שתף קטע נבחר
 

הילדה תלמד רחוק מהבית: "לא מוצאים את הרחוב"

הוריה של עלמה, ילדה על הספקטרום האוטיסטי, עשו הכול כדי שהיא תלמד בבית ספר מסוים בפתח תקווה, כולל מעבר דירה. אולם, גילו שהם קיבלו שיבוץ לבית ספר רחוק מהבית, בטענה שהרחוב שלהם לא נמצא. עיריית פתח תקווה: "בחינוך המיוחד השיבוצים לא נעשים בהכרח לפי כתובת המגורים"


צילום: אורי דוידוביץ

צילום: אורי דוידוביץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


שיבוץ ילדה על הספקטרום האוטיסטי נעשה בצורה לא נכונה בגלל שלא מצאו את הכתובת. נשמע מוזר? גם לאיילת מארי, אמה של עלמה שעולה לכיתה א' זה היה נשמע לא הגיוני. היא פנתה לעיריית פתח תקווה אך קיבלה תשובה שזה המצב.

 

"עזבתי את מקום העבודה שלי כמנהלת פרויקטים ועלמה הפכה להיות הפרוייקט שלי", מספרת מארי באולפן ynet. "נתנו את כל מה שאנחנו יכולים, אם זה מבחינת השקעה כספית ואם זה הזמן שלנו, כדי לקדם אותה ולהביא אותה למצב שהיא תהיה מסוגלת לעלות לכיתה א'. בנוסף, כשמצאנו את בית הספר שהכי נכון לה, אחרי עבודת מחקר רצינית, עברנו דירה קרוב למקום כדי שיהיה נוח".

 

עלמה מארי (צילום: אלבום פרטי)
לא ברור היכן תתחיל את השנה(צילום: אלבום פרטי)

רגע לפני תחילת הלימודים, ההורים גילו ששיבצו את ביתם לבית ספר אחר, בקצה השני של העיר. כשמארי התקשרה לעירייה, נמסר לה שניסו לקרב את הילדים של החינוך המיוחד לבתים שלהם אך את הרחוב של המשפחה הם לא מצאו.

 

"הם ידעו יפה מאוד למצוא אותי כשהייתי צריכה לשלם תשלומים לעיריה, צריך רק לרצות", אומרת האם.

 

מעיריית פתח תקווה נמסר: "בשני בתי הספר, הדר וקרול, נפתחו שתי כיתות א' של החינוך המיוחד. בעקבות ערר של האמא על שיבוץ בתה התקשר מנהל האגף לחינוך מיוחד לאם והסביר שהילדה שובצה בבית ספר קרול. בשיחה זו אף בירר את כתובת המגורים כדי להסדיר את נושא ההסעות. בחינוך המיוחד השיבוצים הינם על איזוריים, דהיינו לא בהכרח לפי כתובת המגורים. ועדת השיבוץ העירונית שיבצה את התלמידה בכיתה מתאימה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
בית הספר נבחר אחרי בדיקות של המשפחה
צילום: אלבום פרטי
מומלצים