שתף קטע נבחר

 

טענה נוספת להשפלה בנתב"ג: "החוקרת אמרה לי - אתה שונא את נתניהו"

אחרי סערת העיתונאי היהודי שנחקר בנתב"ג, טוען הסופר האמריקני רזא אסלאן כי עבר חוויה דומה, ומתריע: "ישראל הופכת למדינת משטרה". שב"כ: "הטענות משוללות כל יסוד"

 

רזא אסלאן  (צילום: AP) (צילום: AP)
רזא אסלאן (צילום: AP)

 

העיתונאי היהודי-אמריקני פיטר ביינרט לא לבד ברשימה. יום לאחר סערת התשאול בנתב"ג, מספר הסופר האמריקני הנודע רזא אסלאן על חוויה דומה שעבר בעת הכניסה לישראל. בשב"כ מכחישים מכל וכל את דבריו.  

 

מנדלבליט יבדוק את תשאולי שב"כ בנתב"ג

 

ביינרט, שהגיע בתחילת השבוע לביקור משפחתי בישראל, עוכב לאחר נחיתתו לחקירה שנמשכה כשעה. בין היתר נשאל אם הוא קשור לארגונים שמעודדים אלימות נגד ישראל, והאם בביקורו הקודם השתתף בהפגנה בגדה. התקרית עוררה סערה ציבורית.   

 

עמי אילון על חקירת פיטר ביינרט בנתב"ג    (צילום: אורי דוידוביץ)

עמי אילון על חקירת פיטר ביינרט בנתב"ג    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשב"כ אמרו שמדובר בטעות בשיקול הדעת, וכי המקרה מתוחקר. ראש הממשלה נתניהו פרסם בעקבות המקרה הודעה מיוחדת שבה הורה למערכת הביטחון לבדוק מדוע עוכב ביינרט לחקירה.  

 

אתמול התברר כי אין מדובר במקרה חריג. הסופר האמריקאי רזא אסלאן, שמוצאו מאיראן, טען כי עבר לפני כשבועיים חקירת שב"כ משפילה כאשר נכנס לישראל עם שני ילדיו הקטנים, אשתו והוריה - לאחר ביקור בירדן. בסדרת ציוצים טוען אסלאן שישראל הפכה למדינת משטרה. "החוויה של פיטר גרמה לי לשתף את החוויה שעברה עליי", סיפר אסלאן. "הופרדתי ממשפחתי ועוכבתי על ידי שב"כ. החוקרת הזהירה אותי שהם יכולים לגרום לכך שאני לא אראה את הילדים שלי הרבה זמן". לדבריו, החוקרת אמרה לו: "בגלל שאתה אישיות ציבורית אני לא יכולה לעשות איתך את מה שאני". הוא מספר: "הייתי בהלם, כך מתחילות חקירות במדינת משטרה".  

פיטר ביינרט (צילום: AP)
פיטר ביינרט(צילום: AP)
 

אסלאן טוען שהחוקרת שאלה אותו מדוע הוא שונא כל כך את ישראל. "אני לא שונא את ישראל", השיב. "אבל אתה שונא את ראש הממשלה", הגיבה לדבריו החוקרת וציינה שנתניהו נבחר באופן דמוקרטי. "אמרתי לה שגם טראמפ נבחר באופן דמוקרטי, ואני שונא אותו ועדיין אוהב את אמריקה".

  

עוד הוא מספר כי התבקש לציין שמות של פלסטינים שהוא מכיר, שמות של עיתונאים שאיתם הוא נמצא בקשר ושמות של ארגונים פלסטיניים שבהם הוא תומך. לדבריו, לאורך כל התחקור חזרה החוקרת על האיום: "אם לא תשתף פעולה יעבור הרבה זמן עד שתראה שוב את ילדיך".

  

לדבריו, החוקרת שאלה אותו לאחר מכן: "אתה לא חושב שישראל צריכה להתקיים, נכון?" הוא השיב לה: "זה אבסורד. אני נגד הכיבוש אבל לא נגד ישראל". עוד נשאל לדבריו מה היה מקצועו של אביו באיראן. "אני לא יודע, הייתי ילד בן שבע כשעזבנו", השיב.  

 

לדבריו, לקראת סוף החקירה הזהירה אותו החוקרת שלא יעז לבקר יותר בשטחים, להיפגש או לדבר עם פלסטינים ולדבר עם ישראלים "שעושים בעיות", ואף הבהירה לו: "אנחנו עוקבים אחריך. ייתכן שאתן לך להיכנס לישראל אבל מי יודע, אולי לא אתן לך לצאת. אני אשמור אותך כאן ואזרוק את המשפחה שלך מכאן. זה תלוי בך. אתה בטח תתגעגע לילדים שלך, כן?".   

 

לטענתו, על כל שאלה שענה הטיחה בו החוקרת: "אתה משקר, תפסיק לשקר". מהשב"כ לא נמסרה תגובה עד סגירת הגיליון.

  

אסלאן סיכם את ציוציו בחוות דעת קשה על ישראל: "זה היה הביקור הרביעי שלי בישראל ב־10 השנים האחרונות ובכל פעם זה נהיה גרוע יותר. אי אפשר כבר לזהות את הדמוקרטיה בישראל. היא הופכת למדינת משטרה מוחלטת. שכחתי שהימין הקיצוני בישראל מחבב את הנשיא הגזען והניאו-נאצי שלנו". לדבריו, ישראל מאבדת יותר ויותר אמריקאים שתמכו בה בעבר. "השעון מתקתק", אמר.  

 

אסלאן (46) הוא סופר ופרופסור לכתיבה יוצרת. הוריו היגרו מאיראן לארה"ב ב-1979 בעקבות עליית האייתוללות לשלטון. בנעוריו המיר את דתו והפך ממוסלמי לנוצרי-אוונגליסטי. הוא פועל לקידום זכויות אדם ולשוויון בין המינים במדינות האיסלאמיות ובמזרח התיכון, תוך קידום סובלנות דתית.

 

שב"כ מסר בתגובה כי "מר אסלאן, אזרח זר יליד איראן, אשר ביקש להכנס לישראל, תוחקר במעבר הגבול בכניסתו מירדן לישראל על-ידי שב"כ לאחר שהתנהגותו במקום עוררה חשד. בתום תחקור קצר שוחרר מר אסלאן לדרכו, לאחר שהוזם החשד. הטענות בדבר איומים שהושמעו כלפי מר אסלאן במהלך השיחה וכן הטענות בדבר שאילת שאלות פוליטיות כלשהן, נבדקו על יד שב"כ ביסודיות בעקבות פנייתכם, נמצא כי הן משוללות כל יסוד ואין להן כל אחיזה במציאות. פעילות שב"כ במעברי הגבול במהלך השנה החולפת הביאה לסיכול כוונות פעילות טרור וריגול מצד זרים בשטחי ישראל. יודגש כי פעילות שירות הביטחון הכללי מבוצעת בהתאם להוראות החוק ולשם מימוש ייעודו לשמירה על ביטחון המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים