סקר מעלה: 23% מהציבור נקלע למינוס בבנק בגלל חופשה
סקר שערך מכון ברנדמן בשיתוף מימון ישיר, בדק את ההרגלים של הציבור הישראלי והוא מעלה כי 60% מהציבור בישראל נמצא במינוס. ומהן הסיבות העיקריות להלוואה? סגירת המינוס, רכישת רכב, שיפוץ וחופשה. צפו בראיון באולפן
בשיתוף מימון ישיר
עד כמה הישראלים שקועים עמוק במינוס? סקר שערך מכון ברנדמן בשיתוף מימון ישיר, בדק את ההרגלים של הציבור הישראלי והוא מעלה כי 60% מהציבור בישראל נמצא במינוס, כאשר 70% מהם כלל לא מודעים לריבית שהם משלמים על המינוס.
לדברי שרון בן-עזרא, סמנכ"ל מימון וכלכלה ב'מימון ישיר', המינוס הממוצע הממוצע נע סביב ה-7,500-8,000 שקלים, אם כי קיימת עונתיות במצב האוברדראט, כאשר סביב החגים או חופשת הקיץ - המינוס גדל.
"גילינו בסקר שפרט לעובדה שההוצאות גדולות יותר מההכנסות או שמדובר בהוצאה חד פעמית בלתי צפויה, 23% נקלעים למינוס עקב חופשה", אומר בן-עזרא.
לדבריו, 20% נקלעים למינוס עקב רכישה של מוצר או שירות ובגדול הציבור לא נערך כראוי להוצאות מתוכננות ובמקום לקחת הלוואה ולהיערך לכך מראש.
אז מהן בעצם המטרות העיקריות להלוואה? בן עזרא מציין כי 38% לוקחים הלוואה לסגירת המינוס 28% לוקחים הלוואה למטרת רכישת רכב, 20% לוקחים הלוואה למטרות של דיור או של שיפוץ, 10% לוקחים הלוואה למטרת חופשה ו-9% הלוואה לאירוע משפחתי.
"הלוואה ממוצעת - הלוואה לכל מטרה עומדת על כ-38,000 שקלים והיא נלקחת לתקופת החזר של בין ארבע לחמש שנים בממוצע".
להלוואה לכל מטרה