שתף קטע נבחר

 

שוחד, נקמנות ו"מאורת מרגלים": יוון ורוסיה בעימות ישיר

"הקרמלין הפך את הר המנזרים לבסיס מודיעיני": אתונה מאשימה את מוסקבה בניסיון להתערב בענייניה הפנימיים - כוונה לחבל בהסכם המתגבש עם מקדוניה שעתידה להצטרף לנאט"ו. במקביל לסילוק דיפלומטים הדדי, באתונה מסרבים לאשר כניסה לכמרים רוסים

מלחמה דיפלומטית: היחסים המעורערים של רוסיה ויוון החמירו עוד יותר לאחרונה לאחר שבאתונה האשימו את מוסקבה בפומבי בניסיון להתערב בענייניה הפנימיים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בשבועות האחרונים ארבעה דיפלומטים רוסים סולקו מיוון לאחר שהואשמו בכך שניסו למנוע את צירופה של מקדוניה לברית נאט"ו. הרוסים, בתגובה, סילקו שני דיפלומטים יוונים - ועוררו את זעמה של אתונה שכינתה את המהלך "נקמני וחריג".

מנזר אתוס פוטין (צילום: AP)
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בביקור במנזר בחצי האי אתוס(צילום: AP)
ביוון אמרו מיד כי הנסיבות לסילוק הדיפלומטים אינן ניתנות להשוואה. "ההחלטה של משרד החוץ הרוסי אינה מבוססת על הוכחות. אנחנו, לעומתם, חשפנו עדויות לפעילות בלתי חוקית מצד גורמים רשמיים ואזרחים", נכתב בהודעה החריגה של משרד החוץ.

 

מקדוניה שינתה את שמה - וסיימה סכסוך עם יוון

 

יוון ומקדוניה חתמו לאחרונה על הסכם היסטורי אחרי עשרות שנים של סכסוך על שמה של האחרונה - הזהה לשמו של מחוז בצפון יוון. כחלק מההסכם מקדוניה תצטרף לנאט"ו - אך הדבר עדיין תלוי במשאל עם שייערך בחודש הבא. על פי החשד, אותם דיפלומטים רוסים שסולקו מימנו הפגנות נגד ההסכם בין המדינות. רוסיה, ככלל, מתנגדת לצירופן לברית הצבאית של מדינות שהיו פעם בשליטתה.

 

"היינו רוצים להזכיר לחברינו הרוסים שאף מדינה בעולם לא תסבול ניסיונות לשחד את פקידי הממשל שלה ולחתור נגד מדיניות החוץ והפנים שלה", אמרו באתונה. מלבד ההצהרה החריגה, ביוון סירבו להעניק אשרות כניסה לכמרים אורתודוקסים מרוסיה שתכננו להגיע למנזרים בחצי האי אתוס שבצפון המדינה. בנוסף טוענים ביוון כי סוכנים רוסים ניסו לשחד בכירים בצבא ובמודיעין היווניים, על מנת שיתנגדו להסכם המתגבש.

מנזר אתוס (צילום: AP)
"רוסיה הפכה את חצי האי לבסיס מודיעין"(צילום: AP)

מנזר אתוס (צילום: AP)
"רוסיה מעניקה מימון תוך ניצול האמונה הנוצרית המשותפת"(צילום: AP)
 

ביוון מאמינים כי הרוסים הפכו את ההר המקודש לנצרות האורתודוקסית ללא פחות מ"מאורת מרגלים", וכי ההשקעה הכלכלית המסיבית במנזרים השונים היא רק סיפור כיסוי להקמת בסיס מודיעיני של הקרמלין באזור. לאחר שביוון סירבו להכניס את הכמרים הרוסים לשטח המדינה - משרד החוץ הרוסי דרש הסברים.

 

שמם של דיפלומטים רוסים נקשר לא פעם לניסיונות מימון של קבוצות לאומניות ביוון באמצעות עמותות שונות - לרוב תחת ניצול העובדה ששתי המדינות משתייכות לאותו הזרם בנצרות.

 

ביוון טוענים כי רוסים רבים שהיגרו מברית המועצות המתפרקת ליוון ממומנים על ידי הקרמלין לטובת הפגנות נגד ההסכם. בנוסף לכל - הרוסים הצליחו להרגיז את היוונים במיוחד לאחר שמכרו מערכות נ"מ מתקדמות מדגם S-400 ליריבים המרים בטורקיה.

 

הממשלה החבוטה ביוון, בהנהגת מחנה השמאל של אלכסיס ציפראס, אמרה כי היא תיאבק במה שכינתה "צעדים חריגים של משרד החוץ הרוסי". "זה די ברור שיש כאן אזרחים רוסים, לא הרבה למזלנו, שמאמינים כי הם יכולים לפעול ביוון מבלי שיכבדו את מערכת החוק שלה - אפילו לאיים עלינו", אמרו במשרד החוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פוטין בביקור בחצי האי אתוס
צילום: AP
מומלצים