו על תרחיש של אזעקה אבל ממשיכים בשגרה. אם פיקוד העורף אמר שאפשר לקיים את האירוע, אז מי אני שאומר אחרת. הרבה בחרו כמונו. לא עצרנו את החיים".

 

"ידעתי שלא תהיה עוד אזעקה", אמרה ספיר שטרית. "זה לא מטריד אותי, מקסימום תהיה אזעקה. זה מלחיץ ללכת לפה עם הילדה אבל היא צריכה ללמוד להתרגל". אלכס קיסלגוף הסביר: "אנחנו היינו סקרנים ובאנו לראות ולהתרשם. מה הקשר לאזעקות? אין שום חשש. אף פעם אסור לעצור את החיים".

 

"זה סתם עוד ערב להעביר עם הילדים", אמר אבי שמי, שהגיע לפסטיבל עם ילדיו. "אנחנו לא חוששים מאזעקות. אם תהיה אזעקה נמצא איפה להתחבא. אנחנו חושבים על ליהנות ולא לפחד".

 

 


פורסם לראשונה 09/08/2018 23:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי רובינשטיין
שלומי ואלכס לוי בשדרות
צילום: רועי רובינשטיין
מומלצים